Premier League - preview 33. kola: Probuzení Tottenhamu?

25.04.2023, 09:06, aktualizováno 27.04.2023, 08:51
Previews
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)

Tottenham naposledy schytal debakl v Newcastlu, znovu vyměnil dočasného manažera a nyní se představí doma proti Manchesteru United. Everton změří síly s Newcastlem, Southampton nastoupí proti Bournemouthu.

Everton FC - Newcastle United

čtvrtek 20:45

Everton hostí v duelu 33. kola Premier League Newcastle United. Domácí Toffees se potýkají s obrovskými potížemi a momentálně jsou na sestupové osmnácté příčce. Magpies mají úplně jiné starosti, bojují o nejlepší čtyřku a postup do Ligy mistrů.

Everton je na tom v letošním ročníku poměrně bídně a výhry si připisuje poměrně sporadicky. Od té poslední už uběhl více než měsíc a pět zápasů, ve kterých si Toffees připsali tři body. Naposledy při tom bez branek remizovali na půdě Crystal Palace. Jako největší "úspěch" poslední doby by se dala brát domácí remíza s Tottenhamem 1:1. "Karamelky" jsou se 24 trefami na kontě nejméně skórující celek Premier League, ale proti nejlépe bránícímu týmu soutěže Newcastlu se tato statistika bude vylepšovat opravdu blbě.

Není tak překvapující, že dva nejlepší střelci Evertonu Dwight McNeil a Demarai Gray mají na kontě pouze čtyři góly, a to už dohromady zabírají třetinu branek celého týmu. Newcastle tento problém trápit nemusí, na kontě má celkově 54 tref, tedy o třicet více než příští soupeř. Nejlepšími střelci jsou s jedenácti góly Callum Wilson a Miguel Almirón, o jeden zářez je za nimi Alexander Isak.

Newcastle si minule s chutí zastřílel a nebylo to proti ledajakému soupeři. Debakl 1:6 totiž na St. James Stadium schytal Tottenham, přičemž už ve 21. minutě to bylo 5:0. Magpies tak svým fandům zlepšili náladu po porážce 0:3 na půdě Aston Villy. A i nyní se musí mít Newcastle na pozoru, jelikož v Goodison Parku zvítězil jen jednou z poslední deseti případů. Letos však United podávají výkony jiné kategorie než v posledních letech, což by mohlo sehrát svou roli.

Poslední vzájemné klání Evertonu s Newcastlem se odehrálo loni v říjnu na stánku Magpies St James' Parku, kde domácí zvítězili 1:0 po gólu Miguela Almiróna. Poslední vzájemný střet v aréně Evertonu skončil rovněž výhrou domácích 1:0.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.33 - 3.86 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Southampton FC - AFC Bournemouth

čtvrtek 20:45

Čtvrteční program Premier League nabídne důležitý zápas na St Mary's Stadium mezi Southamptonem a Bournemouth. Saints nedokázali na domácí půdě zvítězit v posledních čtyřech zápasech v nejvyšší soutěži, Cherries si chtějí připsat svou třetí venkovní výhru v řadě.

Domácí Southampton se nachází v tabulce Premier League na poslední dvacáté příčce a je tak až po uši namočený v boji o záchranu. Svěřencům Rubéna Sellése se však mohlo dýchat o něco lépe, kdyby ve víkendovém zápase na půdě prvního Arsenalu dokázali udržet dvougólové vedení, o které přišli až v samém závěru. Senzace byla blízko, nicméně se Saints už musí soustředit na další zápas, pokud se chtějí v nejvyšší soutěži udržet.

Ani hosté však nemají účast v příštím ročníku Premier League zajištěnou, šest zápasu před koncem soutěže mají jen pětibodový náskok na osmnáctý Everton a fanoušky nepřesvědčili ani minulý víkend, kdy prohráli vysoko 0:4 s West Hamem. Bournemouthu se však poměrně daří na venkovních hřištích, po výhře na půdě Leicesteru získal také tři body na Tottenham Hostpur Stadium.

Trenéru Sellésovi bude chybět dvojice dlouhodobě zraněných obránců, tedy Juan Larios a Mohammed Salisu, nejistý jsou také starty Ché Adamse, Jana Bednareka a Tina Livramenta. Hosté naopak nemůžou počítat s Ryanem Fredericksem a Juniorem Stanislasem.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Maitland-Niles, Bednarek, Bella-Kotchap, Walker-Peters - Ward-Prowse, Lavia - Elyounoussi, Alcaraz, A. Armstrong - Walcott

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Mepham, Senesi, Kelly - Tavernier, Lerma, Rothwell, Ouattara - Billing; Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.37 - 3.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester United

čtvrtek 21:15

Tottenham se bude snažit napravit debakl z minulého týdne, kdy dostal od Newcastlu šest branek, což mělo za následek odvolání italského kouče Stelliniho. Ve 33. kole však nečeká Spurs úplně snadný úkol, jelikož na jejich stadion přijede Man Utd, který poslední čtyři vzájemné zápasy vyhrál.

Domácí tým v minulém kole absolutně selhal a na hřišti Newcastlu prohrál vysoko 1-6. Tottenham zcela vyhořel v prvním poločase, kdy během 21 minut inkasoval neuvěřitelných 5 gólů a bylo rychle po zápase. Vedení Spurs po debaklu propustilo italského kouče Cristiana Stelliniho a na jeho místo nastoupil dosavadní asistent Ryan Mason. Anglického trenéra čeká v prvním zápase těžká zkouška, protože se jeho svěřenci ve čtvrtek utkají s Man Utd, proti kterému prohráli poslední čtyři vzájemná utkání.

Spurs spadli po nepříznivých výsledcích na šestou pozici a jejich účast v pohárové Evropě je v současné chvíli ohrožená. Tottenham nyní ztrácí na pátou Aston Villu jeden bod, zároveň má ale o utkání méně. Mužstvo tradičně táhne kapitán Harry Kane, který v této sezóně zaznamenal již 24 gólů a je druhým nejlepším střelcem Premier League. Pokud chtějí domácí proti United uspět, tak musí předvést daleko lepší výkon než v posledních dvou zápasech, kdy dohromady dostali devět gólů. Tottenham střídá na domácím hřišti dobré výkony s těmi špatnými, sice zde vyhrál jedenáct zápasů, ale hned v pěti případech si všechny body odvezli soupeři.

Spoluhráčům ve čtvrtek nepomůžou Bentancur, Bissouma, Emerson Royal, Lloris a Sessegnon.

Man Utd aspoň trochu odčinil ostudné vyřazení z Evropské ligy a v neděli přešel přes Brighton do finále FA Cupu ve Wembley. Rudí ďáblové v zápase rozhodně nebyli lepším týmem, ale v penaltovém rozstřelu nezaváhali a do finále je poslal proměněnou penaltou v sedmé sérii Lindelöf. Svěřenci Erika ten Haga tak dostanou šanci bojovat o druhou trofej v sezóně. V lize United patří čtvrté místo, které by už rádi udrželi do konce sezóny. Nepříjemným problémem před zápasem s Tottenhamem může být zranění Fernandese, který laboruje s kotníkem a jeho start je s otazníkem. Manchester neoplývá žádnou extra formou na cizích hřištích, v právě probíhajícím ročníku vyhrál venku sedmkrát, dvakrát remizoval a šestkrát našel přemožitele. Red Devils v prvním vzájemném utkání vyhráli na Old Trafford 2-0, o branky se v říjnu postarali Fred a již zmiňovaný Fernandes. Hosté na stadionu Tottenhamu prohráli naposled v lednu 2018.

V zápase se zcela jistě nepředstaví Garnacho, Heaton, Jones, Martínez, Varane a van de Beek. S lehkými zdravotními problémy se potýkají Fernandes a McTominay.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Forster - Romero, Dier, Lenglet - Porro, Skip, Højbjerg, Davies - Danjuma, Richarlison - Kane

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot - Casemiro, Eriksen - Antony, Sabitzer, Rashford - Weghorst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.84 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Brighton & Hove Albion

středa 20:30

Nottingham nevyhrál v Premier League od 5. února a nyní míří k sestupu. Ve 34. kole navíc sehraje další těžký zápas, jelikož na City Ground přijede osmý Brighton.

Série Nottinghamu bez ligové výhry se protáhla už na jedenáct utkání v řadě a svěřenci Stevena Coopera se nachází na sestupovém předposledním místě. Je pravda, že v posledních dvou zápasech měl Forest nejtěžší možné protivníky a prohry proti Man Utd a Liverpoolu nebyly moc velkým překvapením. Nyní se pokusí Tricky Trees zaskočit Brighton, proti kterému v prvním vzájemném zápase vybojovali bod. Jestli někde Nottingham sbírá body, tak je to právě domácí stadion City Ground, kde v tomto ročníku dokázal pětkrát vyhrát a šestkrát remizovat.

Domácí tým nadále bojuje s početnou marodkou. Do zápasu určitě nenastoupí Aurier, Biancone, Boly, Henderson, Kouyaté, McKenna, Richards, Wood a Yates. Nejisté jsou i starty Colbacka, Scarpy a Shelveyho.

Brighton zažívá úspěšnou sezónu, ale mužstvo může nejvíce mrzet nedělní vyřazení v semifinále FA Cupu. Seagulls byli v zápase s Man Utd o něco lepším týmem, ale svoje šance nedokázali využít. Utkání dospělo až do penaltového rozstřelu, v kterém zaváhal v sedmé sérii March. Lindelöf vzápětí pokutový kop proměnil a poslal "Rudé ďábly" do finále.

Svěřenci Roberta De Zerbiho mají stále šanci aspoň na pohárové umístění v Premier League. Brighton je sice na osmém místě, ale na pátý Tottenham ztrácí čtyři body, a hlavně má tři utkání k dobru. Na straně hostů do zápasu nezasáhnou Lallana, Lamptey a Sarmiento.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Felipe, Niakhaté, Worrall - Williams, Freuler, Mangala, Lodi - Gibbs-White - Awoniyi, Johnson

Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Groß, Webster, Dunk, Estupiñán - Caicedo, Mac Allister - March, Enciso, Mitoma - Undav

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.74 - 4.32 - 1.60

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

West Ham United - Liverpool FC

středa 20:45

Na London Stadium se ve středu večer v rámci vloženého kola Premier League střetnou dvě mužstva, která v posledních týdnech nachází ztracenou formu: West Ham United doma hostí Liverpool. Tým trenéra Davida Moyese o víkendu vyhrál 4:0 nad Bournemouthem, klub z Merseyside dokázal ve vyrovnaném utkání porazit sestupem ohrožený Nottingham Forest.

V nedělních zápasech anglické nejvyšší soutěže padlo neobvykle hodně branek, Howeův Newcaslte si smlsnul doma na Tottenhamu Hotspur, kterému uštědřil vysokou porážku 6:1, a v souběžně hraném utkání na Vitality Stadium se zase ve skvělém světle představil West Ham. Ten vedl po první půli nad Bournemouthem o tři branky, když se prosadil Antonio, Paquetá a Declan Rice. V druhém poločase se ještě akrobatickým způsobem trefil také Pablo Fornals a v samém závěru se z branky radoval také Maxwell Cornet, jehož vstřelený gól však nebyl pro ofsajd uznán.

Kladiváři však nemuseli smutnit, díky výhře 4:0 se posunuli na 13. místo v nejvyšší anglické soutěži a udělali velký krok pro záchranu, na osmnáctý Everton mají náskok šesti bodů a stále mají jeden zápas k dobru. Svěřenci Davida Moyese tak skvěle navázali na postup přes belgický Gent do semifinále Evropské konferenční ligy, kde se utkají s nizozemským AZ Alkmaar.

West Hamu hraje do karet také zdravotní stav jeho hráčů, Moyes by měl postrádat pouze útočníka Gianluca Scamacca, Ital se totiž zotavuje z operace kolena. Do základní sestavy by naopak mohl nakouknout Angelo Ogbonna, který si přivodil v prvním utkání proti Gentu zranění zad.

Ve středu však West Ham čeká náročný soupeř, Liverpool je totiž zpátky v boji o evropské poháry a dozajista ještě stále pomýšlí na postup do Ligy mistrů. Důležitý krok pro to udělal v sobotu, kdy se svěřencům Jürgena Kloppa podařilo porazit Nottingham Forest. Reds byli v roli jasného favorita, nicméně se dlouho nedokázali prostřelit Keylora Navase. Až v druhé půli se dvakrát střelecky prosadil navrátilec do sestavy Diogo Jota, jenže hosté brankami Neca Williamse a Morgana Gibbse-Whita srovnali. O zisku tří bodů pak rozhodl svým 183. gólem v dresu Liverpoolu Mohamed Salah, který se tak vyrovnal Robbiemu Fowlerovi na šestém místě v historických tabulkách Reds.

Liverpool se tak posunul na sedmé místo tabulky, na pozici zaručující účast v Lize mistrů však stále ztrácí devět bodů a Manchester United má zápas k dobru. Na záda Liverpoolu navíc dýchá také Brighton & Hove Albion, který odehrál o dva zápasy méně.

Reds tak nutně musí ve středu zvítězit. V tom jim však nepomůžou zranění Ramsay, Bajčetić, Keïta a Firmino.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Zouma, Aguerd, Cresswell - Souček, Rice, Paquetá - Bowen, Antonio, Benrahma

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Jones, Fabinho, Henderson - Salah, Núñez, Jota

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.93 - 2.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Brentford FC

středa 20:45

Ve středu večer se na Stamford Bridge v západolondýnském derby utká Chelsea s Brentfordem a oba týmy se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Blues totiž stále pod vedením Franka Lamparda nezískali ani bod, Frankovy "Včely" pak ještě v dubnu neokusily chuť vítězství.

Čtyři zápasy, čtyři porážky a pouze jeden vstřelený gól. To je vizitka staronového manažera Franka Lamparda na lavičce Chelsea. Blues tak zbývá už jen sedm zápasů v Premier League, aby alespoň částečně zachránili zpackanou sezónu.

Bývalý anglický reprezentační záložník začal své druhé angažmá v londýnském klubu prohrou 0:1 s Wolverhamptonem, následovaly dvě porážky ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid, mezi kterými ještě dokázali Blues padnout doma s Brightonem. Navíc se dá předpokládat, že se londýnský celek už rozloučil s nadějí, že bude v příští sezóně hrát evropské poháry, v současné době se nachází na 11. místě tabulky Premier League, přičemž na sedmé místo ztrácí propastných 11 bodů a na první čtyřku dokonce bodů dvacet.

Lampard by rád posunul Blues alespoň do horní poloviny tabulky, aby se vyhnuli nejhoršímu ligovému umístění za posledních 27 let (11. místo v sezoně 1995-96). Pouze čtyři týmy v této sezóně Premier League vstřelily méně gólů než Chelsea, z nichž tři se nacházejí v sestupovém pásmu.

I přestože se Brentford drží v tabulce před svým středečním soupeřem, což by před začátkem této sezóny mohl předpokládat málokdo, nepanuje v táboře jejich fanoušků spokojenost. Svěřenci Thomase Franka totiž prodloužili ligovou sérii bez vítězství na šest zápasů, když minulý víkend doma pouze remizovali 1:1 s Aston Villou. Nejlepší střelec klubu Ivan Toney vstřelil v 65. minutě svůj 19. ligový gól v sezóně, v samém závěru však dokázal srovnat Douglas Luiz.

Brentford tak v tabulce klesl na desáté místo a naděje na první postup do pohárové Evropy v jeho historii se stále zmenšují, na sedmý Liverpool, který má navíc zápas k dobru, totiž ztrácí sedm bodů.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - James, W. Fofana, Silva, Chilwell - Kanté, Fernández, Kovačić - Mudryk, Havertz, Felix

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Mee, Pinnock, Henry - Jensen, Janelt, Dasilva - Mbeumo, Toney, Damsgaard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.58 - 4.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester City - Arsenal FC

středa 21:00

Manchester City hostí v duelu 33. kola Premier League Arsenal. Nebude se jednat o jen tak ledajaký zápas, první Arsenal potřebuje nabrat dech, jinak by o trofej mohl přijít. Citizens totiž mocně finišují.

Manchester je ve formě. V Lize mistrů jasně přešel přes Bayern Mnichov do semifinále, kde se utká s dalším gigantem Realem Madrid. A v lize? Tam naposled Guardiolův orchestr nebodoval naplno v polovině února, když remizoval 1:1 s Nottinghamem. Od té doby šest ligových výher a kromě již zmiňované milionářské soutěže ještě jeden úspěch navíc, a to postup do finále FA Cupu 3:0 přes Sheffield United. Tam se Citizens utkají s městským rivalem United. Přemožitele v Premier League parta kolem Erlinga Haalanda našla 5. února, když padla 0:1 na Tottenhamu. To už ale určitě v hlavách sebevědomých Citizens určitě dávno není.

Norský fenomén je kapitola sama pro sebe. A obrana Arsenalu si na něj bude muset dát obrovský pozor. Dvaadvacetiletá gólová mašina se už letos v lize trefila mnohokrát, aktuálně se jeho gólový stav zastavil na kótě třicet dva. Řada týmů v Premier League tolik branek na kontě ani nemá.

Proti Gunners se City daří i v defenzivě, svěřenci Pepa Guardioly doma neinkasovali v žádném z posledních čtyř vzájemných duelů. Navíc na Etihad Stadium v posledních šesti případech vždy vyhráli alespoň o dva góly, ačkoliv jen dvakrát udrželi čisté konto. Do karet španělskému stratégovi hraje i fakt, že se jeho týmu téměř vyhýbají zranění, takže může posílat do zápasu sestavu v plné síle.

Naproti tomu Arsenal, jenž měl sezonu rozjetou naprosto parádně, vypadá, že se možnosti zisku ligového titulu zalekl a začal ztrácet. Konkrétně všechny tři poslední ligová klání skončila remízou, naposledy 3:3 s posledním Southamptonem, se kterým Gunners na domácí půdě dokonce dvakrát prohrávali o dva góly. Předchozí remízy byly obě 2:2, a to na West Hamu a na Liverpoolu.

Nyní je ten nejlepší moment, kdy se vrátit na vítěznou vlnu, jelikož Citizens aktuálně ztrácejí pět bodů, avšak mají dva zápasy k dobru. A tím pádem osud ve svých rukou. To by Arsenal v případě vítězství překlopil zpět na svou stranu. Tolik branek jako Nor u soupeře sice nemá, nicméně pomoci by mohl i nejlepší střelec kanonýrů Gabriel Martinelli s patnácti přesnými trefami na kontě.

Proti Manchesteru City každopádně Arsenal v lize naposledy bodoval při remíze 2:2 před šesti lety. Zmiňované potřebné vítězství pak Gunners naposledy zažili proti City v prosinci roku 2015. A to už je opravdu velmi dlouhá doba. Artetovi svěřenci nyní musejí navázat na svou pětizápasovou sérii bez venkovní porážky, jinak by se jim titul mohl začít vzdalovat. City totiž sice čeká v závěru sezony náročný program, a to včetně finále FA Cupu a semifinále Ligy mistrů, přesto se nedá očekávat, že by začali v domácí soutěži váhat.

Kouč Arteta se musí obejít bez Takehira Tomiyasua, jehož trápí poraněné koleno. Se zády se léčí William Saliba.

Poslední vzájemné klání odehráli dva největší favorité na anglický titul v polovině února v Londýně na Emirates Stadium a hostující City vyhráli 3:1. Trefili se Kevin De Bruyne, Jack Grealish a Erling Haaland, za domácí si branku připsal z penalty Bukayo Saka.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Akanji, Dias, Leporte - Stones, Rodri - De Bruyne, Gündogan - Silva, Haaland, Grealish.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Zinčenko - Ödegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.17 - 5.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Crystal Palace

úterý 20:30

Wolverhampton Wanderers a Crystal Palace se v úterním ligovém utkání na Molineux budou snažit o návrat na vítěznou vlnu. Domácí v sobotu odpoledne podlehli Leicesteru City 1:2, svěřenci Roye Hodgsona získali v utkání s Evertonem bod za bezbrankovou remízu.

Na brankáře Josého Sá se mohou ve Wolverhamptonu dlouhodobě spolehnout, ale v sobotu svou chybou zavinil prohru svého týmu. Vlci šli na hřišti Leicesteru do vedení zásluhou Matheuse Cunhy, to ale vydrželo jen do závěru prvního poločasu, kdy portugalský brankář fauloval ve vlastním vápně Jamieho Vardyho a následnou penaltu proměnil Kelechi Iheanacho. Ve druhé půli pak obrat dokonal Timothy Castagne.

Vlci se tak propadli na 14. místo v tabulce, a jsou tak stále namočeni do sestupových bojů, byť mají na osmnáctý Everton náskok šesti bodů.

Hosté stále pod staronovým trenérem Royem Hodgsonem ještě neprohráli, po třech důležitých výhrách minulý týden uhráli bod v utkání s Evertonem. Přestože se Orli dostali deset minut před koncem do početní převahy, nepodařilo se jim překonat Jordana Pickforda, takže zápas skončil bezbrankovou remízou, která znamená, že se Crystal Palace přiblížil jedenácté Chelsea na rozdíl dvou bodů.

Trenérovi Lopeteguimu bude v úterý scházet dvojice Chuiquinho a Kalajdřžić, naopak zranění Leminy by nemělo být vážné, fanoušci přitom mohou očekávat také návrat Boubacara Traorého. Hosté budou postrádat pouze Nathana Fergusona, který se však už po půlroční absenci zapojil do tréninku.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Kilman, Dawson, Bueno - Gomes, Neves, Nunes -Adama Traoré, Cunha, Podence

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Schlupp, Doucouré, Eze - Olise, Mateta, Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 2.95 - 3.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aston Villa - Fulham FC

úterý 20:45

Aston Villa táhne úctyhodnou sérii devíti utkání v řadě bez prohry a ve 33. kole ji bude chtít na domácím stadionu udržet. Do Villa Parku přijede v úterý Fulham, který soupeře porazil v prvním vzájemném utkání 3-0.

Villans od poloviny února neprohráli, ale v minulém kole měli na půdě Brentfordu namále, jelikož bod zařídil až 88. minutě Douglas Luiz. Brentford navíc vzápětí dokázal vstřelit druhý gól, ten však nebyl uznaný kvůli ofsajdu. I tak je šesté místo pro domácí tým skvělým umístěním a svěřenci Unaie Emeryho ztrácí na pátý Tottenham pouze dva body. V boji o poháry bude Aston Villa pokračovat v úterý ve Villa Parku, kam přijede devátý Fulham.

Na domácí straně bude určitě chybět Steer. Otazník visí nad starty několika hráčů. Zcela fit ještě nejsou Bailey, Cash, Coutinho, Kamara a Martínez.

Fulham si v minulém kole doma poradil s Leedsem a vyhrál podruhé za sebou. Cottagers rovněž mohou považovat sezónu za úspěšnou a deváté místo to jenom potvrzuje. Marco Silva bude i v úterním zápase postrádat srbského kanonýra Mitroviče, který si stále odpykává trest za červenou kartu. Hosté v prvním vzájemném zápase porazili přesvědčivě Aston Villu 3-0.

Jedinou další absencí je francouzský obránce Kurzawa, jenž stále nedoléčil zranění kolena.

-

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Young, Konsa, Mings, Moreno - Dendoncker, Luiz - McGinn, Buendía, Ramsey - Watkins

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Adarabioyo, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Wilson, Pereira, Willian - James

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.79 - 5.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Leeds United - Leicester City

úterý 21:00

Leeds se v 34. kole střetne s Leicesterem a zápas bude pikantní v tom, že obě mužstva v současné chvíli bojují o záchranu v Premier League a nutně potřebují bodovat.

Leeds je v krizi a poslední tři utkání prohrál. Peacocks jsou na šestnáctém místě a od sestupových míst je dělí jediný bod. V minulém utkání svěřenci Javiera Gracii nestačili na Fulham a na jeho hřišti prohráli 1-2. V posledních třech duelech navíc Whites absolutně vyhořeli v obraně a 13 inkasovaných gólů mluví za vše. Domácí tým bude mít co dělat, aby se do konce soutěže zachránil a ve zbývajících kolech jej čeká ještě mnoho práce. Dobrou šanci získat body bude mít Leeds v úterý, kdy přivítá sedmnáctý Leicester.

Španělský manažer Javier Gracia si dobře uvědomuje důležitost blížícího se zápasu. "Bude to pro nás náročný zápas, Leicester v minulém kole vyhrál a dobrý výkon bude chtít potvrdit i proti nám. Hrajeme doma, což je velmi důležité, protože se zde vždy můžeme spolehnout na velkou podporu našich fanoušků. Čeká nás klíčový zápas sezóny a my se na něj soustředíme na maximum," řekl na předzápasové konferenci 52letý kouč.

V utkání spoluhráčům nepomůžou Adams a Dallas.

Leicester v posledním ligovém zápase ukončil sérii devíti zápasů bez výhry a na svém stadionu zvítězil nad Wolverhamptonem 2-1. Lišky jsou v současné chvíli na sedmnáctém místě, kde jsou jenom o skóre před osmnáctým Evertonem. Hosté prohráli v tomto ročníku již 20 zápasů a společně s posledním Southamptonem je to vůbec nejvíce ze všech klubů Premier League. Severoiský kouč Brendan Rodgers se i přes špatné výsledky udržel na lavičce Foxes a vedení nadále věří, že dokáže klub zachránit v nejvyšší anglické lize. Hosté v prvním vzájemném zápase vyhráli na domácím stadionu 2-0.

Na straně hostů nebudou k dispozici Justin, Pereira a Vestergaard. S lehčími zraněními se rovněž potýkají Barnes, Bertrand a Evans.

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Cooper, Wöber - Roca, McKennie - Summerville, Aaronson, Sinisterra - Bamford

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Iversen - Castagne, Faes, Söyüncü, Kristiansen - Ndidi, Soumaré - Maddison, Dewsbury-Hall, Barnes - Iheanacho

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.84 - 2.89

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
32
23
6
3
77 : 34
75
2
Manchester City
30
22
4
4
78 : 28
70
3
Newcastle United
31
16
11
4
54 : 25
59
4
Manchester United
30
18
5
7
46 : 37
59
5
Tottenham Hotspur
32
16
5
11
58 : 51
53
6
Aston Villa
32
15
6
11
45 : 41
51
7
Liverpool FC
31
14
8
9
59 : 38
50
8
Brighton & Hove Albion
29
14
7
8
54 : 37
49
9
Fulham FC
31
13
6
12
44 : 42
45
10
Brentford FC
32
10
14
8
48 : 43
44
11
Chelsea FC
31
10
9
12
30 : 33
39
12
Crystal Palace
32
9
10
13
31 : 40
37
13
West Ham United
31
9
7
15
33 : 41
34
14
Wolverhampton Wanderers
32
9
7
16
27 : 44
34
15
AFC Bournemouth
32
9
6
17
31 : 63
33
16
Leeds United
32
7
8
17
41 : 62
29
17
Leicester City
32
8
4
20
43 : 56
28
18
Everton FC
32
6
10
16
24 : 46
28
19
Nottingham Forest
32
6
9
17
26 : 59
27
20
Southampton FC
32
6
6
20
27 : 56
24

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1108)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele