Marice Gombitové se ve čtyřiadvaceti letech zhroutil celý svět. Slovenská zpěvačka zůstala po autonehodě trvale upoutána na invalidní vozík.

K tragédii došlo 30. listopadu roku 1980, když se Marika vracela s kapelou Modus z koncertu v Brně do Bratislavy. Vůz tehdy řídila její kamarádka, foukal silný vítr, hustě sněžilo a nebylo vidět na krok.

Na dálnici vůz najel na sněhový jazyk, dostal smyk, několikrát se převrátil a skončil na střeše na poli. Jelikož Gombitová neměla zapnuté bezpečnostní pásy, vyletěla předním oknem a skončila zaklíněná pod autem.

Ze svatby sešlo, adopce nevyšla

Když se Marika Gombitová probrala z bezvědomí, necítila nohy. Po převozu do nemocnice navíc bojovala o holý život. Měla zlomenou hrudní kost, obratle, levou ruku, další vážná poranění a k tomu dostala zápal plic.

Lékaři jí v té době příliš šancí nedávali a bylo jasné, že skončí na invalidním vozíčku. Ačkoliv začátky pro zpěvačku nebyly jednoduché, s hendicapem se naučila žít. "Postupně jsem si uvědomila, jaké je štěstí, že jsem ještě dostala tuto šanci. A že tu asi ještě mám nějaké poslání. Naučila jsem se radovat z maličkostí, které mi v předchozím shonu zákonitě unikaly. Můj pohled na život, který je krásný, se změnil a začala jsem si ho vážit," svěřila se zpěvačka webu zeny.iprima.cz.

Po nehodě se Gombitová zamilovala do Itala Alberta, s nímž plánovala svatbu. Ze sňatku ale nakonec sešlo, jelikož Albertovi rodiče byli proti a nepřáli si, aby se jejich syn musel starat o invalidní ženu. Ironií osudu bylo, že Ital po havárii na motorce skončil v roce 2004 také na vozíčku.

"Náš vztah s Albertem byl dlouholetý, v čase, kdy jsem byla na vozíku. Plánovali jsme svatbu a uvažovali jsme o adopci. Ale tak to život někdy zařídí, že nemůže být úplně naplněný," přiznala hvězda.

I přesto, že se nakonec mateřské role Gombitová nedočkala, dnes žije spokojeným životem. Její blízcí jí nedávno pořídili koně, který se jmenuje Lariot a je určený na hipoterapii. Marice také dělají společnost její dva pejskové, bišonci Lucky a Láska. Zpěvačka si navíc pořídila si elektrický terénní vozík, aby byla co nejméně závislá na okolí.

Gombitová se naučila na vozíčku žít plnohodnotný život

Související články