Recenze pračky Beko B5WFU58418MCSHBC

Představujeme Beko pračku, která klade důraz na vysokou kvalitu praní a komfort uživatele. Tento moderní spotřebič nabízí vše, co potřebujete pro účinnou a šetrnou péči o prádlo. Od párových technologií, hygienických funkcí až po rychlé praní – Beko pračka zajišťuje vynikající výsledky při zachování energetické účinnosti a tichého provozu.

Energetická třídaA
Způsob plněnípřední
Kapacita8 kg
Otáčky1400 ot./min.
Hlučnost ždímání72 dB
Spotřeba energie za 100 cyklů47 kWh
Spotřeba vody za 100 cyklů4700 l
Účinnost praníA
Účinnost odstřeďováníB
Aquastopne
Výška84 cm
Šířka60 cm
Hloubka55 cm
Počet programů14
Délka základního programu218 minuty

Představení produktu

Dovolím si zmínit, že B5WFU58418MCSHBC je top model od firmy Beko. Pračka přichází s moderním tmavým designem, který skvěle doplňuje špičkový spotřebič navržený tak, aby usnadnil péči o vaše prádlo a zároveň nabídl výjimečný výkon. Tato pračka se pyšní kapacitou 8 kg, energetickou třídou A a řadou inovativních funkcí. Beko dbá na životní prostředí a udržitelný rozvoj, a proto využívá při výrobě praček materiály získané recyklací PET lahví a dalších plastů, což se odráží v jejich RecycledTub technologii.

   

Mezi klíčové vlastnosti patří parní technologie, která zlepšuje čistotu a vzhled oblečení, a hygienický program, který efektivně odstraňuje bakterie a alergeny. Kvalitní množstevní automatika je samozřejmostí, podobně jako u jiných výrobců, například Whirlpool s technologií 6. smysl. Hlavním rozdílem je vysoká úroveň zabezpečení proti přetížení pračky, která pečlivě monitoruje zátěž a zamezuje odstřeďování, pokud jsou ohrožena ložiska.

Díky aplikaci HomeWhiz můžete pračku ovládat na dálku. Invertorový motor ProSmart™ zajišťuje tichý a úsporný provoz, což prodlužuje životnost pračky. Beko pračka představuje ideální řešení pro ty, kteří hledají spojení inovací, pohodlí a dokonalého praní v jednom moderním spotřebiči. Za rozumnou cenu získáte skvělý výkon a funkcionalitu. 

Programy

Název programu

Kapacita v kg

Nastavení teploty ve °C

Maximální počet otáček ot/min

Eco 40-60

8

40-60

1 400

Bavlna

8

0-90

1 400

Syntetika

3

0-60

1 200

Peřové oblečení

2

60

8 00

Vlna/ruční praní

1,5

40

1 200

Extra rychlé praní

8

30-90

1 400

Extra rychlé praní +

2

40

1 400

Outdoor a sport

2,5

60

1 200

Košile

3

40

8 00

Steam Therapy

1

0

0

Odstranění skvrn

4

60

1 400

Tmavé prádlo/ Džíny

3,5

40

1 200

Děti a alergici

8

90

1 400

Čištění bubnu+

0

90

6 00

  • SteamTherapy®: Tento program osvěžuje a zmenšuje pomačkání prádla. Navíc jde použít jen jako samotný program, který osvěží vaše prádlo bez nutnosti ho prát
  • Extra rychlé: Umožňuje rychlé praní plné kapacity bubnu. Není vhodný pro velmi špinavé prádlo.
  • Extra rychlé praní +: Nabízí rychlé praní až 2 kg prádla za 14 minut, vhodné pro běžně znečištěné oblečení, které potřebujete rychle osušit.
  • Děti a Alergici+: Navržen pro citlivou pokožku. Pračka vlastní certifikát společnosti Allergy UK. Takže to mají podložené na rozdíl od některých výrobců a dokáže zničit až 99 procent alergenů. Díky speciálnímu rozvržení programu je i přes vysokou teplotu vody je k prádlu šetrný.
  • DrumClean+: Program pro čištění bubnu pračky, odstraňuje zbytky prášku, textilií, aviváže a jiné zaschlé nečistoty. Tento program se doporučuje cca po 50 cyklech
  • Extra rychlé praní: Umožňuje prát mírně zašpiněné bavlněné prádlo v krátkém čase, s možností snížit délku trvání programu až na 14 minut. Výhoda je možnost použít i na plnou kapacitu bubnu.
  • Tmavé prádlo/Jeans: Chrání barvu tmavých oděvů a džínů, s vysokou účinností praní díky speciálnímu pohybu bubnu i při nízké teplotě. Program je navržen podobně jako třeba u LG praček. Pohyby jsou převážně houpavé neotáčí se celý buben dokola.
  • Odstranění skvrn: Efektivní program na odstranění různých typů skvrn, vhodný pro odolné barevné bavlněné prádlo. Z vlastní zkušenosti to vypere i flek po vínu smíchaný s krví na poprvé bez speciálního pracího prášku.

Kromě těchto 14 programů můžete přes aplikaci nahrát další 5 programů dle vašeho výběru a potřeb, což umožňuje ještě větší flexibilitu a přizpůsobení praní vašim individuálním požadavkům. Některé z přídavných programů mohou zahrnovat:

  • Vlna: Jemný program speciálně navržený pro praní vlněných oděvů, který šetrně myje a chrání vlákna.
  • Hedvábí: Program pro praní hedvábných oděvů a jemných tkanin, který šetrně čistí a zachovává hedvábný vzhled a pocit.
  • Ruční praní: Program simulující ruční praní pro extra jemné prádlo, které vyžaduje zvláštní péči. Jde o pootáčení bubnu jen o 90 stupňů, podobně jako když perete ručně.
  • Eko praní: Šetrný program pro životní prostředí, který snižuje spotřebu energie a vody, ale stále poskytuje účinné praní. Tento program je ještě cca o 20 procent úspornější než klasický eko program, ale jeho délka je skoro 5 hodin
  • Bílé prádlo: Program navržený pro praní bílého prádla, který udržuje světlou barvu a odstraňuje zažloutlé skvrny. Po několika vypráních bílého lehce zapraného prádla je bílá zase bílá.

Tyto přídavné programy můžete stáhnout a nahrát do pračky přes aplikaci, což vám umožní přizpůsobit praní vašim konkrétním potřebám. Výrobce se takto rozhodl, protože programy , které lze nahrát se podle zákaznického průzkumu používají minimálně. Zákazníci je ale berou, jako příjemný bonus.

Doplňkové Funkce

Doplňkové funkce této pračky přinášejí další možnosti a flexibilitu pro uživatele, které zvyšují komfort praní a zlepšují výsledky praní. Některé z těchto doplňkových funkcí zahrnují:

  • SteamCure: Máme pořádnou páru na skvrny – Pára SteamCure efektivně pomáhá odstraňovat odolné skvrny v průběhu praní. Tato pračka má jednu z nejúčinnějších parních funkcích na trhu. Množství a síla páry je skoro o 50 procent větší než třeba u stejně drahé pračky LG s párou.
  • HomeWhiz: Stáhněte si další prací programy – Nainstalujte si aplikaci HomeWhiz do vašeho chytrého telefonu, spárujte ji s pračkou Beko přes Bluetooth a získáte možnost upravovat a stahovat další programy, ovládat pračku přes telefon, nebo si vyhledat návody a rady na nejefektivnější praní.
  • ProSmart™ invertorový motor: Tiché, úsporné a spolehlivé praní – ProSmart™ invertorový motor je klíčovou součástí pračky, která zajišťuje tišší provoz, menší spotřebu energie a dlouhou životnost pro spolehlivý provoz pračky po mnoho let. Záruka na motor je 10 let.
  • StainExpert™: Odstranění skvrn bez předpírání – Program StainExpert™ dokáže odstranit o mnoho více skvrn než jiné pračky Beko a než konkurence ve stejné cenové hladině.Při nezávislém testování jako jediná pračka vyprala skvrny od oleje bez předpírky.
  • Hi-tech topení: Pro dlouhou životnost pračky – HiTech topné těleso je chráněno proti korozi a vodnímu kameni poniklovanou vrstvou. Životnost poniklovaného tělesa bývá minimálně 10x delší než u klasického tělesa.
  • AddXtra: Přidejte zapomenuté prádlo i během praní.Dnes již standart u vyšších modelu různých výrobců.
  • AquaWave® je navržený tak, aby byl šetrný k textilu, jsou tam speciální výstupky, které vytvoří vodní clonu a zamezí dotyku prádla s bubnem.
  • Ochrana proti zmačkání: Pokud zapomenete pračku po konci programu vyndat,nic se neděje. Pračka až 8 hodin vždy prádlo po nějaké době protočí, aby nebilo zmačkané.

Na kolik vyjde provoz

Náklady na praní se mohou lišit v závislosti na druhu prádla a zvoleném programu.

  • Například, při použití ekonomického programu na praní 8 kg prádla, pračka spotřebuje 0,7 kWh a 52 litrů vody, což na 100 praní představuje 70 kWh a 5200 litrů vody.
  • Na druhé straně, použití programu bavlna na praní 8 kg prádla spotřebuje 0,9 kWh a 95 litrů vody, což na 100 cyklů představuje 90 kWh a 9500 litrů vody.
  • Proto je důležité pečlivě zvolit program a teplotu praní, neboť špatný výběr programu může zvýšit náklady na praní, bez ohledu na energetické hodnocení pračky.
  • Tato pračka patří k nejúspornějším. Rozdíl mezi Eco a bavlnou v elektrické energii je nejmenší v dané kategorii. Větší rozdíl je ve spotřebě vody.

Tipy a triky

  • Pokud máte čas, využijte extra rychlý program na 2 kg prádla. Když takto vyperete 4x, dosáhnete nižší spotřeby energie a rychlejšího vyprání než u eco programu.
  • Tato pračka má jednoduše vyměnitelné poniklované tepelné těleso s dlouhou životností a také ložiska, která lze vyměnit celkem bez problémů. Tím ušetříte hodně peněz za opravy.
  • Pračka může být náchylnější k problémům, pokud dáte do ní příliš málo prádla(jeden svetr 2 trička atd.)V takovém případě může odmítnout ždímat nebo při ždímání hodně skákat.
  • Naštěstí tato pračka nepotřebuje gumovou podložku, protože nožičky mají gumový povrch, který eliminuje vibrace.
  • Pokud budete dodržovat instrukce a pravidla údržby, má Beko B5WFU58418MCSHBC potenciál na velmi dlouhou životnost.
  • Pračka je patří výkoností mezi top modely, ale cenou je to střední třída. Podobně vybavená pračka od společnosti LG vyjde cca o 5 000 kč více.
  • Bohužel nemá aquastop ale je možné ho dokoupit.

Zajímává vás další kvalitní pračky?

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

8 Total Score
Beko B5WFU58418MCSHBC

Pračka Beko nabízí širokou škálu funkcí a programů pro efektivní a šetrné praní, které splní očekávání i těch nejnáročnějších zákazníků. S výhodou ProSmart™ invertorového motoru, možností stahovat další programy prostřednictvím aplikace HomeWhiz a snadnou údržbou díky vyměnitelným ložiskům a tepelnému tělesu je pračka ideální volbou pro dlouhodobé použití. Navíc, možnost nákupu náhradních dílů přímo z webových stránek Beko zajišťuje bezproblémovou péči o pračku. Jedním z největších plusů této pračky je její výhodou cena oproti konkurenci, což činí Beko atraktivním a cenově dostupným řešením pro ty, kteří hledají kvalitu a funkčnost za rozumnou cenu. Pokud chcete investovat do spolehlivé a účinné pračky, která vám poskytne dlouhou životnost a šetrný přístup k prádlu, je pračka Beko skvělou volbou.

Praní
9
Ždímání
6.5
Hlučnost
8.5
Programy
7
Výbava
8
Spotřeba
8.5
PLUSY
  • Široký výběr programů
  • Levnější opravy
  • Velmi úsporná
  • Velký rozsah úpravy programu,
  • Možnost diagnostikovat chybu přes aplikaci
  • Cena
  • Vzhled
  • Poměr výkon
  • Poniklované topné těleso
MÍNUSY
  • Při menším zatížení může skákat
  • Dá se lehce poškrábat
  • Není vhodná pro lidi co nemají rádi nové technologie
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo