InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotbalisté Čkyně vyválčili ve Strunkovicích bod

STRUNKOVICE NAD BLANICÍ – Los 19. kola 1. A třídy, skupiny A přinesl derby mužstev z Prachaticka. V neděli 23. dubna fotbalisté Strunkovic nad Blanicí hostili Čkyni. Domácí celek nemyslel na nic jiného než tři body, které by ho posunuly zpátky na první místo, kde je po výhře v Netolicích vystřídaly Mirovice. Hosté ale přijeli s odhodláním favorita potrápit a to se jim dařilo na výbornou. V prvním poločase byli aktivnější právě svěřenci trenéra Jana Děda. Dokázali si vypracovat i dvě velké šance. Gólovou radost ale jednou zmařilo břevno a podruhé zase dobře zakročil domácí gólman Adam Kašpar, který nastoupil místo jedničky Zdeňka Vojtíška. Po přestávce se hra otočila a domácí převzali iniciativu. Čkyně ale zodpovědně bránila a jistý byl i brankář Patrik Drnek. Strunkovice sice kopaly nespočet přímáků, ani jeden ale v síti neskončil. V 71. minutě se pak do brejku hnal čkyňský Miroslav Miklas. Toho před vápnem poslal k zemi domácí Petr Hovorka a od sudího Filipa Frčka viděl oprávněně červenou kartu. Při odchodu ze hřiště stoper Strunkovic předvedl ještě parádní blikanec, kdy kolenem udeřil hostujícího Josefa Krále. Za tento počin si vysoký obránce asi dlouho nezahraje. I v početní nevýhodě domácí tlačili, ale defenziva Čkyně zůstala zavřená. Strunkovice kvůli ztrátě spadly na druhé místo a už v sobotu je čeká šlágr na půdě Mirovic. Čkyně hostí Dolní Dvořiště.

TJ Blaník Strunkovice nad Blanicí – SK Čkyně 0:0
Rozhodčí: Frček – Vejčík, Barva. ČK: 71. Hovorka. ŽK: 1:5 (Honomichl – L. Chalupa, Mikeš, Bujok, Geerold, Miklas). Diváků:170
Strunkovice: Kašpar – Dvořák, Kadlec, Funda, J. Žurek, Pravda, Koloušek, R. Žurek, Hovorka, Honomichl, Páník
Mirovice: Drnek – Chvál, M. Schettini, L. Chalupa (75. Friedl), M. Chalupa, Mikeš, Pešl, Bujok, Košnář (61. Miklas), Děd (86. S. Schettini), Král (83. Gerold)

Trenér Čkyně Jan Děd: ,,K favoritovi jsme jeli s cílem podat zodpovědný výkon do obrany a pokusit se o nějaké nebezpečné momenty. Musíme kluky pochválit, protože podali opravdu dobrý výkon. Trefili jsme břevno a měli jednu větší šanci. Domácí zase měli velmi nebezpečné standardky. Vše jsme ustáli a tak se body spravedlivě dělí. Bylo to bojovné, ale férové utkání, diváci skvělí, pěkná návštěva a myslím, že se divákům zápas líbil. Našim fans moc děkuji za hlasitou podporu, co by za tohle jiné týmy z vyšších soutěží daly. Zvu všechny za týden, v sobotu od 17 hodin hostíme Dolní Dvořiště a v pondělí 1. května jedem na výlet do Mirovic, kde hrajeme od 13 hodin."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace