Hlavní obsah

Pastrňák je hvězdou bez slabin! Hokej miluje, je radost ho sledovat, září expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný český útočník David Pastrňák je k nezastavení a směle táhne Boston za vytouženým Stanley Cupem. Rodák z Havířova také v letošním ročníku útočí na jeden rekord za druhým, jen o jednu branku například zastal za českým rekordmanem Jaromírem Jágrem, jenž v základní části nastřílel 62 gólů. Pastrňák se zastavil na metě 61. „Davidova nejsilnější stránka je jeho chuť k hokeji,“ popisuje v pořadu Příklep na Sport.cz Jakub Peslar, asistent trenérky u ženské hokejové reprezentace, skills kouč a hokejový analytik. Když přijde řeč na slabiny české hvězdy, skoro až omluvně říká, že najít nějakou je těžké.

David Pastrňák pohledem skill kouče. Má vůbec nějakou slabinu? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Rekordní sezona z pohledu šestadvacetiletého českého forvarda, který během základní části stihl nasbírat 113 kanadských bodů (61+52) a stal se třetím nejproduktivnějším hráčem slavné NHL, pokračuje ve vyřazovacích bojích. Boston těží právě ze schopností havířovského rodáka, který se dokázal hned dvakrát trefit i v osmifinálové sérii play off proti Floridě. Před nedělním utkáním vede Boston 2:1 na zápasy.

„David žije pro hokej a je to na něm vidět. Není to tím, že ho baví být hokejistou, ale jak miluje hokej," líčí Peslar, hokejový analytik a skills kouč. „Dalšími silnými stránkami jsou dobré bruslení a navíc dokáže ideálně řešit situace na malých prostorech. O střele se ani nebavím," žasne bývalý hokejista nad uměním české hvězdy.

Příklep s hokejovým trenérem Jakubem PeslaremVideo: Sport.cz

Není to ale jen o Pastrňákovi. Bruins se také v této sezoně mohou spolehnout na nezastavitelnou kanadskou dvojici Brad Marchand a Patrice Bergeron. Nad 50 kanadských bodů se v sezoně dostali také čeští útočníci Pavel Zacha či David Krejčí. „Když si to můžete ťuknout s hráči jako Krejčí nebo Bergeron, tak je to radost," neskrývá nadšení Peslar.

Naváže Boston na skvělé výkony i v play off? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Asistent trenérky Carly MacLeodové u ženské hokejové reprezentace má s havířovským střelcem dobrý vztah. Aby ne, znají se totiž od dětství. „Davida mám moc rád, jsme přátelé. Znám ho úplně od malička. Zahrál si i proti mé sestře," vzpomíná host hokejového pořadu Příklep, který pomohl v roli asistenta kouče ženské reprezentaci k bronzové medaili z MS 2023.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s Jakubem Peslarem se můžete podívat ve videu.

Reklama