Hlavní obsah

Sparta mě bavila, přiznává kouč. Vítkovice? Nepočítal jsem, že budou hrát na špici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také letošní extraligová sezona nabídla řadu překvapení i zklamání. Do kategorie neúspěchů se jistě zařadí i čtvrtfinálový krach pražské Sparty, která přitom patřila k nežhavějším adeptům na titul. „Její hra mě hodně bavila,“ přiznává v pořadu Příklep Jakub Peslar, asistent trenérky Carly MacLeodové u ženské hokejové reprezentace. Milým překvapením pro něj pak byly Vítkovice, které zažily převratnou sezonu.

Které extraligové týmy nadchly hokejového analytika? Ptáme se v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco mužstvo z hlavního města se v loňské sezoně probojovalo až do finále, kde nestačilo na Třinec, nyní pro změnu sezonu muselo zabalit již po čtvrtfinále. Znovu totiž přišel strašák v podobě Ocelářů, kteří se navíc vydrápali opět až do samotného finále a čtvrtý triumf v řadě není vůbec daleko.

Sparta však herně bavila hokejového analytika a skills kouče Jakuba Peslara. „Její hra se mi hodně líbila. Dokázala generovat šance a měla dobrý pohyb v ofenzivním pásmu. Hráči se prolínali a kombinovali na puku. I ta energie. V domácích zápasech chodilo v průměru snad 10 tisíc diváků. Něco neskutečného," líčí s nadšením host pořadu Příklep.

Příklep s hokejovým trenérem Jakubem PeslaremVideo: Sport.cz

Příjemným překvapením bylo počínání Vítkovic. Celek z Ostravy byl po základní části druhý, v play off se dostal až do semifinále, kde dokonce sahal po neuvěřitelném obratu série proti Hradci Králové. Rozhodující zápas ovšem ovládli hradečtí a pro vítkovické hokejisty spanilá sezona skončila.

„Vítkovice byly pro mě obrovským překvapením. Nepočítal jsem, že by mohly hrát špici tabulky. Až naživo jsem viděl, jak hráči přistupují k zápasům a jsou ochotni bojovat za Vítkovice. Zaslouženě se držely nahoře v tabulce," popisuje bývalý hokejista Peslar, jenž zdárně asistoval kanadské trenérce Carle MacLeodové u bronzové obhajoby ženské reprezentace na MS v kanadském Bramptonu.

Finálová série mezi Hradcem a Třincem nyní pokračuje čtvrtým duelem. Oceláři si na domácí stadion přivezli vedení 2:0, uspět se jim povedlo i během sobotního domácího utkání na vlastním ledě. Mají tedy mečbol a možnost oslavit čtvrtý titul v řadě. „Je to jedna rána za druhou. Je to ale úplně jednoduchá věc. Hradec musí dát o gól víc než Třinec," říká s úsměvem šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec