Jsou spolehlivé, jsou silné, jsou (většinou) žluté. Roboty FANUC mají nesčetně podob i předností, a proto jsme se rozhodli vám je postupně představovat v naší rubrice Robot měsíce. Přiblížíme vám, v čem je který robot špičkou a do kterých situací v automatizaci se nejvíce hodí. Vybere si totiž opravdu každý zákazník.

Naším květnovým robotickým hrdinou je SR-6iA/C, robot s bílým epoxidovým nátěrem a potravinářským mazivem, který je ideální volbou pro manipulaci, ukládání nebo balení. Kde najde dokonalé uplatnění? Zveme vás na rychlé seznámení!

V čem vyniká

Robot SR-6iA/C se může pochlubit užitečným zatížením 6 kg, dosahem 650 mm a čtyřmi osami. Patří do řady SCARA Robots, která v sobě snoubí rychlost s přesností, malou pracovní plochu a rozsah 360°. Další z jeho hlavních výhod je snadné obnovení chodu po případném výskytu chyby. Nemluvě o vysoké produktivitě, přesnosti a obratnosti, což jsou specifické přednosti řady SCARA.

Kam se hodí

Vzhledem ke své rychlosti a opakovatelnosti přinášejí roboty FANUC SCARA skvělý způsob, jak zvýšit produktivitu v manipulačních a montážních operacích. Konkrétně SR-6iA/C je specialistou na manipulaci s potravinami a v čistých prostorách. Vděčí za to bílému epoxidovému nátěru, stupni krytí IP54 a vybavení potravinářským mazivem NSF-H1 a antikorozními šrouby.

Řekli o něm

„SR-6iA/C je speciálním provedením rychlého čtyřosého robotu SCARA SR-6iA s dosahem 650mm a nosností 6kg. Verze s označením „/C“ má speciální krytování, epoxidový povrch a v převodech je použito speciální potravinářské mazivo. Díky těmto prvkům splňuje robot třídu ISO Class 5.“

Michal Žáček, Sales Engineer FANUC

Věděli jste, že…

… u robotů FANUC SCARA se můžete obejít bez ručních ovládacích panelů FANUC iPendant Touch? Stačí využít iRProgrammer – webové rozhraní, které umožňuje snadné a intuitivní programování robotu pomocí tabletu nebo stolního počítače.