Lakers v play-off NBA vyřadili Memphis. Obhájce z Golden State čeká se Sacramentem sedmý zápas

Basketbalisté Los Angeles Lakers vyřadili v NBA druhý nejlepší tým Západní konference Memphis. Mužstvo kolem LeBrona Jamese zvítězilo v šestém duelu prvního kola play off v domácí hale 125:85 a sérii vyhrálo 4:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lakers v prvním kole play-off NBA vyřadili Memphis

Lakers v prvním kole play-off NBA vyřadili Memphis | Foto: USA Today Sports, Jayne Kamin-Oncea | Zdroj: Reuters

V osmifinále vyřazovací části zámořské ligy není rozhodnuto už jen mezi obhájci titulu z Golden State a Sacramentem. Warriors doma nevyužili postupový mečbol a po porážce 99:118 je stav nerozhodný 3:3. Sedmý zápas je na programu v neděli v hale Kings.

Krejčímu skončila v NBA sezona, jeho Atlanta nestačila v šestém zápase play-off na Boston

Číst článek

Lakers pátečnímu duelu dominovali, ovládli každou čtvrtinu a navázali na postup z předkola. Sedmý nasazený tým táhl střelecky autor 31 bodů D'Angelo Russell. James přidal 22 bodů a v kariéře slavil jubilejní 40. vítěznou sérii v play-off. Dotáhl se tím na rekordmana NBA a pětinásobného šampiona Dereka Fishera. Anthony Davis zaznamenal 16 bodů a 14 doskoků.

„Šli jsme do toho, jako kdyby to byl sedmý zápas. Cítili jsme před domácími fanoušky příležitost a chtěli jsme to dnes ukončit. Hráli jsme disciplinovaně, od začátku do posledních sekund jsme se drželi našeho plánu,“ řekl James. Jeho tým vyhrál sérii play-off poprvé od zisku titulu v roce 2020.

Na čtvrtfinálového soupeře si Lakers budou muset ještě počkat, protože šampioni z Golden State domácí prostředí nevyužili. Nestačilo jim 29 bodů Stephena Curryho. V týmu Kings, kteří hrají play off poprvé od roku 2006 a jsou v Západní konferenci třetí nasazení, nastřílel Malik Monk o jeden méně, rozehrávač De'Aaron Fox se blýskl 26 body a 11 asistencemi a Keegan Murray přidal 15 bodů a 12 doskoků.

Výsledky 1. kola play-off NBA

Západní konference - 6. zápasy:

Los Angeles Lakers - Memphis 125:85, konečný stav série 4:2; Golden State - Sacramento 99:118, stav série 3:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme