kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Travel News: Resort Český les – pauza od všednosti

Travel News: Resort Český les – pauza od všednosti

Resort Český les
Foto: Resort Český les
Jaké cestovní novinky jsme si pro vás připravili?

Orient Expressem (po vodě)

V roce 1928 vstoupila do legendárního vlaku Agatha Christie, údajně se chtěla rozptýlit po trpkém rozvodu. Cesta ji inspirovala k napsání detektivky Vražda v Orient Expressu. Francouzská hotelová síť Accor, která nyní železniční ikonu vlastní, se rozhodla jít dál a vyslat Orient Express také na vodu. Plachetnice Orient Express Silenseas bude dlouhá 220 metrů a pojme 120 pasažérů. Uvnitř nabídne 54 apartmánů včetně prezidentského o rozloze 1400 m². „Loď je navržená tak, aby sny přetvořila ve skutečnost. Jde o výkladní skříň toho nejlepšího z francouzského savoir-faire,“ nechal se slyšet Sébastien Bazin, šéf společnosti Accor. Plachetnice bude fungovat i na ekologický pohon, pomocí velkých plachet bude využívat hlavně větrnou energii a zelený vodík. Na moře vyrazí v roce 2026.

loď
Foto: Orient Express Silenseas

S Federerem do vlaku

Tenista Roger Federer sice loni ukončil dechberoucí vrcholovou kariéru, ale i nadále působí jako ambasador Switzerland Tourism. Rodák z Basileje je nejen nejlepším sportovcem Švýcarska, ale také jeho nejlepším velvyslancem. Propagační spot, v němž legendární tenista vystupuje po boku hollywoodské herečky Anne Hathaway, nasbíral na YouTube již 103 milionů zhlédnutí. Po tomto fenomenálním úspěchu nyní přichází nový spot, jehož režie se ujal Tom Hooper, držitel Oskara za film Králova řeč. Vedle Rogera vystupuje Trevor Noah, který je stejně jako slavný sportovec napůl Švýcar a napůl Jihoafričan. Noah patří k nejznámějším komikům v Africe, získal cenu Emmy, byl nominován na Grammy a několik let předávání cen také uváděl. V propagačním videu nastoupí společně do vlaku a projedou se po trase Grand Train Tour of Switzerland. Trasa spojuje všechny slavné panoramatické vlaky do jednoho úchvatného okružního putování a cestující proveze po nejznámějších památkách země.

Roger Federer
Foto: Switzerland Tourism

Resort Český les – pauza od všednosti

Blahodárný klid hlubokých lesů chodského pohraničí si bude od letošního jara možné vychutnat ve společnosti kreací šéfkuchaře Martina Šilinga, se skvělým drinkem v ruce a v designovém hotelovém zázemí. V Železné u Smolova, v srdci chráněné krajinné oblasti Český les, se koncem dubna otevře nový ambiciózní wellness hotel – Resort Český les. Projekt vznikl radikální rekonstrukcí dvou nevyužívaných budov – někdejší prvorepublikové školy a původních vojenských kasáren. V areálu uprostřed panenských lesů na česko-německé hranici bude k dispozici 52 prostorných boutique studií a pokojů. Pod jejich designem je podepsáno studio Konceptual. Gastronomickým srdcem resortu je stylová restaurace Hvozd v čele se šéfkuchařem Martinem Šilingem, kterého foodies mohou znát z fine dining podniků V Zátiší nebo Kampa Park. V okolí Resortu Český les se nachází na 270 kilometrů cyklostezek, nespočet běžkařských a hikingových tras a třicet kilometrů od hotelu skýtají městské kulisy Domažlice.

Autor: Barbora Slavíková Literová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky