InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soběslav poprvé v sezoně doma padla! Lídrovi z Lomu pomohl veterán Šimák

Lom zvítězil v Soběslavi 2:1. , Autor: Josef Janda

Lom zvítězil v Soběslavi 2:1.     Autor: Josef Janda

SOBĚSLAV – Šlágr 23. divizního kola se odehrál v sobotu odpoledne na hřišti druhé Soběslavi, kam zavítal lídr z Lomu. Více než pět stovek diváků si v první půli příliš gólových šancí neužilo, padl však vedoucí gól zatím nejlepšího celku soutěže. Po dvaceti minutách napřáhl David Skopec k dalekonosné střele, která zaplula k Červencově tyči – 0:1. Domácí zahodili po přestávce ostych a převzali iniciativu. Zkušená sestava hostů ale držela Spartak v patřičných mezích a po trojitém střídání přišla chvíle ošlehaného Jana Šimáka. Nejzkušenější fotbalista Lomu strávil na hřišti sotva tři minuty, když zprava propálil Července a pomohl Lomu k dvoubrankovému náskoku. Svou gólovou šanci měl i nejlepší divizní střelec Zbyněk Musiol, který se dostal na plac také až v 83. minutě. Rozhodčí Tesař oznámil sedmiminutové nastavení, v němž vykřesal pro domácí naději Daniel Vaněk – 1:2.

 

Více už toho ale Soběslavští v poněkud kratším než ohlášeném nastavení nestihli a poprvé v letošní sezoně doma prohráli. Jedenáctizápasová série složená z deseti vítězství a jediné remízy s Komárovem skončila.

Lom se vzdálil druhé Soběslavi na 12 bodů, Spartak má ale ještě jedno utkání v Komárově k dobru. V příštím kole jede Spartak na hřiště beznadějně poslední Horní Břízy, Lom vyzve doma v sobotu 29. dubna od 17 hodin právě Komárov.

TJ Spartak Soběslav – TJ Sokol Lom 1:2 (0:1), branky: 95. D. Vaněk – 20. Skopec, 86. Šimák, rozhodčí Tesař – Janíček, Havlík, ŽK (2-0): 59. Dumbrovský, 74. Boháč, 557 diváků.

Soběslav: Červenec – Zeman, Kubart, Boháč, Větrovský, Dumbrovský (77. Pavlík), Hoffmann (61. Boucník), Bouchal, Kutner, F. Vaněk, Hájek (61. D. Vaněk).

Lom: Matoušek – Mácha (83. Grobár), Slavík, Brabec, Vysušil, Skopec, Javorek (83. Šimák), Schramhauser (73. Kubovský), Nešický, Novák, Tauber (83. Musiol).

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete ke šlágru kola mezi Soběslaví a Lomem další podrobnosti.

Trenér Soběslavi Radek Hajič zhodnotí utkání a prozradí, proč Soběslav letos poprvé doma prohrála. V čem byl soupeř lepší?

Trenér Lomu Lukáš Zeman zmíní, zda vnímal dnešní zápas jako odvetu za podzimní domácí porážku 0:3. Přizpůsobil základní sestavu kádru Soběslavi? A proč se v posledních zápasech nevejde nejlepší divizní střelec Zbyněk Musiol do základní sestavy?

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace