25. dubna 2023 • 06:38

SESTŘIHY: Palát pečetil výhru Devils, Toronto jde do trháku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Palát zpečetil gólem do prázdné branky vítězství hokejistů New Jersey 3:1 na ledě New Yorku Rangers. Devils vyhráli bez brankáře Vítka Vaněčka i druhý venkovní zápas a vyrovnali sérii úvodního kola play off NHL na 2:2. Tampa Bay podlehla doma Torontu 4:5 v prodloužení a prohrává 1:3 na zápasy. Hokejisté Vegas vyhráli 4:2 ve Winnipegu a v sérii vedou 3:1. Seattle zdolal obhájce Stanleyova poháru Colorado 3:2 v prodloužení a vyrovnal na 2:2 na utkání.



New Jersey doma ztratilo oba zápasy shodně 1:5 a Vaněček pustil devět gólů z 52 střel. Od třetího duelu jej nahradil Akira Schmid, který inkasoval v obou utkáních pokaždé jen jednou. V pondělí překonal švýcarského gólmana pouze Vincent Trocheck, který vyrovnal na začátku třetí třetiny na 1:1.

Úvodní trefu zápasu obstaral ve třetí minutě Jack Hughes a v čase 48:22 rozhodl Jonas Siegenthaler. Pojistku přidal Palát, který skóroval poprvé od 7. března.

„Vyhráli u nás dvakrát a chtěli jsme jim to oplatit. Máme radost, že se to povedlo. Ukázali jsme velkou odolnost. Eliminovali jsme jejich akce v obranném i středním pásmu a v útoku jsme si toho vytvořili dost na to, abychom zvítězili. Podali jsme výborný výkon,“ rozplýval se Hughes. Na druhé straně trenér Rangers Gerard Gallant své svěřence kritizoval. „Ani jsme se nepřiblížili ke hře, kterou bych mohl nazvat dobrá. Sledovat takovýhle výkon bylo velké zklamání.“

Tampa Bay vedla i díky dvěma trefám Alexe Killorna ještě v 50. minutě 4:1, ale závěr nezvládla. Toronto vrátil do hry dvěma góly Auston Matthews a zápas poslal do prodloužení Morgan Rielly. Obrat završil Alexander Kerfoot brankou z přesilové hry v čase 64:14.

„Myslím si, že jsme hráli dobře i v prvních dvou třetinách, i když jsme prohrávali 1:4. To nechcete, ale zabojovali jsme a vyhrabali se z díry. To svědčí o síle týmu,“ těšilo Riellyho. „Je nemilé, že jsme ztratili takové vedení. Mají dobrý tým a skvělé hráče, ale bylo to o nás. Byli jsme až moc sebejistí. Teď je to těžké, musíme se přes to přenést,“ řekl Killorn.

Vegas prohrálo jen úvodní duel série, poté zvítězilo třikrát za sebou. Ve Winnipegu sice inkasovalo jako první, když se prosadil Blake Wheeler, ale vítěz Západní konference otočil i díky dvěma trefám Bretta Howdena. Hosty nasměrovaly k výhře góly Williama Karlssona a Ivana Barbaševa během 47 sekund na přelomu 34. a 35. minuty, kterými odskočili na 3:1. Domácím se v úvodní třetině zranil Mark Scheifele.

„Vyšetření podstoupí zítra,“ řekl trenér Winnipegu Rick Bowness ke stavu Scheifeleho. „Není to pro nás nic nového. I v průběhu sezony nám chyběli klíčoví hráči. Musíme se přizpůsobit a bojovat. Stejně jako dnes. Kluci se nevzdávali a ve hře pět na pět to bylo vyrovnané. Nikdo nikoho nepřehrával,“ doplnil kouč.

Seattle vedl brankami Willa Borgena a Daniela Spronga 2:0 v 11. minutě. Colorado smazalo ztrátu v prostřední třetině dvěma góly Mikka Rantanena. Výhru domácích, kteří přestříleli soupeře 43:22, zařídil Jordan Eberle ve třetí minutě prodloužení z přesilové hry.

„Věděli jsme, že to bude těžké a že to bude boj o každý centimetr ledu. To se naplňuje. Příště musíme lépe začít, abychom zvýšili šanci na výhru,“ uvedl trenér Colorada Jared Bednar.

Seattle vyrovnal sérii, přestože postrádal od stavu 1:0 svého nejlepšího střelce Jareda McCanna. Na mantinel jej narazil Cala Makar. „K souboji došlo pozdě a bez puku,“ zlobil se domácí trenér Dave Hakstol.

Góly

Domácí: 41:42. Trocheck

Hosté: 02:50. J. Hughes, 48:22. Siegenthaler, 59:34. Palát

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Halák) – Fox, Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Mikkola – P. Kane, Zibanejad, Kreider – Tarasenko, Trocheck, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Motte, Goodrow (A), Vesey.

Hosté: Schmid (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Bahl – Bratt, Hischier (C), Meier – Palát (A), J. Hughes (A), Haula – Mercer, M. McLeod, Tatar – Bastian, Lazar, Boqvist.

Rozhodčí

Charron, Brenk – Pancich, Smith

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 09:57. Killorn, 18:27. Sergačjov, 31:31. Stamkos, 38:49. Killorn

Hosté: 24:51. Acciari, 49:44. Matthews, 52:29. Matthews, 56:04. Rielly, 64:14. Kerfoot

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Perbix, Hedman (A), Sergačjov, Raddysh, Bogosian, Cole – Stamkos (C), Point, Kučerov (A) – Killorn, Cirelli, Hagel – Jeannot, Paul, Colton – Perry, Bellemare, Maroon.

Hosté: Samsonov (Woll) – McCabe, Brodie, Holl, Giordano, Schenn, Rielly (A) – Marner (A), Matthews, Järnkrok – Kerfoot, Tavares (C), Nylander – Knies, O'Reilly, Acciari – Aston-Reese, Kämpf, Lafferty.

Rozhodčí

Rooney, Skilliter – Gawryletz, Cherrey

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Góly

Domácí: 05:53. Wheeler, 42:57. Dubois

Hosté: 09:53. Howden, 33:32. Karlsson, 34:19. Barbašev, 59:43. Howden

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Rittich) – Dillon, Pionk, Samberg, DeMelo, Stanley, Schmidt – Connor, Dubois, Niederreiter – Naměstnikov, Scheifele, Wheeler – Barron, Lowry, Appleton – Jonsson Fjällby, Stenlund, Mäenalanen.

Hosté: Brossoit (Quick) – Martinez, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Amadio, Eichel, Marchessault – R. Smith, Karlsson, Kessel – Howden, Stephenson, Stone – Barbašev, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Hebert, Rehman – Barton, Tobias

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

15 324 diváků

Góly

Domácí: 03:56. Borgen, 10:09. Sprong, 63:00. Eberle

Hosté: 34:08. Rantanen, 39:10. Rantanen

Sestavy

Domácí: Grubauer (M. Jones) – Dunn, Larsson (A), Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle (A) – Schwartz, Wennberg, Geekie – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Tanev, Donato, Sprong.

Hosté: Georgijev (Francouz) – Byram, Makar (A), Girard, Toews, Manson, E. Johnson – Lehkonen, MacKinnon (A), Rodrigues – Nieto, Compher, Rantanen (A) – Meyers, Eller, Malgin – Cogliano, Newhook, O'Connor.

Rozhodčí

Hanson, Furlatt – Murray, Gawryletz

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud