Hlavní obsah

Český silák opět úřadoval. Vybojoval zlatou medaili a stanovil světový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další fantastický úspěch! Populární český strongman Jiří Tkadlčík, který si nedávno prošel vážným zraněním zad, veze z mistrovství Evropy v arménském Jerevanu zlatou medaili. Pro přerovského rodáka se jedná již o 4. vítězství na ME, navíc se mu při jedné z disciplín povedlo stanovit světový rekord.

Foto: Ultimate Strongman

Jiří Tkadlčík ovládl ME strongmanů v Jerevanu.

Článek
Fotogalerie

Tkadlčík závodil na jerevanském ME ve střední váze pod asociací Ultimate Strongman a exceloval ve společnosti dalších dvou českých zástupců, stříbrného Vojtěcha Kučery a pátého Radka Srba. Pro přerovského siláka se tak jednalo o první velké vítězství po vážném zranění zad, které léčil téměř rok a dlouhou dobu bylo nejisté, zda se Tkadlčík vůbec ještě vrátí. Ale stalo se!

„Je to čtvrté vítězství na ME v mém životě, napříč asociacemi, a je to první velká výhra po zranění zad. Když jsem před rokem a půl ležel doma v obýváku a měl dvě plotýnky KO, na chvilku jsem se bál, že už tohle třeba nezažiju. A pletl jsem se. Jsem zpátky. Silnější, chytřejší, dravější," napsal Tkadčlík na sociální sítě.

A jak si český silák vedl v jednotlivých disciplínách? Při „zercher dřepu" (kdo dá nejvíce) stanovil nový oficiální světový rekord, který aktuálně činí 260 kg. Vítězem disciplíny se stal také ve zdvihu 150kg klády (loglift), kde mu k prvenství stačilo jediné opakování. 2. místo vybojoval ve farmářské chůzi se 140kg závažím na 40 metrů (čas 27 vteřin). Utáhnout 14tunový kamion se mu povedlo za 34 vteřin, z čehož bylo páté místo. Pět opakovaní s 300kg závažím na deadliftu mu poté stačilo na udržení pozice a výhru.

Tkadlčíka čekají další závody 20. května, kdy se představí ve Velkých Bílovicích. V srpnu se uskuteční také mistrovství Evropy v Londýně, což pro „českého lva" znamená další metu, ze které si bude chtít přivézt medaili. „Není to první Evropa, kterou si letos vezmu," předesílá silák.

Reklama

Související témata: