Hlavní obsah

S tenisem musela olympijská vítězka skončit, štěstí našla v maratonech

Série zranění sice donutila olympijskou vítězku Mónicu Puigovou ukončit tenisovou kariéru, se sportem se ale portorická reprezentantka rozloučit nedokázala. Její novou vášní se stal maraton, a nyní je odhodlaná absolvovat do konce příštího roku všech šest nejslavnějších světových maratonských závodů.

Foto: Profimedia.cz

Mónica Puigová v cíli Bostonského maratonu.

Článek

Puigová, jež získala zlato ve dvouhře v Riu de Janeiro v roce 2016, už vloni debutovala na maratonu v New Yorku. V uplynulých týdnech zvládla v rozmezí sedmi dnů starty v Bostonu a Londýně.

"Nemyslím si, že jsem kdy byla takhle mentálně silná, když jsem hrála tenis," řekla devětadvacetiletá bývalý tenistka pro olympics.com. "Jak se dokážu zmáčknout a posouvat své hranice... Když protnu cílovou čáru, říkám si: Ok, kde je příští závod? Hlásím se," popsala své pocity.

Newyorský maraton zvládla v čase 4:32:39, v Londýně už své maximum posunula na 3:42:04. Ještě letos v říjnu chce startovat na maratonu v Chicagu, v příštím roce plánuje odběhnout zbývající dva majory v Tokiu a Berlíně.

V běhání podle svých slov našla nový život. "Prostě dál živím ten soutěžní zápal, protože i když jsem musela s tenisem skončit, pořád chci soutěži a chci uspět," řekla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články