22. dubna 2023 • 11:17

Djokoviče limituje loket. Odhodil raketu do davu, pak padl s kamarádem

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl obrovským favoritem na titul, hrál prakticky doma, vždyť první ročník turnaje ATP na antuce v Banja Luce pořádá jeho rodina. Srb Novak Djokovič však s obtížemi uhrál jedno kolo a senzačně vypadl ve čtvrtfinále s krajanem Dušanem Lajovičem. Světová jednička předvedla i bizarní moment, když v zápalu boje odhodila raketu do publika.



Místo Serbia Open v Bělehradě se kvůli rekonstrukci tamního areálu letos koná Srpska Open v Banja Luce. Hlavní hvězda však zůstala stejná.

Novak Djokovič chtěl úspěšným tažením potěšit i bratra Djordjeho, turnajového ředitele. Jenže jeho jarní antukové výkony vzbuzují rozpaky.

Minulý týden na Masters v Monte Carlu skončil už ve čtvrtfinále a stejně se mu (ne)vedlo i na menší akci v Bosně a Hercegovině.

„Můžu soupeři děkovat, že nechal vyhrát dědu,“ hlásil ve středu Novak Djokovič po otočce s talentovaným Francouzem Lucou Van Asschem.

Jenže i v pátečním čtvrtfinále tahala světová jednička v úvodu za kratší konec. Dušan Lajovič vyhrál první set, v jehož průběhu se zrodil i bizarní moment, kdy Djokovič poslal raketu do obecenstva.

Slavný hráč si musel trpělivě počkat, než se nadšený fanoušek s cenným artefaktem vyfotí a vrátí jej zpět.

V závěru druhé sady favorit nevyužil tři setboly a Lajovič ve zkrácené hře otočil stav z 3:6 na 8:6. „Je to největší vítězství mé kariéry,“ jásal dvaatřicetiletý rodák z Bělehradu, který byl v žebříčku nejvýše na 23. pozici. Djokoviče porazil 6:4, 7:6 a zajistil si semifinálovou bitvu s přemožitelem Jiřího Lehečky, dalším Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Poražený tenista přiznal, že měl z životního úspěchu svého kamaráda příjemný pocit.

„Dušan je fantastický člověk a skvělý chlap. Znám ho od doby, kdy začal hrát profesionální tenis. Tolikrát jsme spolu trénovali i nastupovali v Davis Cupu. Jsem za něj rád, vím, že je to pro něj důležité vítězství, které si zasloužil,“ líčil Djokovič, který v zápase využil jen jednu brejkovou šanci ze 16 příležitostí.

Djokovič do turnaje vstupoval lehce limitovaný problémy s loktem. „Není v ideálním stavu,“ přiznal během turnaje. Teď je otázkou, zda se pětatřicetiletý Srb stihne dostat do optimální formy ještě před vypuknutím Roland Garros. Další start plánuje v Madridu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud