InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Největší úspěch mé kariéry, nepochybuje Tereza Pištěková po bronzu z mistrovství světa

FINSKO / MILEVSKO – Po osmi měsících získala česká reprezentace žen další světový bronz a tentokrát u toho byla jako jedna z benjamínek výběru i Tereza Pišteková (17). „Bylo to super, moc jsem si to užívala. S národním týmem do 18 let jsem žádné oslavy nezažila, nic velkého jsme nikdy nevyhrály, protože s týmem do 18 let jsme byly na mistrovství světa dvakrát páté. Bylo to pro mě něco nového, určitě největší úspěch mé kariéry zatím,“ neskrývá nadšení z kanadského mistrovství. Tereza pochází z Milevska, ale hokejově vyrostla v Českých Budějovicích, kam odešla s rodinou. Momentálně hraje finskou nejvyšší soutěž a na šampionátu v Kanadě zapsala i svůj premiérový gól za seniorskou reprezentaci.

Pro příští sezonu se bude Tereza Pištěková stěhovat z TPS Turku do ambicióznějšího týmu HPK v Hämeenlinně, kde se potká i s další hokejistkou s vazbami na Milevsko Karolínou Erbanovou.

Jak jste si užívala hrát po boku velkých osobností českého ženského hokeje jako jsou Alena Mills nebo Tereza Vanišová?
Byla to výborná zkušenost, moc hezké si s nimi zahrát. Navíc když jsme si tam mohly zahrát s mou nejlepší kamarádkou Terkou Plosovou, se kterou jsem hrála i na osmnáctkách. Vždycky jsme si říkaly, že bychom si jednou chtěly zahrát v lajně a dát nějaký gól s Alenou Mills, aby nám dělala centra. To se nám teď povedlo dokonce na mistrovství světa žen v Kanadě, což je opravdu splněný sen.

Nebyly jste ale přece jen trochu nervózní, když k vám trenérka postavila právě dvakrát starší kapitánku Alenu Mills?
Vůbec ne, protože my jsme věděly, že ona má výborný přístup. Když jsme udělaly něco špatně, tak jsme si to v klidu řekly, snažila se nám neustále pomáhat. A hokejově nám ta spolupráce také vyhovovala, protože těží z obrovských zkušeností, ví kde má stát a co na ledě dělat, takže se mi s ní hrálo moc dobře. Naopak tedy bylo super, že si s ní mohu zahrát, než že bych z toho byla nervózní.

Kdy jste vlastně dostala první signály, že byste se mohla objevit v nominaci Carly MacLeodové?
Vůbec žádné signály jsem neměla, bylo to...

Celý rozhovor přineseme ve středečních Milevských novinách. Tereza Pištěková prozradí, jak na ni kanadská trenérka působila, nebo jak ona sama prožívala poslední minuty infarktového utkání o bronz se Švýcarskem. A co oslavy? To všechno už ve středu!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace