Michal Koštuřík
24. dubna 2023 • 11:40

Slovan, nebo Kometa? Dříč Marcinko má jasno. V Třinci končí, protože...

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest sezon a rozlučka čtvrtým titulem? To si Tomáš Marcinko (35) vroucně přeje. V Třinci totiž po sezoně končí. Z rodinných důvodů chce být blíž domovu, v dojezdové vzdálenosti od Bratislavy. Volil mezi nabídkami tamního Slovanu a Kometou. Vybral si Brno! „Už je to domluvené,“ sdělil zdroj iSport.cz.   



Hektické týdny slovenského útočníka pokračují. Během čtvrtfinále play off se Spartou spěchal k porodu, aby uvítal na svět syna Leona. Nyní se rve s Oceláři ve finále proti Mountfieldu HK o čtvrtý titul v řadě. A pak? Stěhování na jih a nové angažmá v Brně.

Dříč Marcinko, použitelný do oslabení i přesilovky, mohl prodloužit kontrakt v Třinci. Interes o něj byl. Ovšem manželka a dvojnásobná matka Vladimíra, vlivná politička strany SaS a poslankyně Národnej rady, měla zájem o přiblížení se domovu na Slovensku. Proto předem padly extraligové varianty z větší vzdálenosti. Zbyla Kometa, neboť Brno leží kousek od Bratislavy a dokáže špičkovým hráčům nabídnout adekvátní finanční ohodnocení.

Pardubice - Třinec: Marcinko po pěkné kombinaci dramatizoval koncovku zápasu, 3:2
Video se připravuje ...

Klub už delší dobu intenzivně hledal schopného centra. Zkušený fachman Marcinko požadavky trenérského dua Patrik Martinec - Jaroslav Modrý splňuje. S Petrem Holíkem a další slovenskou posilou Lukášem Cingeľem (přijde z Mountfieldu) bude mít ambiciózní tým tři kvalitní střední útočníky. První formaci by dál měl vést Holík, dva novicové by však měli dostat rovněž hodně prostoru na ledě. S Adamem Zbořilem se počítá spíš na křídlo.

Kometa po roce opět zásadně mění kádr. Většinu změn už iSport.cz v předstihu avizoval. Klub je však oficiálně potvrdí až v květnu.

Na brankářské pozici vymění reprezentant Štěpán Lukeš (27 let, Karlovy Vary) dvojnásobného extraligového šampiona Marka Čiliaka (33), který si hledá novou práci. Jedničkou zůstane Dominik Furch. „Čilo mi strašně pomohl a teď zažívá nepříjemné chvíle,“ uvědomoval si Daniel Huf, jeho gólmanský kolega a bývalý parťák ve Zlíně. K Čiliakovi má blízko, bere ho trošku jako svého mentora. Před play off Chance ligy s ním měl dlouhý telefonát, v němž mu slovenský kamarád radil, jak se má mentálně připravit na zápasy. A Huf se tím řídil.

Nyní mu přeje, ať najde nové angažmá, v němž bude vytížený a spokojený. Nepochybuje o tom, že hodlá v kariéře pokračovat. „On je taky cílevědomý. Maká a dělá vše pro to, aby dokázal, že je Pan gólman. Což je, protože vychytal dva tituly. Fandím mu a věřím, že ještě neřekl poslední slovo,“ dodal čtyřiadvacetiletý Huf, na jeho služby uplatnili Berani opci.

Do obrany dorazí Daniel Gazda (Zlín) s Lukášem Kaňákem (Třinec), odchází Michal Gulaši (České Budějovice) a Marek Hrbas (?). Do útoku klub získal kromě Cingeľa s Marcinkem také Martina Kohouta (K. Vary), napevno si zavázal Zdeňka Okála z Přerova, z hostování ve Zlíně se vrací Petr Kratochvíl. Jisté jsou odchody Luboše Horkého (Pelicans Lahti), Radka Koblížka (Koo Koo), Jiřího Ondráčka a Jana Süsse (oba Zlín) či Fina Kima Strömberga.

Každý gól v přípravě národního týmu zvyšuje hodnotu křídelníka Jakuba Fleka, který má opět reálnou šanci na účast na MS. Jeho smlouva v Kometě obsahuje klauzuli o uvolnění do zahraničí.

Další nová jména se v Brně před novým ročníkem ještě objeví. A pak přijde konečně úspěch?

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2
Finále
Články odjinud


Články odjinud