Sobota 04. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Sraz a soutěž historiských vozidel

03.05.2024 - Sraz a soutěž historiských vozidel - Na zábřežském...

Počasí

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 23 / 11 - PoloJasno

05.05.2024 - Neděle

Teplota: 23 / 11 - Přeháňky-Déšť

Speed Marathon v Olomouckém kraji

24. dubna 2023 - 13:56

Zpět na seznam článků

Kontrolou prošlo bezmála čtyři sta vozidel

Speed Marathon v Olomouckém kraji

Speed Marathon v Olomouckém kraji zdroj foto: PČR

V pátek 21. dubna se v Olomouckém kraji uskutečnila v rámci mezinárodní spolupráce organizace Roadpol celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na dodržování stanovených rychlostních limitů v obcích i mimo obec.

Policisté prováděli v průběhu celého dne měření rychlosti v rizikových lokalitách na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu. Na výběru úseků se nepodíleli jen policisté, ale i samotní občané. „Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích. Proto také policie o akci předem informovala veřejnost prostřednictvím médií. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika spojená s nedodržováním rychlosti, následkem které dochází každoročně k tisícům dopravních nehod s desítkami zmařených lidských životů,“ uvedla komisařka Jiřina Vybíhalová z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Čtyřiačtyřicet policistů zkontrolovalo tři sta sedmdesát vozidel v celém Olomouckém kraji. „Akce byla řidičům dopředu známa, přesto bylo zjištěno celkem 175 dopravních přestupků a jeden trestný čin. Z toho 162 přestupků policisté vyřešili příkazem na místě. Udělili pokuty za bezmála 105 tisíc korun. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 125 řidičů. Policisté přistihli dva řidiče pod vlivem alkoholu a 1 pod vlivem jiných návykových látek,“ upřesnila komisařka.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou probíhat i v dalších dnech.

Autor: red., pis. J. Vybíhalová - zdroj foto: PČR

Fotogalerie

 Speed Marathon v Olomouckém kraji   zdroj foto: PČR
Speed Marathon v Olomouckém kraji   zdroj foto: PČR
Speed Marathon v Olomouckém kraji   zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Sraz a soutěž historiských vozidel

Sraz a soutěž historiských vozidel

Na zábřežském náměstí

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.