InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert bývalých žáků ZUŠ Veselí n. L.

    Čtvrtek 9.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

  • Prodaná nevěsta

    Čtvrtek 9.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zájem o charitativní běh v Hrazánkách překonal všechna očekávání

   Autor: JcTED.cz - TV

    Autor: JcTED.cz - TV

AKTUALIZOVÁNO - 29.4.2023 20:01

HRAZÁNKY - Kdyby měla proběhnout stejně úspěšná akce v Českých Budějovicích, muselo by se na start postavit skoro sto tisíc lidí. Nebo třicet tisíc v Písku. V obci Hrazánky na Písecku se totiž dnes na startu charitativního běhu pro písecký hospic Athelas zaregistrovalo skoro tolik účastníků, kolik má obec obyvatel. Na čtyři trasy v délce jeden, 2,5, 5 nebo 8 kilometrů se vydalo 269 běžců a chodců. V obci, která eviduje něco přes 280 obyvatel.

 

Pochopitelně, že neběželi všichni místní, akce pro dobrou věc přilákala i spoustu přespolních. Nápad se zrodil u dobrošovských hasičů, když se rozhodli na letošní sezonu trénovat několikrát týdně během. Ostatně výsledek už se dostavil - hned z prvního kola pohárového seriálu hasičů Písecka si přivezly poháry dospělé hasičky i děti. 

Dobrošov patří pod obec Hrazany, stejně jako Hrazánky a Klisinec. Slovo dalo slovo, obec Hrazany akci Pomáháme pomáhat zastřešila a starosta Luboš Bolek ji dnes zahájil. Na organizaci se podílely všechny čytři hasičské sbory obce. Ve středečních Milevských novinách hlavní organizátorka Hana Vošahlíková věřila, že se sejde stovka lidí. Ve středu, kdy končila internetová registrace, už bylo jasné, že se na start postaví minimálně dvojnásobek. O výsledném čísle 269 účastníků se nikomu ani nesnilo. 

Hasiči se postarali o přípravu tratí, o zábavu - když lidé měli na trasách hledat a pamatovat si obrázky a pak si na ně v cíli zase vzpomenout, a samozřejmě o občerstvení. 

Výtěžek ze startovného poputuje do píseckého hospice Athelas. Částka ještě známá není. Jasné už ale je, že nápad vyšel na jedničku a dobrá věc se podařila. 

Fotoreportáž připravil Jiří Jindra

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Martin Strouhal 

    Reagovat

     

    Krásně připravená akce pro dobrou věc.

    Vloženo 30.4.2023 06:58:06

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace