Kudrnáč Tomáš Löbl (37): Mám teď delší vlasy než manželka, mým idolem je Aquaman Jason Momoa

Muzikálový zpěvák Tomáš Löbl si nechal během pandemie covidu narůst dlouhé vlasy.Tomáš byl sám překvapený, že se mu vlasy přirozeně kroutí do prstýnků.Zpěváka budeme od září vídat v muzikálu Divadla Kalich Srdcový král.Tomáš v něm ztvární devatenáctiletého vojáka a na pódiu se bude potkávat s kolegy Janem Křížem nebo Zbyňkem Fricem.+ 6 fotek+ 7 fotek

Muzikálový zpěvák Tomáš Löbl (37) překvapil na tiskové konferenci Divadla Kalich zbrusu novým účesem - krátkým vlasům dal vale a narůst si nechal dlouhé kudrny. V rozhovoru pro Lifee.cz detailně popisuje svoji denní vlasovou péči a také přiznává, co mu na novou image řekla manželka. Proč na své vlasy nehodlá uplatňovat tolik populární metodu Curly Girl?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 04. 2023 12:00

Mužů s krásnými a pěstěnými kudrnatými vlasy je jako šafránu, proto je dobře, že se muzikálový zpěvák Tomáš Löbl rozhodl jejich řady rozšířit. Nápad se prý zrodil během pandemie covidu, kdy byla zavřená kadeřnictví.

Tomáš si je dobře vědom toho, že kudrnaté vlasy vyžadují jinou péči než vlasy rovné, přesto se mu zatím do moderní metody Curly Girl, jejímž prostřednictvím lze vykouzlit nádherné přirozené kudrliny bez použití chemie, pouštět nechce. „Zkoumal jsem to samozřejmě na internetu, protože rady ohledně mytí a foukání se hodí. Ale k tomu je také hodně dalších věcí, které se musejí dodržovat. A teď si představte chlapa po ránu, který někam pospíchá. Mám štěstí - a klepu - že to zatím funguje i bez této metody," pochvaluje si sympatický kudrnáč, kterého budeme od září vídat v Divadle Kalich v oprášeném muzikálu Srdcový král.

V jaké roli vás budeme vídat v Srdcovém králi?

Jde o devatenáctiletého vojáka, který se zamiluje do jedné z dam. Já se na to strašně těším, protože jsem tento muzikál v předchozím nastudování nezkoušel, ale naskočil jsem do něj jako záskok, když to bylo nutné - a nakonec jsme se domluvili, že v tom představení už zůstanu. Strašně mě to bavilo, ale vlastně jsem ani neměl možnost potkat se s panem režisérem. Dostal jsem tenkrát jen DVD a tu roli se sám naučil. Teď to bude úplně jiné, protože budeme také zkoušet.

Říkáte, že budete hrát devatenáctiletého vojáka, ale vy už jste v muzikálovém světě mazák. Cítíte se pořád na ten věk? A se stejným elánem, jako když jste začínal?

Myslím, že divák by to neměl poznat - že je mi o něco víc. Pokud je ta role zábavná a energická, což tahle role vojáka je, tak se to dá zahrát.

Byl jste ještě na vojně, nebo už vás to minulo?

Byl jsem první ročník, který už nemusel.

Je to pro vás spíše hendikep oproti ostatním mužům, nebo jste za to rád?

Mám z vojny obrovský respekt. Stejně jsem studoval vysokou školu, potom raději ještě druhou, kdyby si to rozmysleli, takže to neberu jako hendikep a vlastně bych tam ani nechtěl.

V muzikálu má dominantní roli také motorka. Je to i vaše téma?

Mám to rád, ale manželka mi zakázala dělat si řidičák na velkou motorku, takže jezdím jen na skútru.

Všechny nás fascinují vaše krásné kudrnaté vlasy. Máte nějaký recept na péči o ně?

Už mám zkušenost s tím, že si lidé myslí, že si je kulmuji a natáčím. To nedělám, jsou opravdu moje. Zjistil jsem to během pandemie covidu, kdy jsem se nechtěl stříhat, protože nic nebylo otevřené. Začalo mi to růst a začalo se to kroutit. A vlastně se mi to začalo líbit. Řekl jsem si, že to nechám a vyzkouším, co to udělá. Je potřeba se o ně nějakým způsobem starat, to určitě, ale metodu Curly Girl neprovozuji. To už mi přijde moc pracné. Není to hloupé, protože si myslím, že kudrnaté vlasy potřebují jinou péči. Ale mít speciální ručníky a dělat se s tím... To ne!

Je skvělé, že máte o této metodě povědomí. Jak jste se o ní dozvěděl?

Zkoumal jsem to samozřejmě na internetu, protože rady ohledně mytí a foukání se hodí. Ale k tomu je také hodně dalších věcí, které se musejí dodržovat. A teď si představte chlapa po ránu, který někam pospíchá. Mám štěstí - a klepu - že to zatím funguje i bez této metody.

Ostříhat se nechcete? Plakaly by vaše fanynky?

Fanynky asi ne, ale plakal bych já. Dlouho jsem měl krátké vlasy a teď jsem dospěl do bodu, kdy se mi ty dlouhé konečně začaly líbit. Dostal jsem se přes období, kdy to bylo ošklivé, neforemné a kdy si to dělalo, co chce. Teď už mě to poslouchá, takže jsem konečně spokojený. A navíc - krátké vlasy mají všichni!

Takže vlastně mezi ostatními herci vyčníváte.

Když to říkáte, tak asi jo.

Manželka vám nový účes také schvaluje?

Manželka říkala, že mi sluší všechno. Nevím, jestli to je odpověď, kterou říká, jen aby mě uspokojila, nebo si to doopravdy myslí. Každopádně - já jsem spokojený. Ona se teď ostříhala, takže má kratší vlasy než já - má mikádo. Ale myslím, že je s tím v pohodě.

Máte v tomto případě nějaký zahraniční idol?

Strašně se mi líbil Aquaman Jason Momoa, který má vlasy podobné. Ale nakonec jsou vlasy to jediné, co máme společné. On jinak vypadá úplně jinak než já.

Má větší muskulaturu?

Podle mě má větší úplně všechno!

Související články

Další články