rigidní podlaha

Co je to rigidní vinylová podlaha?

Rigidní vinylová podlaha se řadí mezi podlahy nové generace. V čem je jejich zásadní technologický pokrok? Tyto podlahy jsou postaveny na SPC nosné desce, která tvoří pevné jádro podlahové krytiny. Slovo rigid znamená pevný a tuhý – právě odtud vzniklo označení nových podlahových krytin. V tomto článku si rigidní vinylové podlahy představíme blíže.

Jaké jsou hlavní výhody rigidních vinylových podlah?

Rigidní vinylové podlahy jsou pevné a zvládnou i náročné podmínky

Jak už bylo řečeno, rigidní vinylové podlahy stojí na pevném jádru, které je tvořeno z minerálů. Na podlahu může díky tomu klidně svítit celý den slunce, v místnosti může být i vlhčí prostředí a měnit se teplota. Rigidní podlahy dokážou odolat a lze je označit za rozměrově a tvarově stabilní. Podlaha se Vám nebude nijak vlnit, což oceníte i u starších domů po rekonstrukci. Velkou výhodou je i skutečnost, že můžete rigidní vinylovou podlahu položit přímo na potěr nebo na keramickou dlažbu.

Jednoduchá a rychlá pokládka podlahy

Velkou výhodou je pevný zámkový systém pokládky a integrovaná podložka podlahy. Rigidní vinylové podlahy SPC se pokládají velmi rychle a ještě navíc ušetříte za drahou podložku, kterou byste museli koupit zvlášť. Ruku v ruce jde s touto podložkou a způsobem pokládání i akustika podlahy. Ta uleví sousedům i zbytku rodiny ve spodních patrech domu.

Video pokládka Rigidní podlahy

Vinyl dodává podlaze kvalitu i lehkou údržbu

Rigidní vinylové podlahy se navíc vyznačují vyšší nášlapnou vrstvou, než u jiných typů podlah. To samo o sobě znamená i větší odolnost podlahy při jejím dlouholetém používání. Pokud máte doma domácí mazlíčky nebo chcete na podlaze využívat židle s kolečky, můžete být klidní. Rigidní vinylové podlahy jsou odolné vůči poškrábání. A díky tomu, že je vinyl lehce omyvatelný, budete mít tuto podlahu rychle uklizenou. Bude stačit použití vysavače a vhodných prostředků na čištění podlahy.

Číst další článek:  Jak na pokládku podlahy?

Z jakých vrstev se skládá rigidní vinylová podlaha?

Rigidní vinylové podlahy mají jako základ akustickou izolační podložku. Na ní je hlavní vrstva, tedy jádro tvořené minerální nebo kamennou vrstvou. Nad touto vrstvou je připevněna vrstva s dekorem. Nejsvrchnější vrstva je pak ještě opatřena ochranným neviditelným filmem. Film zajistí, že je podlaha protiskluzová a odolá povrchovému poškození. O tuto vrstvu je potřeba se starat pomocí speciálních prostředků na vinylové podlahy.

Kam se hodí položit rigidní vinylovou podlahu?

Rigidní vinylové podlahy díky svým vlastnostem lze využít v místnostech, které vyžadují vysokou odolnost podlah. Může to být například v koupelně, kde je vysoká vlhkost a na podlaze se často objevuje voda. V koupelnách se většinou pokládá i podlahové vytápění, což je u rigidních vinylových podlah bez problémů. Podobně se dají rigidní podlahy využít v kuchyních nebo v komerčních prostorech, kde je vyšší zátěž a vytížení podlahy.

Jaká je cena rigidní vinylové podlahy?

Pokud Vás zajímá u rigidní vinylové podlahy cena, věřte, že se hodně liší podle třídy odolnosti podlahy, ale také podle plochy, kterou potřebujete podlahou pokrýt. Rigidní vinylové podlahy se dají koupit za cenu okolo 750 Kč za m2. Obvykle se tyto podlahy prodávají po jednotlivých dílcích, které jsou v balíku, který pokrývá určitou plochu. Například balení vinylových rigidních dílců pokrývající 2,21 m2 Vás vyjde na částku okolo 1650 Kč.

Jaké společnosti se zabývají výrobou rigidních vinylových podlah?

Prakticky každá společnost věnující se vinylovým podlahovým krytinám, má ve svém sortimentu i rigidní podlahy nové generace. Mezi takové firmy patří i belgická společnost Contesse NV. Kvalitní rigidní vinylové podlahy vyrábí i společnost HMTX Industries, kdy najdete tyto podlahy pod značkou Allure. Velmi odolné a kvalitní rigidní vinylové podlahy vyrábí i další belgický výrobce Oneflor. Oneflor sice nemá dlouhou tradici, ale i tak se dokázala velmi rychle zařadit mezi lídry na trhu. Pokud si budete vybírat rigidní podlahu z vinylu, můžeme doporučit také značku Wineo. Jedná se o značku, kterou má pod svými křídly německá firma Windmöller.

Závěrem o rigidních vinylových podlahách…

Rigidní vinylové podlahy jsou řešením pro všechny z Vás, kteří hledáte odolnou podlahovou krytinu proti poškrábání, která vydrží i vysokou zátěž a může být položena i do místností s vyšší vlhkostí nebo změnou teploty. Vinylové podlahy s rigidním jádrem sice nejsou nejlevnější podlahovou krytinou, ale odvděčí se Vám dlouhou životností a odolností.

Podobné příspěvky