Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2023 11:17:00

Premiér Fiala navštívil ve Vietnamu stavbu nového závodu Škody Auto

Premiér Fiala navštívil ve Vietnamu stavbu nového závodu Škody Auto

Na závěr pracovní návštěvy Vietnamu navštívil předseda vlády ČR Petr Fiala v provincii Quang Ninh stavbu nové továrny Škody Auto a jejího místního partnera Thanh Cong Group.

 Již v příštím roce by zde měla začít montáž vozů, která bude zprvu dosahovat 30 tisíc aut ročně.

„V řadě zemí je Škoda vlastně to hlavní, s čím si lidé Českou republiku spojují, takže je takovým neformálním ambasadorem našeho průmyslu a naší země ve světě. Je proto skvělé, že posiluje svoji přítomnost v Asii a vstupuje na tento vysoce dynamický a mimořádně perspektivní trh. Určitě to přinese výhody i místní ekonomice, odrazí se to na hospodářském růstu místní provincie a na vytváření nových pracovních míst,“ řekl český premiér.

Česká automobilka plánuje nabízet evropské modely na vietnamském trhu již v tomto roce. První showroomy budou otevřeny během 2. čtvrtletí letošního roku. V roce 2024 bude zahájena lokální montáž dvou modelů.

V neděli český premiér přistál v Kazachstánu, kde se setkal s předsedou vlády Alikhanem Smailovem a prezidentem Kasymem-Žomartem Tokajevem. Klíčovým tématem jednání bylo posílení spolupráce v energetice, Kazachstán je naším významným dodavatelem ropy.

Obě strany diskutovaly také o prohloubení spolupráce v oblastech obranné a obranně-průmyslové spolupráce a navýšení možného podílu českých firem na modernizaci průmyslu země. České podniky mají zájem rovněž o spolupráci při modernizaci kazachstánských ozbrojených sil, ale i o dodávky do civilního sektoru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama