Hlavní obsah

Slavné porozchodové písničky: Z kopaček se vyzpívala Miley Cyrus, Shakira i Justin Timberlake

Foto: Robert Marquardt - GettyImages.com

Zpěvačka Shakira a její bývalý přítel fotbalista Gerard Piqué.Foto: Robert Marquardt - GettyImages.com

Reklama

Někdo jim zlomí srdce, oni složí píseň a hned je z toho hit! Snad každý z nás má v playlistu alespoň jeden oblíbený song, který si spojuje s rozchodem, ať už díky textu, který jako kdyby psali přímo pro vás, nebo ponurým tónům. Kdo ze slavných zpěváků to natřel svým ex skrze píseň?

Článek

Rozchody, které vydělávají. Stačí jeden hit a rázem jste na vrcholu hudebních žebříčků. Láska, a zvlášť ta nešťastná, zkrátka vždycky hýbala uměleckým světem. Někteří posluchači by se analýzou rozchodových hitů na adresy bývalých partnerů mohli živit. Jaké je zákulisí slavných rozchodových písní?

Miley Cyrus - Flowers

„Kytky si můžu koupit sama, vepsat svoje jméno do písku a hodiny si sama se sebou povídat,“ zpívá hvězda Miley Cyrus v písní Flowers. A komu to vzkazuje? Svému exmanželovi Liamovi Hemsworthovi. Jejich bouřlivý vztah trval s přestávkami 10 let a nadobro skončil v srpnu 2019. Písnička Flowers navíc měla premiéru na YouTube v den jeho narozenin. Náhoda? Nejde ale o první hit, který mu věnovala. Pokud si vzpomínáte na Miley olizující kladivo a houpající se na demoliční kouli v písničce Wrecking Ball (2013), i v tomto případě šlo o bolestivé vyznání.

Foto: Profimedia.cz

Pár se rozvedl v roce 2019 po 7 měsících manželství.Foto: Profimedia.cz

Shakira – BZRP Music Sessions Vol. 53

Tahle exotická kráska přišla na nevěru opravdu pikantním způsobem. V lednici našla snědený džem, který v domácnosti jedla pouze ona! Všímavost byla na místě, o deset let mladší fotbalista Gerard Piqué vyměnil Shakiru za dvaadvacetiletou studentku Claru. Nevěrník ale po zveřejnění hitu s názvem BZRP Music Sessions Vol. 53 dostává čočku ze všech stran. Zpěvačka v hitu jmenuje oba dva a nezdráhá se slovních spojení jako „Piqué vyměnil Rolexky za Casia a Ferrari za Twingo“ nebo „Shakira má cenu dvou dvaadvacítek“, kde zjevně naráží na věk fotbalistovy nové lásky.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Gerard Piqué podvedl Shakiru (na fotce) se studentkou Clarou.Foto: Profimedia.cz

Selena Gomez – Lose You to Love Me

V případě Justina Biebera a Seleny Gomez by se z písní, u kterých se spekuluje, že jde o vzkaz jednoho druhému, mohlo sestavit celé album. Bolestivou zpověď uslyšíte v písni s příznačným názvem Lose You to Love Me (Musela jsem tě ztratit, abych začala milovat samu sebe). Hit zpěvačka vydala po tříleté pauze v roce 2019, během této doby už bojovala s autoimunitním onemocněním. Z jejich lásky šílel celý svět, pár to neustál a poslední kapkou bylo zasnoubení s topmodelkou Hailey Bieber v roce 2018. Justin ji požádal o ruku pouhé dva měsíce po rozchodu se Selenou. Koneckonců na to naráží i v textu: „In two months, you replaced us“ (vyměnil jsi nás během dvou měsíců).

Foto: Profimedia.cz

Selena a Justin patřili mezi nejobletovanější páry.Foto: Profimedia.cz

The Weeknd – Call Out My Name

U příběhu Seleny a Justina ještě chvíli zůstaneme. Jejich marné slepování vztahu totiž mělo vliv i na jejich okolí. Zpěvačka totiž v roce 2016 začala randit s The Weekndem. A zprvu vypadali jako spokojený pár, který se od sebe nedokázal odtrhnout. Chodili spolu skoro rok, pak ze vztahu údajně vymizela vášeň. Pravým důvodem ovšem měl být návrat k Justinovi. Netrvalo dlouho a hitmaker přišel s písní Call Out My Name. V hitu zpívá třeba o tom, že pro svou milou byl jen přestupní zastávkou, než se rozhodla co dál…

Foto: Profimedia.cz

Pár se údajně rozešel kvůli nedostatku vášně.Foto: Profimedia.cz

Ed Sheeran – Don’t

Zrzavý sympaťák Ed Sheeran měl v roce 2013 randit se zpěvačkou Ellie Goulding. Fotografové je zastihli ruku v ruce během předávání hudebních cen. O týden později ovšem vyplynulo na povrch, že Ellie randí s členem tehdy oblíbené skupiny One Direction Niallem Horanem, který je shodou okolností dobrým kamarádem Eda. Odpovědí měl být hit Don’t, který Ed vydal po roce od celé aféry. V textu se objevují narážky na chladné srdce a tahání za nos. Zpěvák se ke spojení s Ellie přímo nevyjádřil, zato zpěvačka po léta jakýkoliv románek odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Píseň Eda Sheerana Don't údajně vznikla na účet zpěvačky Ellie Goulding.Foto: Profimedia.cz

Justin Timberlake – Cry Me a River

Byli předobrazem dokonalé americké teenage lásky, nakonec to skončilo fiaskem. Řeč je o Justinu Timberlakeovi a Britney Spears. Chodili spolu tři roky, znali se téměř odmalička a oběma se v době vztahu rozbíhala hvězdná kariéra. Ovšem přišel rok 2002, rozchod a píseň Justina Timberlakea s názvem Cry Me a River (Vyplakej pro mě řeku). Začaly tak spekulace a obviňování Britney z nevěry. Pravdu jsme se nikdy nedozvěděli, je ale jisté, že píseň způsobila vřavu u jednoho z nejikoničtějších párů nového tisíciletí.

Foto: Profimedia.cz

Justin Timberlake a Britney Spears spolu chodili tři roky.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám