LaLiga - souhrn 31. kola: Barcelona i Real vyšly naprázdno

25.04.2023, 21:34, aktualizováno 27.04.2023, 23:59
Komentáře a souhrny
Taty Castellanos (© AFP)

Vedoucí Barcelona překvapivě odjíždí bez bodu ze hřiště Raya Vallecano, čímž napodobila druhý Real Madrid, který nestačil na Gironu. Atlético Madrid si poradilo s Mallorcou a na městského rivala má už pouze dvoubodové manko. Almería zvítězila na půdě Getafe a vzdálila se sestupovému pásmu...

Athletic Bilbao - Sevilla FC 0:1

27.04.2023 22:00

Góly: 90+2. Lucas Ocampos (pen.)

Sevilla v 31. kole španělské La Ligy zaskočila domácí Athletic Bilbao, které zdolala 1:0. Domácí měli přitom ke gólovému úspěchu blíže, jelikož se jim povedlo hned dvakrát dostat balon za brankovou čáru, nicméně koncovkám Nica Williamse a posléze Gorky Guruzuety předcházela ofsajdová postavení. Vítěznou trefu však v nastaveném čase druhé půle vsítili z penalty hosté, když pevné nervy v rozhodujícím okamžiku zachoval Lucas Ocampos. Baskové tak nevyužili příležitosti bodově se dotáhnout na šestý Betis a zůstali mimo příčky zajišťující evropské poháry.

Sevilla teprve v poslední době začala zachraňovat pokaženou sezonu. Soupeř z Baskicka měl ale obrovskou motivaci vyhrát, protože po 30 kolech se nacházel pouhý bod za příčkami zajišťujícími evropské poháry. Vzájemná bilance tomu napovídala, jelikož domácí opanovali v historii rovných 50 vzájemných střetnutí na své půdě. Zamezit porážce chtěl bezpochyby ve formě hrající Youssef En Nesyri, který nedávno obstaral dvěma brankami v Evropské lize skalp Manchesteru United.

Lépe do utkání vkročili Los Leones, kteří již v osmé minutě mohli slavit úvodní trefu. Nico Williams však dlouho ze svého zářezu radost neměl, protože VAR následně odhalil jasné postavení mimo hru. Bilbao pak prožilo déjà vu, když rozhodčí po přesné hlavičce Guruzety po konzultaci s videem neuznal již druhou branku kvůli ofsajdu. Klub z Andalusie naopak zůstal v prvním dějství směrem dopředu pasivní, což dokládala nula v kolonce střel na bránu.

Krátce po začátku druhého poločasu se v hlavní roli objevil znovu domácí Nico Williams. Ten stál na konci brejkové situace, v níž se mu nicméně nepovedlo obelstít vybíhajícího gólmana Marka Dimitroviče. Los Hispalenses neměli k podobnému zakončení daleko. Hostům pomohla chybná rozehrávka baskické defenzivy, kterou vystihl střídající Bryan Gil. Následný projektil mladého forvarda ale na poslední chvíli zablokoval jeden z obránců. Necelých 43 000 diváků přitom stále sledovalo ne zrovna záživný duel, v němž bylo k vidění ofenzivních fines jako šafránu. Závěr však přinesl dramatický zvrat, jelikož sudí po obrovské chybě a následném faulu Yeraye Álvaréze odpískal pokutový kop. Ocampos zachoval chladnou hlavu, když umístil balon přízemní ranou přesně k pravé tyči, přičemž gólman směr střely neodhadl.

Sevilla tak zvítězila v Bilbau a její výkonnostní vzestup pokračuje. Další utkání Basky čeká 1. května na Mallorce. Celek z Andalusie přivítá tentýž den Gironu.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Real Valladolid 2:1

27.04.2023 19:30

Góly: 60. Mouctar Diakhaby, 90+3. Javi Guerra - 6. Cyle Larin

Až ve třetí minutě nastavení dokázala Valencia získat všechny body nad Realem Valladolid a zase se o něco více přiblížila záchraně. Los Che nezačali nejlépe a po prvním poločase dokonce prohrávali. Po změně stran ale nejprve vyrovnal Diakhaby a v nastavení rozjásal domácí fanoušky na stadionu Mestalla Javi Guerra.

Pro Valencii je to moc důležité vítězství, ale boj o záchranu u konce ještě není. Netopýři mají na sestupové pozice jen dvoubodový náskok a už v příštím kole je čeká přímý záchranářský souboj na půdě Cádizu.

Svěřenci trenéra Barajy nezačali doma vůbec dobře a už v 6. minutě prohrávali. Cyle Larin se dostal za obranu a Mamardashviliho chladnokrevně překonal. Valladolid se dostal do herní pohody a Valencii moc nedovoloval. Rána Diakhabyho byla výjimkou a brankář Masip si s ní poradil. Hosté mohli být s prvním poločasem spokojeni, byť moc záživná podívaná to nebyla. Baraja byl nucen na matný výkon svých svěřenců reagovat a do druhého poločasu nasadil Huga Dura. Náporem Los Che nezačali, přesto se v 60. minutě dostali k vyrovnání. Almeidův centr zasáhl hlavou Mouctar Diakhaby a Masip nepochopitelně balón vypustil a inkasoval. Poněkud bizarní branku si rozhodně za rámeček nedá a Valencii to pochopitelně vlilo do žil novou krev.

Valladolid ale dál zadržoval ofenzivní choutky domácích a deset minut před koncem se mohl znovu ujmout vedení, kdyby zakončení Fresnedy neskončilo na břevně. Zápasu by zřejmě slušela remíza, ale Valencia byla nakonec šťastnější. Ve třetí minutě nastavení vypálil nádherně z hranice šestnáctky Javi Guerra a Masip se natahoval marně. Na Mestalle vypukla obrovská euforie a tři body tahají Los Che ze sestupového pásma.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Espanyol Barcelona 4:2

27.04.2023 19:30

Góly: 53. Étienne Capoue, 63. Dani Parejo, 80. Nicolas Jackson, 90+2. Étienne Capoue - 45. Javi Puado, 73. Joselu

Na pohárových pozicích se i po tomto kole udrží Žlutá ponorka z Villarrealu. Domácí celek si doma s chutí zastřílel a Espanyol porazil divokým výsledkem 4:2. Většina branek přitom padla až po změně stran a to byla ještě k vidění jedna neproměněná penalta (Parejo) a červená karta (Expósito). Hrdinou byl však dvougólový Étienne Capoue.

Byl to večer jak se sluší a patří a zejména fanoušci Villarrealu mohou být spokojeni. Jejich oblíbenci se nejenže udrželi na pátém místě tabulky, ale zůstávají ve hře i o Ligu mistrů, na kterou ztrácejí pět bodů. Na druhé straně je Espanyol předposlední a sedm kol před koncem se bude muset činit.

Žlutá ponorka chtěla vstoupit do utkání aktivně a to se jí také podařilo, i když na vedoucí branku si musela počkat. Ve 14. minutě šel poprvé výrazně do akce brankář Pacheco, který zlikvidoval velkou šanci Lo Celsa. O chvíli později se řítil do tutovky i Capoue a i v tomto případě výtečně zasáhl Pacheco. Hostující brankář Katalánce držel a měl velký podíl na tom, že hosté nakonec poločas vyhráli. Ve 45. minutě se Villarreal neubránil zmatkům v pokutovém území a Javi Puado nekompromisní dělovkou nedal Reinovi vůbec žádnou šanci. Vzhledem k průběhu poločasu to byl překvapivý výsledek.

Každopádně Espanyol ve druhém poločase o náskok přišel, když nejprve v 53. minutě krásně natáhl ze střední vzdálenosti Étienne Capoue a o chvíli později zahrál ve vápně rukou Montes a sudí nařídil po pečlivém přezkoumání pokutový kop. Obvyklý exekutor Dani Parejo v něm nebyl úspěšný, protože Pacheco vystihl směr, jenomže balón se odrazil zpět k Parejovi a dorážka už znamenala definitivní obrat ve skóre.

Hosté se nevzdávali a i oni vyrukovali s odpovědí. Čtvrthodinu před koncem se povedla pohledná akce Braithwaitovi s Joseluem a druhý jmenovaný srovnal před brankou na 2:2.

Přestřelka v té chvíli gradovala a nebyla konečná. Deset minut před koncem se Villarreal znovu ujal vedení, když na rohu malého vápna procedil balón do sítě Nicolas Jackson. Hosté ještě měli na vyrovnání čas, ale do většího ohrožení domácí svatyně se nedostali. Naopak v nastaveném čase bylo definitivně rozhodnuto. Centr od rohového praporku sklepl Lo Celso na Étienna Capoueho a ten, leč tísněn, zakončil na konečných 4:2. Ačkoliv bylo o výsledku rozhodnuto, ještě jeden zajímavý okamžik se odehrál. Expósito nechal z frustrace kopačku vysoko a hrubým faulem si vysloužil červenou kartu. Na změnu skóre to vliv nemělo a tři body zůstaly Ponorce, Expósito však bude svému týmu chybět v dalších důležitých bojích.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Elche CF 1:0

26.04.2023 22:00

Góly: 90. Joseph Aidoo

Celta Vigo se ve 31. kole španělské LaLigy pořádně zapotila, když na vlastní půdě přehrála beznadějně poslední Elche nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácí sice byli po celý duel nebezpečnějším týmem, veškeré pokusy ale dokázal dlouho likvidovat skvělý Édgar Badía. Los Celestes se prosadili až v 90. minutě, kdy se do hlavičky položil obránce Joseph Aidoo, a vyhráli tak poprvé po více než měsíci.

Beznadějně poslední hosté, kteří si v aktuálním ročníku připsali všehovšudy dvě vítězství a na 19. příčku ztráceli před zápasem propastných 15 bodů, ještě nemohli mít po tomto kole matematicky potvrzený sestup. Hrozilo jim však, že se stanou prvním týmem v tomto století, jenž v jedné sezoně španělské ligy nepřekoná hranici 20 bodů. Toto nebezpečí navíc přijelo Elche odvracet na hřiště, kde v předchozích dvou případech padlo.

Los Celestes od prvních minut potvrzovali roli favorita a dostávali se díky tomu do nebezpečných příležitostí. Zajímavý pokus mezi tři tyče si připsal Renato Tapia, jenž zpoza velkého vápna zamířil těsně pod břevno, Badía ale svůj tým podržel. Následoval časový úsek, ve kterém se ozvali i hráči Elche, pokus Randyho Nteka byl ovšem zablokován a rána hlavou Pereho Milla jen o kousek minula brankovou konstrukci. V závěru se opět pokusil prověřit gólmana Tapia, jenž si po pravé straně naběhl na přihrávku za obranu a vystřelil, míč však proletěl jen okolo levé tyče.

Po změně stran se oba celky soustředily na defenzivní povinnosti, a fanoušci se tak mnoha zajímavých útočných akcí nedočkali. Zpestření nastalo v 56. minutě, kdy se zdálo, že byl Carles Pérez faulován uvnitř soupeřova pokutového území, systém VAR však odhalil, že k pochybení proti pravidlům nedošlo a domácí se penalty nedočkali. Celta se tak prosadila až v samotném závěru utkání. Aidoo si před malým vápnem počkal na centr z levé strany a parádní rybičkou poslal míč za záda bezmocného Badíi.

Celta tedy podle očekávání nakonec zvládla duel s posledním celkem tabulky a opět si upevnila pozici mimo sestupové vody. V dalším kole ji 30. dubna prověří Villarreal, Elche o den dříve přivítá Vallecano.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - FC Barcelona 2:1

26.04.2023 22:00

Góly: 19. Álvaro García, 53. Fran García - 83. Robert Lewandowski

Fotbalisté Vallecana dokázali ve 31. kole LaLigy skolit Goliáše, když na vlastním hřišti zvítězili nad Barcelonou 2:1. Největší šance domácích, včetně obou gólových, přišly po nedostatku defenzivní kvality středopolařů Blaugranas. Tu první pomohl v 19. minutě zužitkovat asistencí Sergio Camello, který je produktem akademie Atlétika Madrid. Ve druhém případě pak díru v srdci obrany Katalánců využil po rychlém průniku Fran García, pro změnu odchovanec Bílého baletu.

Blaugranas v předchozím kole zvládli klíčový duel s Atlétikem, který je po dvou bezbrankových remízách opět o něco přiblížil prvnímu mistrovskému titulu od roku 2019. Na hřiště Vallecana ale Barcelona přijížděla i vzhledem ke své nedávné střelecké nemohoucnosti mírně nervózní, jelikož proti tomuto soupeři neskórovala už ve třech ligových kláních v řadě. Jestli ale bylo Rayo v průběhu této sezony k poražení, bylo to nyní. Z posledních pěti utkání totiž ztratilo body hned ve čtyřech případech.

V úvodu však hosté neměli čas přemýšlet nad způsoby rozebrání defenzivy Los Vallecanos, sami totiž museli hasit požár po hrubce Gaviho. Zachráncem byl až Marc-André ter Stegen v bráně po nepříjemné střele k tyči od Camella. Mladík z akademie Atlétika Madrid se na gólu do sítě Barcelony podílel o pár chvil později, když v 19. minutě ustál klíčový souboj, dovedl balon před vápno a ideálně našel Álvara Garcíu. Ten odvedený kus práce nenechal přijít vniveč a z levé strany vápna vyslal parádní ránu na zadní tyč. Katalánci poté začali zužitkovávat převahu na míči, dvojice šancí pro Roberta Lewandovského jim ale ovoce nepřinesla. V prvním případě zachránil Rayo gólman, v tom druhém až videorozhodčí s okem na ofsajdy.

Nejistý střed Barcy byl požehnáním pro domácí i v 53. minutě. Díru v srdci zálohy Blaugranas se snažil skluzem zalepit Frenkie de Jong, napadajícímu Franu Garcíovi se ale míč odrazil perfektně do běhu. Odchovanec Realu Madrid, kam se mladík na konci sezony po zpětném odkupu vrátí, nabídkou nepohrdl a sprint vstříc bráně završil střelou na vzdálenější tyč. Scénář prvního dějství se opakoval a po brzkém představení talentu z Madridu převzali pozornost kamer Katalánci. Dlouho se ale nejednalo o záživnou podívanou, až v 83. minutě dokázal snížit dorážející Lewandowski po zblokovaném pokusu Francka Kessiého.

Vallecano tak přichystalo ligovému lídrovi nepříjemné překvapení a trochu zamíchalo kartami v boji o mistrovskou trofej. Rayo čeká další utkání 29. dubna, kdy se představí na hřišti Elche. Barcelona ve stejný den přivítá Betis.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - RCD Mallorca 3:1

26.04.2023 19:30

Góly: 45+2. Rodrigo De Paul, 47. Álvaro Morata, 77. Yannick Carrasco - 20. Matija Nastasić

Mallorca sice na půdě Atlética skvěle začala a po dvaceti minutách se díky trefě Nastasiće dostala dokonce do vedení, ale to jí nevydrželo. Domácí kontrovali rovnou třemi góly, jejichž autory se stali De Paul, Morata a Carrasco.

Atlético bojovalo s vynucenou absencí brankáře Oblaka, místo něhož se do brány postavil náhradník Ivo Grbić, jenž těch zkušeností moc nemá. Nakonec ale svou úlohu poměrně zvládl. Velký podíl na tom měli jeho obránci, kteří se činili solidně a zastavovali ataky Ángela Rodrígueze nebo Pratse. Atlético se hostujícímu strážci svatyně připomnělo tvrdou ranou Rodriga De Paula, kterou musel brankář Rajković likvidovat.

Jako první ale inkasoval jeho protipól Grbić. Ve 20. minutě rozehrávala Mallorca rohový kop, míč byl prodloužen v chumlu hráčů na zadní tyč a tam si naběhl Matija Nastasić. Zraněními pronásledovaný stoper si poradil a krásnou rybičkou skóroval.

Colchoneros poté zvýšili aktivitu, vytáhli presink a způsobovali tím Mallorce nepříjemné situace při napadání. Při jedné takové akci vtrhl ve 40. minutě Nahuel Molina do vápna Mallorky a byl faulován! Alespoň si to sudí Juan Pulido myslel. Pak se ale zašel podívat na VAR a svůj verdikt po jeho nápovědě odvolal! Atléticu to ale zas tak moc vadit nemuselo, protože netrvalo dlouho a srovnalo. Antoine Griezmann napálil Rajkoviće, od nějž se k němu balon vrátil. Napodruhé ale Griezmann nahrával na penaltu a tam se do míče opřel Rodrigo De Paul - 1:1.

Atléticu se povedl taky start do druhé půle a plynule navázal tam, kde skončil v prvním poločase. Moře prostoru dostal u lajny pravý bek Molina, který vymyslel parádní kroucený tyč za obranu. Tam si naběhl Álvaro Morata, který vyhrál hlavičkový souboj, dá-li se to tak nazvat, a přesně zakončil do protipohybu brankáře Rajkoviće.

Atlético tou dobou převzalo jakoukoli aktivitu a dál se hrnulo vpřed. Další centr zakončoval obránce Hermoso, ale nechal jen vyniknout brankáře Rajkoviće. Do stejné pozice se na opačné straně dostal také Pablo Maffeo, ale ten hlavou netrefil bránu. Dvacet minut před koncem mířil mimo i Álvaro Morata.

Další gól visel ve vzduchu a definitivní tečka za utkáním nastala v 78. minutě. Tehdy se po ubráněném rohovém kopu Mallorky dostal do úniku Yannick Carrasco, sprintoval sám na Rajkoviće a tuhle výhodu následně taky chladnokrevně proměnil v poslední branku zápasu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - UD Almería 1:2

26.04.2023 19:30

Góly: 71. Nemanja Maksimović - 7. Luis Javier Suárez, 58. Luis Javier Suárez

Almería dokázala poprvé v letošní sezóně zvítězit na hřišti soupeře, podařilo se jí to proti Getafe. Dokázala se tak vyšvihnout na patnácté místo. Skóre utkání otevřel Suárez, v nastaveném čase prvního poločasu byl pak vyloučen domácí Djene. Luis Suárez pak v druhé půli přidal svou druhou trefu a protože v jednasedmdesáté minutě už pouze snížil Mayoral, dokázala Almería uzmout veledůležité tři body.

Už sedmá minuta přinesla první změnu skóre, za Rojiblancos se ve vápně nádherně uvolnil Suárez a ještě lepší ranou pod horní tyčku nedal nejmenší šanci brankáři Soriovi, který se po ní natahoval marně.

Další obrovský problém pro Getafe pak způsobil Suárez těsně před poločasovou přestávkou, kdy se řítil sám na bránu. Djenemu pak nezbylo nic jiného, než zatáhnout za ruční brzdu a prohlédnout si pěkně zblízka červenou kartu.

A do třetice Suárez, tentokrát opět gólový. V osmapadesáté minutě centroval před bránu Centelés a míč si ve vápně našel přesně pětadvacetiletý Kolumbijec, který už neměl problém s tím, uklidit jej do branky.

Jednasedmdesátá minuta znamenala pro Azulones snížení. Ünal posunul na levou stranu na Porta, který zvedl hlavu a přihrál do skvělé pozice Mayoralovi. Ten si se situací poradil a střelu umístil někam k levé tyči Martínezovy svatyně.

Šanci na srovnání měl pak těsně před koncem domácí stoper Alderte, jeho zakončení ale mířilo těsně nad branku. Almería tak zvítězila 2:1.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Sociedad 0:0

25.04.2023 22:00

Góly: -

Realu Sociedad se povedlo obhájit čtvrtou příčku a doufá, že se na ní udrží. Vypadá to nadějně, protože dotírající Real Betis v přímém souboji šanci nevyužil a zaostává za baskickým celkem o šest bodů.

Béticos věřili, že se jim povede na domácí půdě v Seville jejich soka porazit. Tím by smazali částečné manko na čtvrtou příčku obsazenou právě La Realem na rozdíl tří bodů. Dnešní utkání jim ale moc nevyšlo. Zejména proto, že La Real byl od začátku zápasu aktivnějším týmem a diktoval tempo hry. Potíž pro Basky nebyla v aktivitě, avšak v efektivitě. Svěřenci trenéra Alguacila si vytvořili několik šancí, jenže jejich zakončení bylo mizerné.

Betis byl od úvodu hodně pasivním mužstvem a dopředu se poprvé vydal až téměř po třiceti minutách. Jeho akce však na druhou stranu stála za to. Bek Ruibal se z nečekané pozice pokusil překvapit brankáře Remira, což mu ale nakonec nevyšlo. První poločas pak zakončila spolupráce mezi Carvalhem a Rodrim, kteří vytvořili příležitost pro Sergia Canalese, nicméně jeho rána skončila jen na boční síti.

Druhá půle už se z pohledu Betisu jevila lépe i po herní stránce. V těchto chvílích naopak Real Sociedad tahal za kratší konec. Po hodině hry navíc málem inkasoval, když Miranda našel Péreze a jeho střela skončila těsně nad břevnem. Nakonec každopádně byli domácí rádi za bod. V poslední minutě nastavení totiž nebezpečný pokus vymyslel Mikel Merino a brankář Rui Silva měl pořádně nahnáno, aby ho dokázal zkrotit!

Více informací k zápasu

Cádiz CF - CA Osasuna 0:1

25.04.2023 19:30

Góly: 62. Rubén García

Cádiz na svém domácím stadiónu padl s Osasunou. Jediným gólem rozhodl utkání ve dvaašedesáté minutě Rubén García. Pár minut před koncem byl pak ještě vyloučen za surový zákrok mimo hru Abde, na výsledku to už ale nic nezměnilo.

Už v páté minutě se k první nebezpečné situaci propracovali domácí, k zakončení se po centrovaném míči Carceléna dostal Sobrino, brankář Fernández byl ovšem na svém místě a se střelou si poradil.

Pár vteřin před koncem první půle se mohl Cádiz radovat z gólu do šatny, po rohovém kopu se k akrobatickému zakončení dostal Ramos, gólovou radost mu však zkazil jeho spoluhráč Sobrino, který se ráně omylem postavil do cesty a vytečoval ji nad bránu.

Z úvodního gólu se tak nakonec přeci jen ve dvaašedesáté minutě radovali hosté. Sánchez ustál souboj s obráncem a vybojoval míč na koncové čáře, odtud jej přihrál až za velké vápno, kde si jej našel Rubén García. A ten už jen výstavně uklidil míč k levé tyči.

Pět minut před koncem pak za kopnutí protihráče obdržel červenou kartu Maročan Abde, jenže domácí už se k vyrovnání prostě nepropracovali. Vyrovnaný zápas tak skončil těsnou výhrou pamplonského celku.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Madrid 4:2

25.04.2023 19:30

Góly: 12. Valentín Castellanos, 24. Valentín Castellanos, 46. Valentín Castellanos, 62. Valentín Castellanos - 34. Vinícius Júnior, 85. Lucas Vázquez

Real Madrid znovu selhal a coby jasný favorit naprosto nezvládl duel s Gironou. Místo plného počtu bodů si z Girony odváží potupný příděl čtyř branek a jen potvrzuje, že letos se soustředí spíš na Ligu mistrů. Velký večer zažil argentinský snajpr Valentín Castellanos, který se postaral o všechny čtyři branky Girony.

Vyměnil New York za Gironu a nelituje, a to ani jeho dočasný zaměstnavatel. Argentinský útočník Castellanos se přesunul do Evropy a v této sezoně nastřádal do sítí soupeřů do této doby v LaLize sedm branek. Dnes večer ale svoji sbírku razantně rozšířil a z poklidného utkání udělal památnou chvíli, na kterou jen tak nezapomene. Nevysoký forvard zničil v podstatě sám obranu Bílého baletu čtyřmi přesnými zásahy!

Vítězství Girony tipoval málokdo. A je to naprosto logické. I úvodu střetnutí dominoval Real, který místy až zdlouhavě kombinoval. Byl však aktivnější a míč svému soupeři prakticky nepůjčoval. Spíš svého soka tlačil a vypadalo to, že je jen otázkou času, kdy se slavný celek gólově prosadí. Jenže jako první to zvládla trochu překvapivě Girona. Po menším závaru se obrana Realu ukázala jako zoufale nepozorná a nechala prakticky osamoceného Castellanose hlavičkovat.

Mladý brankář Lunin dnes nepodal zrovna svědomitý výkon, jenže na vině byla i madridská obrana. A nejinak tomu bylo ve 25. minutě. Tehdy se Girona vymanila z tlaku, jednoduchý nákop našel nabíhajícího Castellanose a ten si poradil jak s dotírajícím obráncem Militãem, tak následně i s brankářem Luninem, jenž neměl moc šancí reagovat - 2:0.

Castellanos si uměl najít vhodný prostor a po třiceti minutách málem využil srážky Militãa s Rüdigerem. Nakonec však pálil vysoko nad bránu. A tehdy zabral i Real. Na začátku akce se Marco Asensio pořádně rozhlédl a přesným pasem na zadní tyč našel volného útočníka Viníciuse Juniora. Ten už neměl problém propálit z blízkosti brankáře Gazzanigu, a Real tedy snížil.

Zdálo se, že už si hosté tohle pohlídají a naplno se do svého soka zakousnou. Jenže to byla chyba, protože kousala naopak Girona. Pouhé dvě minuty po změně stran obrana Realu zase nedávala pozor, Couto předběhl na straně zkušeného obránce Nacha a jeho centr uklidil z voleje do brány opět Castellanos.

Ten se ovšem nesmířil ani s hattrickem a dál udivoval fanoušky. Po hodině hry se dostal k centrovanému míči od Couta, který přesnou hlavičkou uklidil do sítě, takže se znovu vysmál dezorientované obraně Bílého baletu! Tým trenéra Carla Ancelottiho, myšlenkově zřejmě po většinu utkání jinde, se zmohl jen na korekci potupného výsledku. Vinícius nevzdal rychlostní souboj a předložil balón na Lucase Vázqueze, který už měl relativně snadnou pozici a snížil.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
31
24
4
3
55 : 11
76
2
Real Madrid
31
20
5
6
65 : 28
65
3
Atlético Madrid
31
19
6
6
50 : 23
63
4
Real Sociedad
31
16
7
8
39 : 29
55
5
Villarreal CF
31
15
5
11
43 : 32
50
6
Real Betis
31
14
7
10
39 : 33
49
7
Athletic Bilbao
31
13
7
11
42 : 31
46
8
CA Osasuna
31
12
8
11
29 : 32
44
9
Rayo Vallecano
31
11
10
10
38 : 37
43
10
Girona FC
31
11
8
12
48 : 45
41
11
Sevilla FC
31
11
8
12
38 : 45
41
12
RCD Mallorca
31
11
7
13
30 : 34
40
13
Celta Vigo
31
10
9
12
37 : 42
39
14
Real Valladolid
31
10
5
16
27 : 50
35
15
Valencia CF
31
9
6
16
34 : 37
33
16
UD Almería
31
9
6
16
38 : 53
33
17
Cádiz CF
31
7
11
13
23 : 43
32
18
Getafe CF
31
7
10
14
29 : 41
31
19
Espanyol Barcelona
31
6
10
15
37 : 53
28
20
Elche CF
31
2
7
22
20 : 62
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
LAM

Girona jak z jinýho světa

Tohle už musíme dát i když zrovna s Vallecanem nečekám žádnej zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánci oslavili svátek Sant Jordiho nejlépe jak mohli - zničením obou Madridů

Reagovat
CHONG

Atlety jste úplně zničili, no

Reagovat
Krausio_Real_M

Výhra 1:0 je fakt zničení no

Reagovat
Spalovač šancí

Sice to poslední sezony už není taková neprostupná zeď, ale dát gól Atletům je pořád slušný výkon ...

Reagovat
madridcan

Ešteže to viete hneď kompenzovať

Reagovat
Israha

10, možná 11 zápasů do konce sezony, a Vinckovi chybí jedna asistence na dorovnání loňských statistik. Nečekal jsem, že se hned po své průlomové sezoně ještě takto znovu posune. Když už tedy máme na dnešním zápase hledat nějaká pozitiva...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
misinho7

Reagovat
alcantara

Preco necakal? Ved vrchol by mal mat podla vsetkeho este pred sebou.

Reagovat
misinho7

Tak ono tie cisla su vcelku crazy. Minule som pozeral porovnanie a uz tu minulu sezonu mal lepsie cisla ako Robben, Ribery, Hazard atd v ich najlepsej sezone...ale stale to moze este posuvat. Potencial tam je obrovsky.

Reagovat
Israha

Nečekal jsem to hned tu následující sezonu, tak jsem to myslel.

Reagovat
Rattlesnake

Carlo:

"Z hlediska kvality v lize není mezi Barcou a Realem rozdíl 11 bodů."

lol

Reagovat
Laliga

Troška si si to upravil kamarát Veď to ani nedáva zmysel, aby niekto porovnával kvalitu "v lize" porovnáva kvalitu, bodka. Ak to nie je tvoja tvorba, tak neviem kde si toto čítal, ale buď dotyčný prehodil slovosled, čím to nabralo úplne iný význam, alebo si to skrátka vymyslel.

V kvalite oboch tímov nie je rozdiel 11 bodov, čo sme ukázali, keď sme hrali proti sebe. Vzhľadom na to že to prišlo po zápase CdR už samo o sebe hovorí o tom že tvoja verzia je mimo. Keby porovnával kvalitu v lige nebude sa opierať o pohárový zápas.

Teraz budem citovať ja teba: "lol"

Reagovat
EaP

Rozdiel v kvalite tam jednoducho je . Real momentalne moze pocitat s o nieco kvalitnejsou a sirsou lavickou. Tam sa ten rozdiel ukazuje. Hlavne v LM kde ste na tie dolezite zapasy mali kompletne muzstvo zatial co Barca sa musela spoliehat na lavicku ktora bola biedna. A aj tak sme odohrali celkom vyrovnane zapasy. Lenze ak je zdrava kompletna zakladna 11 tak ani v Copa del Rey by ste vo finale neboli. Tym som si isty . Jediny dvaja momentalne fakt rozdielovy hraci Realu su Camavinga a Vinco. Bez toho chlapca by ste hrali o stred tabulky.

Reagovat
king23

Toho Camavingu s Viniciusem jsi vzal kde? Vini určitě, tam není pochyb, ale Camavinga, který ani nemá jist základ? Skutečně sledujes Real? Camavinga je skvělý mladý hráč a osobně se mi líbí i víc teď na LB než ve středu, ale rozhodně není pro tým důležitější než takový Benzema či Curtois.

Reagovat
Eichel

nesleduje

Reagovat
Visca el barca

No já bych teda netvrdil, že LM rozhoduje Realu lavička. To je naprostá blbost. Realu lm rozhoduje aura a osa týmu co ji umí hrát, plus Vinicius. Bez něho by byli absolutně v hajzlu. Jako pokud Pepek není naprostý blázen, tak na něj šoupne Walkera a je vymalováno.

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

to su klasika sracky..nabuduce prehra Barca a zas vyhodite polku kadru...to je jak obohrata pesnicka toto ked nastane prehra..vcera boll proste vybuch v obrane a tak to dopadlo..

Proste to vcera nevyslo. Ta 11ka je dobra, len treba riesit ST za Karima a pripadne RB za Daniho. A za Luku asi Jude. Tie vase reci su zas odveci ale pohoda...

Reagovat
Laliga

Ešte že nie o záchranu . To hovorili aj pri Ronaldovi, že až odíde tak ... a to sa bavíme o borcovi ktorý mal "troška" iné čísla . Rozdielovým hráčom označíš človeka ktorý bol "ešte včera náhradník". Celkom zaujímavá voľba. V prvom zápase ste boli úplne bezzubý a napriek tomu sa Vám podarilo uhrať výsledok 1:0 ktorý vôbec neodpovedal priebehu zápasu. V odvete ste dostali 4:0. Ja myslím že tam bol postup viac než zaslúžený. A že máte biednu lavičku je koho chyba? Predpokladám že Perezova

Reagovat
EaP

A ja mám zase pocit , že bez Pedriho, Lewu, Frenkieho a Dembeleho s Christensenom ste ten postup mali tak nejak uľahčený . Odpovedz si sám, ci by ste uhrali rovnaký výsledok ak by hráči ktorých som vypísal boli na ihrisku ? Už v Supercope ste nevedeli , kde skôr skočiť . Ten odvetný zápas o CDR ste s tým, čo tam hralo na našej strane nemohli prehrať .

Reagovat
Laliga

To je zase raz dedukcia, súdiť podľa jedného zápasu. Nám tiež chýbal Mendy či Alaba. To k tomu patrí. Keď necháte hrať Pedriho 40/40 zápasov, tak sa nie je čomu čudovať že je občas mimo. Ty to tu prezentuješ ako keby len Barca jediná trpela na zranenia.

Reagovat
EaP

Uprimne, chybal vam Alaba, Mendy nieje hrac ktoreho neviete nahradit. U vas by stacilo aby vypadol na viac tyzdnov Vinicius a zrejme by ste mali problem sa vobec kvalifikovat do LM. Ten chlapec sa za posledne dva roky vyprofiloval na fakt asi najlepsie lave kridlo sucastnosti a je to bestia. Aj ked jeho chovanie neschvalujem, herne to je monstrum. Ak vam ale vypadne niekto zo zalohy mate tam moznosti. Tchuameni, Cama, Modric, Kroos, Valverde, .... nam vsak vypadne Pedri s De Jongom a mozme ist jedine na dovolenku. To je ten uzky kader. Nerozhoduje mnozstvo ale kvalita.

Reagovat
Laliga

Akože pokiaľ myslíš vážne tie kecy o kvalifikovaní sa do LM, tak to je diskusia asi zbytočná. Je to úplne smiešny názor, sorry. Kedy sme mali problém sa kvalifikovať do LM? To ja ti môžem povedať že keby sme nemali Viniho tak tam bude hrať niekto iný a vyhráme trebl s náskokom 20 bodov v lige .

Reagovat
Well

Mně už přijde vtipný ten názor o jejich úzkém týmu po tom,co tady předváděli za šachy poslední prestupaky. A právě dlouhodobou soutěž většinou rozhoduje šíře týmu, krátkodobou to kvalitní úzké jádro.

Reagovat
Laliga

Tak samozrejme, ale beriem že sto ľudí, sto chutí(názorov). Ale čo je moc to je moc

Reagovat
misinho7

tou kvalifikaciou si len deklaroval ako sa do toho absolutne nerozumies..je tam len Vini a ostatok je urcite banda priemerakov

Reagovat
EaP

Ja len trolím. Baví ma, ako sa povyšujete. Hlavne ak začnete tie svoje každoročné reči o vypustení ligy pre LM. V LM to nikdy nieje o konzistencii ale o momentálnej forme či maličkostiach. V lige o pravidelnom získavaní bodov. Pre mňa nikdy nebude LM viac ako Liga. Tá by mala byť priorita.

Reagovat
misinho7

no jasne lebo ju nedokazete vyhrat a ste tam na smiech..

Reagovat
Laliga

To je jasné, priorita je to čo sa ti hodí. Keď to preženiem, svojím spôsobom je pre teba zaujímavejšie vyhrať kvalifikáciu na MS, ako vyhrať samotné majstrovstvá. Bohužiaľ dokonalý príklad ma nenapadá, ale na pointu postačí.

Tak isto môžem povedať že v lige o víťazovi často rozhoduje či dokáže pravidelne vyhrávať proti papierovo slabším tímom. V Lige majstrov musíš dokázať že vieš poraziť tých najlepších. Tak čo je viac? Dokázať vyhrávať súťaž najlepších tímov Európy? alebo sa pravidelne odbavovať na "dedinách"? Každý si vyberie to svoje.

Dôvod prečo má Real či Barca tak diametrálne odlišné problémy v tých súťažiach je zakotvený v štýle hry. Real sa adaptoval na futbal ktorý praktikujú tímy PL atď. Má fyzicky silných, rýchlych hráčov. Barca si ide to svoje s "hračičkami" ktorý vedia dobre kombinovať na malom priestore atdˇ. Preto v LL kde sa hrá často proti defenzívnym blokom máte vyššiu úspešnosť, kdežto v LM kde na Vás nabehne fyzicky zdatnejší súper máte často problém. No a my presne naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Jediné vaše štěstí, že se nepotkáváme v LM, měli byste o pár pohárků méně

Reagovat
CHONG

To byste museli nejdřív postoupit ze skupiny...

Reagovat
Well

Je můžeš poslední roky potkat jen v EL no..

Reagovat
CHONG

Navíc jenom chvilku...

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
Laliga

Je to samozrejme veľmi laicky zhrnuté. Je tam toho viac, a trebalo by to pomenovať presnejšie, no to by bolo obsahovo tak na úrovni seminárnej práce, na to tu nie je vhodný priestor

*Vidíš to koniec koncov sám, vy ste sa teraz od tej filozofie tiky-taka začali odklánať a odrazilo sa to na počte strelených gólov v LL. Kedy ste naposledy strelili tak málo gólov ako v posledných dvoch sezónach?

Pre mňa je Liga majstrov špeciálna, preto že je to vrchol klubového futbalu. Ale neznižujem váhu ligového titulu. To čo som napísal bola len reakcia na tvoj post. Náhľad nato ako sa to dá rôzne vnímať.

Reagovat
EaP

Máš pravdu , že strieľame menej gólov ako kedysi. Ale určite to nieje odklonom od tiky-taka. Skôr nekompetentnosťou bývalého vedenia ktoré sem naťahalo hráčov ktorý sa nehodili našej hre a doviedlo nás to na pokraj kolapsu. Práve naopak. Táto sezóna bude prelomová aj napriek tomu, že sme v nej gólovo dosť slabý . Vytvárame si omnoho viac šancí ako kedysi a to nam už nebeha Leo po ihrisku. Stačila by o trochu lepšia kvalita na ľavej strane útoku a mať pokope Dembele, Pedri, Gavi , Frenkie a tie čísla by boli úplne niekde inde. K tomu mame po X rokoch obranu ktorá ak je taktiež pokope nemá zrejme konkurenciu v Európe. Bohu žiaľ , musíme si stačiť s tým , čo máme. Ale tých pozitív ako v hre bez lopty tak aj s loptou je veľa a Xavi to vedie správnym smerom. Kľudne sa môže stať už budúcu sezónu , že finále LM bude El Classico

Reagovat
smazaný uživatel

Úbytek gólů samozřejmě přímo souvisí s Messim. I v poslední sezoně 20/21, kdy byl první polovinu sezony dost výkonnostně rozhozený z předchozích spekulací o odchodu/neodchodu, se podílel na 52 gólech.

Reagovat
valloire

tak jasně, v LM na to nemáte

Reagovat
misinho7

keby bolo keby...

Reagovat
Eichel

V prvom zápase ste nemali jedinú šancu, to nebol žiaden luck a presne to odpovedalo priebehu zápasu.

Reagovat
Switchback

Carlo musí zůstat

Reagovat
Juan Román Riquelme

Kdyz vyhrame Champions, tak urcite ano. A kdyz ne, stale to muze byt uspesna sezona jelikoz Real nekupuje rozhodci….

Reagovat
dextroza_m

To je fakt, on je rovnou vyrábí...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Laliga

Konečne niečo s čím sa dá súhlasiť . Tréner ktorý za 4 roky v klube vyhral 2x LM a najhorším výsledkom je SF, to sa bude ťažko niekým nahradzovať

Reagovat
mastakillah

Sakra proč ten Pelle nepostavil Joaquína aspoň na pár minut. Ten rekord v počtu zápasů prostě musí do konce sezóny dát

Reagovat
Pospovič

Castellanos už v New Yorku ukazoval svoje kvality, začíná se po adaptaci rozjíždět i v Evropě, brzy nějaký TOP klub

Reagovat
misinho7

Stane sa no...co uz. Aj tak liga je uz v prdeli.

Reagovat
zidane78

Preco tam strka kroosa na dm vie iba Carlo + ked sa na to "serie" tak hned uz moze zacat "testovat" mladych hracov z Becka.

Reagovat
misinho7

Becku hracov nemozme teraz brat. Bojuju o postup, vraj je tam nejaka dohoda ze zbytocne ich bude tahat teraz do Acka.

Reagovat
Laliga

A čo tam hral prvý krát? Jednoducho chlapci ten zápas troška podcenili/poľavili v koncentrácii to je celé, nikto na nič nekašle. Nezachytili vstup do zápasu čo sa im nestalo zďaleka prvý krát. Tentokrát ale za svoj laxný nástup zaplatili, keďže tam nebol Thibaut aby im dal šancu sa zobudiť. Dostali 2x po hube a ostali otrasení. Nebol tam určite ten zápal ako býva keďže už nie je o čo bojovať a podľa toho to dopadlo. Tretí gól ktorý dal Castellannos jednou nohou v kabíne už bola definitíva po ktorej sa len bezducho dohrávalo. Neviem čo s tým má zrovna Toni spoločné.

Reagovat
Laliga

A aby som nezabudol, to že nehrajú mladý hráči z Béčka má opodstatnenie. Castilla sa snaží postúpiť do druhej ligy, a sú k tomu naozaj blízko. Preto ich Carlo nepovoláva do prvého mužstva. Majú dobre nakročené aby postupovali priamo.

Reagovat
Well

Ta mládež letos je letos výborná napříč kategoriemi, takže ten postup i do budoucna dává smysl a snad se povede. Pak pro ně alespoň nebude takový skok při hraní za A tým. Takže klidně, ať je teď nechají, těch pár zápasů nás by teď stejně nevytrhlo a těch zkušenosti ve druhé by pak posbirali o mnoho více.

Reagovat
vilp

Teď koukám na sestřih a skoro u všeho Militao, to od něj musel být super zápas.

Reagovat
misinho7

po tych top vykonoch to vcera riadne dosral..brutal blackout vcera

Reagovat
misinho7

Jakoze zacinam sa toho City bat

Reagovat
Well

To chce klid, loni byly 4x v roli outsidera a zvládli to, ostuda to snad nebude.

Reagovat
Well

*Byli

Reagovat
vilp

Haaland je první hráč od mladýho Messiho, ze kterýho mám fakt bobky. Jak snadno se zas proti Arsenalu dostal do pěti šancí nebo kolika...

Reagovat
Krausio_Real_M

Jak by řekl Klokanomet, zničení katalánské špíny v Madridu

Reagovat
misinho7

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
LAM

My s Vallecanem už začíná být taková naše jistota

Vypadá to navíc, že se jen těžko dokážeme znovu donutit bojovat a každou výhru, takže do knce ligy to asi moc pěknejch zápasů nebude.

Reagovat
patas92

Ztratit body pokaždé, když je den předtím ztratí Real je sice fajn trolling, ale radši už bych tu ligu ukončil.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
rominhoFCB

Zapas som zatial nevidel, ale je sranda, ze Barcelona prehrala a netradicne inkasovala 2 krat zrovna v case, ked na ihrisku nebol fanusikmi najviac kritizovany hrac defenzivy, Busquets. :D

Reagovat
Eichel

Tak je to mix rôznych vecí. Ten tím nemá poslednú dobu vôbec formu a môžme byť radi, že Real je rovnako márny. Za niečo môžu absencie, za niečo pokles formy, Lewa potvrdí. Zároveň odkedy je Xavi tréner, tak ešte Rayo neporazil a moc to na nich nevie, plus sme hrali vonku. A k Busovi, Bus je pre tú hru extrémne dôležitý avšak je vidieť, že ho dostihol vek a ćasto nestíha. Pozri si jeho zápasy v Európe, kedy si často pomáha rukami, nie je dostatočne defenzívne spoľahlivý a pohyblivý. On to v hlave a nohe ešte má a na ligu to často stačí, ale proti tom tímom to 90 minút nie je schopný konzistentne predvádzať. Ja som s ním v pohode ak by sa predĺžil na jeden rok a nehral by neohrozenú pozíciu v základe, ale prinajlepšom by rotoval. Problémom je a preto aj tá vlna kritiky, že v tom tíme nie je nik iný na jeho pozíciu. Typologicky tam nie je nik, kto by hral 1 k 1 to, čo sa očakáva od Busa a fanúšikovia sú frustrovaní, že po posledných troch rokoch kedy je v úpadku a viditeľne nestíha, tak stále musí hrať zápas čo zápas v základe 90 minút. Ak by mal Bus menšiu rolu v tíme, nemal obriu mzdu, rotoval by a videl by si niekoho na jeho pozíciu, tak by s tým problém nebol. Problém je, keď dlhodobo vidíme, že na Európu to už s ním v základe nie je, no aj tak ho tam musíš dokola strkať. A ak nevidíš Busove limity a to aký je často krát spomelený a neohrabaný a nestíha, tak neviem... platný člen kádru je a bude aj v ďalšiu sezónu ale určitá miera kritiky je oprávnená.

Reagovat
Xavi

Ty vole ten Masip to bylo jako co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele