Bundesliga - souhrn 30. kola: Bayern zpátky na čele

28.04.2023, 22:30, aktualizováno 30.04.2023, 19:41
Komentáře a souhrny
Serge Gnabry (© AFP)

Bayern porazil Herthu a vrátil se na první místo před Dortmund, jenž pouze remizoval v porýnském derby s Bochumí. V souboji o Ligu mistrů si důležité tři body připsaly Freiburg a RB Lipsko, naopak Union Berlín se rozešel bez gólu s Leverkusenem. Wolfsburg v přímém souboji o 7. příčku během půlhodiny sfoukl Mainz. Stuttgart porazil Gladbach a vyhoupl se do bezpečné zóny...

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:0

30.04.2023 17:30

Góly: 5. Jonas Wind, 13. Sebastiaan Bornauw, 28. Jonas Wind

Wolfsburg ještě nevzdává boj o pohárovou Evropu. V důležitém souboji porazil jednoznačně Mainz, který se pohybuje ve stejných patrech jako "Vlci". Pod vítězství VfL se hned dvěma brankami podepsal dánský útočník Jonas Wind.

Do vedení šel Wolfsburg už v páté minutě. Po kombinaci na pravé straně hřiště poslal Svanberg balón na Winda, který se zjevil sám před brankářem FSV Zentnerem, jehož ladným obloučkem překonal. Za dalších osm minut kapituloval Zentner podruhé. Tentokrát jej po centru od Wimmera přelstil hlavičkující Bornauw. A ve 28. minutě už to bylo 3:0. Baku se uvolnil ke střele, která sice nemířila mezi tři tyče, balón však do sítě dorazil Wind.

Až poté se probudil také Mainz. Ve 37. minutě mohl po standardní situaci vyrovnat Onisiwo, jenže v obrovské příležitosti trefil gólmana Vlků Casteelse a dorážející Kohr mířil nepřesně. Čtyři minuty nato připravil Kohr palebnou pozici pro Widmera, avšak střela z první od kapitána hostů přeletěla nad břevnem.

Také po změně stran se hráči Mainzu tlačili do útoku, ale nebylo jim přáno. Navic přišli o kapitána Widmera, jenž po hodině hry musel nuceně střídat a podle výrazu ve tváři lze čekat, že se Švýcar na trávnicích nějaký čas neobjeví. Svou šanci na gól měl ve druhém poločase také Wolfsburg, nicméně Wimmer poněkud odflákl zakončení a nepřekonal Zentnera. I tak měli po závěrečném hvizdu víc důvodů k radosti domácí, kteří se v bundesligové tabulce posunuli na sedmé místo právě na úkor Mainzu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hertha BSC 2:0

30.04.2023 15:30

Góly: 69. Serge Gnabry, 79. Kingsley Coman

Nějakou dobu to trvalo, nakonec ale Bayern zužitkoval proti Hertě herní převahu. Mnichované porazili poslední celek Bundesligy 2:0, přičemž v obou gólech měl prsty středopolař Bavorů Joshua Kimmich. Roten se tak opět dostali do čela tabulky a před druhým Dortmundem mají nyní k dobru těsný jednobrankový náskok.

Na vítězství proti utrápené Hertě se však Bayern poměrně nečekaně nadřel. Míč sice držel na svých kopačkách mnohem častěji, avšak zejména během první půlhodiny si v podstatě nevytvořil jedinou gólovou příležitost. První vzrušení tak přinesla až 27. minuta, kdy po levé straně utekl Gnabry, jenž vyhledal Comana. Ten si chtěl po kontaktu s Mittelstädtem vymodlit penaltu, u hlavního arbitra ale nepochodil.

Poté už to domácím šlo o něco lépe, naráželi však na brankáře soupeře Christensena. Ten ve 35. minutě vykopl střelu Comana a o pět minut později skvěle zasáhl proti umístěné hlavičce Gnabryho. Mezitím zkusil štěstí z dálky Pavard, ovšem jeho projektil prosvištěl nad břevnem. Těsně před odchodem do kabin ještě oslovil Coman Maného, jenže senegalskému fotbalistovi nevyšla hlavička.

Fanoušci Bavorů nebyli s výkonem svého oblíbeného mužstva spokojeni, což po konci prvního poločasu demonstrovali pískotem. Po změně stran se je hráči Bayernu snažili ukonejšit skrze rohové kopy, nicméně Mané i De Ligt (ten dokonce dvakrát) hlavičkovali nad břevno. Meruny svým spoluhráčům vždy naservíroval Kimmich.

A byl to právě klíčový záložník Mnichovanů, jenž se podepsal pod prolomení obrany Herthy. V 69. minutě vykouzlil Kimmich oblouček za defenzivu BSC, jenž hlavičkou k tyči zužitkoval Gnabry. Roten se tak konečně dostali do vedení, které navýšili za dalších deset minut. Kimmich tentokrát dalekonosným pasem nastartoval Comana, ten si balón zpracoval v pokutovém území a překonal Christensena.

Hosté toho směrem dopředu moc nevymysleli, mohli ovšem v 84. minutě skórovat. Tousart ale po centru Ejukeho střílel přesně do míst, v nichž stál připravený gólman Bavorů Sommer. O šest minut později mohl na 3:0 upravit Sané, jehož k přesnému zásahu vyzval Müller, Christensen si však připsal výborný zákrok. Tři body každopádně i tak zůstaly v Mnichově.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 2:1

29.04.2023 18:30

Góly: 81. Sepp van den Berg, 90+2. Dominick Drexler - 18. Marvin Ducksch

Až do osmdesáté minuty klub z Gelsenkirchenu marně dobýval soupeřovu svatyni. Jenže pak se mu to povedlo hned dvakrát, tudíž nadále drží naděje na udržení, byť musí věřit v zaváhání konkurence. Werder promarnil příležitost poskočit v tabulce o dvě příčky vzhůru. Alespoň, že už má matematickou jistotu, že se ho ani po dvou rokách nebudou týkat záchranářské starosti.

Už v 6. minutě se do útočné akce zapojil Leonardo Bittencourt, jenže nevyzrál na Mayu Yoshidu. Pokus Jense Stageho byl rovněž zblokován, a tak se na první střelu mezi tři tyče čekalo ve Veltins-Areně dvacet minut. A hned byla gólová. Rychlý protiútok byl sice přibrzděn, ale i tak dokázal Mitchell Weiser pobídnout Marvina Ducksche, který střelou k tyči zaznamenal svůj dvanáctý zářez, přičemž k dohnání kolegy Niclase Füllkruga, jenž vévodí tabulce kanonýrů, mu schází čtyři trefy - 0:1.

Z přímého kopu to pak zkusil Marcin Kamiński, ale nepřekopnul dobře postavenou zeď. Následně zahrozil hlavou Simon Terodde a Jiří Pavlenka musel vyrážet, což platilo i při Yoshidově zakončení. Maximilian Philipp se v závěru poločasu držel za hlavu, neboť cílil do tyče. A vymezený prostor byl příliš malý i pro Weisera a po něm Ducksche.

Po změně stran to z dálky zkusil Marius Bülter. V 58. minutě pálil výživně Rodrigo Zalazar a strážce brémské svatyně, a zároveň jeden ze dvou Čechů na hrací ploše (spolu s Alexem Králem v dresu Schalke), předvedl další povedený zákrok. Pravda, za necelých deset minutek poněkud zaváhal. Naštěstí mu výrazně vypomohl Niklas Stark.

Při příležitosti střídajícího Sebastiana Poltera stál Pavlenka přesně tam, kde stát měl. Jenže v 81. minutě se po dlouhém autu dostal míč na hranici vápna, kde vyprodukoval skákavý pokus Sepp van den Berg a ten už zapadnul k levé tyči - 1:1. Die Königsblaun evidentně vycítili šanci, nicméně se museli dál mít na pozoru i v defenzivní činnosti.

Málem v ní selhali v nastaveném čase, avšak Ducksch druhou branku nepřidal. Zato Rodrigo Zalazar skvěle načasoval svůj centr na Dominicka Drexlera, jenž tváří v tvář muži v rukavicích nezaváhal a zajistil svému týmu šestou výhru v sezoně. O tu další budou svěřenci Thomase Reise bojovat proti Mohuči, Zelenobílí budou naopak chtít proti Bayernu odvrátit šestnáctou prohru v sezoně.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 1:0

29.04.2023 15:30

Góly: 28. Christopher Nkunku

Postaral se o něj Christopher Nkunku, který se v Bundeslize naposledy trefil 9. listopadu. Díky jeho celkově třináctému zásahu má saský celek na páté příčce šestibodový náskok. Oproti tomu TSG zůstává jenom krůček na sestupovou propastí.

Autor jediné branky zápasu se po Forsbergově přihrávce ocitnul ve velké příležitosti už na samotný úvod. Balon do sítě však dopravit nedokázal. Následná rána patřila Konradu Laimerovi, proti němuž musel zasahovat Oliver Baumann. V závěru otevírací čtvrt hodiny nevyužil chybu v defenzivě Matarazzova výběru Timo Werner.

Ihlas Bebou neměl při své šanci ke gólu zase až tak daleko, nicméně síť je lepší rozvlnit jinak, nežli z boku. Ve 28. minutě přišla na pořad odpoledne další nedobrá rozehrávka, pod kterou se podepsal John Brooks. Nkunku si pak vyměnil míč s Emilem Forsbergem a po zemi zacílil do brankářova protipohybu - 1:0.

Francouzský forvard se do poločasového hvizdu dostal ještě k jednomu pokusu, který ale úspěšný nebyl. Ve 40. minutě si Pavel Kadeřábek všimnul na zadní tyči číhajícího Christopha Baumgartnera, jenž z první vyzkoušel gólmanovu pozornost. Kulatý předmět se odrazil k Bebouovi, který jej ze šesti metrů poslal nad bránu.

Po změně stran nebylo v Red Bull Areně k vidění mnoho fotbalových parád. Mohamed Simakan mířil do boční sítě, Dabbur překopnul a střídající André Silva svou pumelicí málem rozpůlil břevno hostující svatyně. Ani na zbývající minuty se přesnost nedostavila, leč Marco Rose mohl být i tak spokojený se třemi body, s výkonem své skvadry už méně.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayer Leverkusen 0:0

29.04.2023 15:30

Góly: -

Berlínský klub však nadále zůstává třetí, byť pouze zásluhou lepšího skóre, než jakým se po třiceti kolech může pyšnit dotírající Freiburg na čtvrté pozici. Vzájemné klání obou mančaftů je přitom na programu o druhém květnovém víkendu. Naopak die Werkself pravděpodobně ještě svedou tuhý boj o celkovou šestou příčku.

V 5. minutě to z dálky zkusil Sheraldo Becker a Lukas Hradecky musel zasahovat. Po uplynutí úvodní desetiminutovky centroval z levé strany Janik Haberer a na přední tyči číhající Jordan Siebatcheu hlavičkoval mimo. Pod další šanci se podepsal při neustálé absenci Patrika Schicka jeho kolega Moussa Diaby, jenže mířil o kousek výš, než by bylo bývalo zapotřebí.

V následující fázi borci na obou stranách barikády postrádali kreativitu ve středové řadě, a také opravdu kvalitní finální přihrávku. Na její absenci doplatil kupříkladu Adam Hložek, když po půl hodině hry číhal ve velice slibné pozici. První, resp. obě půle byly na střely do prostoru mezi třemi tyčemi hodně skoupé. Ostatně za devadesát minut se tím směrem podařilo vyslat jenom tři.

I proto, že 180 sekund po startu druhého poločasu cílil Aïssa Laïdouni po nedobrém obranném zákroku z hranice šestnáctce nad. Neujal se ani technický obstřel v podání Beckera, který o necelé dva metry minul pravou tyčku. Defenzivy obou družin se měly nadále na pozoru, takže dvaadvacet tisíc lidí na stadionu nemělo příliš záživné odpoledne.

Další pasáž se nesla ve znamení nepřesností. Až v 86. minutě se k hlavičce dostal Mitchel Bakker a Frederik Rønnow předvedl velmi důležitý zákrok. Domácí jednička musela v nastaveném čase řešit ještě jednu složitější situaci, nicméně si poradila, díky čemuž klub ze Stadion An der Alten Försterei potřetí v řadě neprohrál.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Freiburg 0:1

29.04.2023 15:30

Góly: 54. Ritsu Doan

Nejbližší dotírající konkurent, tedy RB Lipsko, si v rámci 30. kola rovněž vystačilo s jedinou brankou. V utkání hraném ve městě nad řekou Rýn se o ni postaral Ritsu Dōan. Pro domácí to znamená, že zůstávají na pětatřiceti bodech.

Během úvodních patnácti minut se hrálo spíše ve středu pole. Teprve potom se osmělil Florian Kainz, ale že by Marka Flekkena nějak vystrašit, to se rozhodně napsat nedá. Hned poté se na opačné straně hrací plochy odrazil míč k Lukasi Küblerovi, který kdyby trefil, patrně by se jednalo o jeden z nejhezčích gólů, jaké letos německá nejvyšší soutěž nabídla.

Holandský brankář klubu ze spolkové země Bádensko-Württembersko se musel mít na pozoru i těsně po uplynutí úvodní dvacetiminutovky. Dokonce hned dvakrát. Jeho zákrok, kterým rukou na poslední chvíli zastavil Martelovu hlavičku z bezprostřední blízkosti, byl opravdu povedený. V této pasáži byl hodně aktivní Davie Selke, jenž nakonec vyšel střelecky naprázdno.

Při další akci Dōan pobídnul kolegu Hölera (nikoli Höflera), s jehož střelou z úhlu si Marvin Schwäbe poradil. V závěru úvodního dějství to byl znovu Höler, který cílil nebezpečně pod břevno. Na jedinou trefu této partie se čekalo do její čtyřiapadesáté minuty. Grifův rohový kop prodloužil Höler na zadní (pravou) tyč, kde číhal Ritsu Dōan a z bezprostřední blízkosti dopravil kulatý předmět na místo určení - 0:1.

Další střela patřila Maximilianu Eggesteinovi. Muž v rukavicích ji jenom vyrazil, nicméně Michael Gregoritsch se zřejmě ještě pokoušel nesmyslně přihrávat, než aby to zblízka zkusil sám. Flekkena do konce zápasu vystrašil prakticky už pouze jeho vlastní spoluhráč Philipp Lienhart, avšak vlastnímu gólu bylo zabráněno. A eliminovat se podařilo i veškeré snahy střídajícího Steffena Tiggese.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1:1

29.04.2023 15:30

Góly: 25. Elvis Rexhbecaj (vl.) - 58. Ermedin Demirović

Když si po pětadvaceti minutách vsítil Elvis Rexhbecaj vlastní gól, vypadalo to na další smolný duel pro FCA. Jenže po změně stran se podařilo vyrovnat, což ovšem neznamená, že by skvadra Enrica Maaßena hodit veškeré sestupové starosti za hlavu. Také Oliver Glasner se pomalu smiřuje s tím, že jeho mančaft bude v příští sezoně bez pohárové Evropy.

Úvodních pětadvaceti minut tedy nepřineslo žádný moment, který by diváky a divačky, kteří o posledním dubnovém víkendu vážili cestu na toto bundesligové klání, zdvihnul ze sedadel. Pak si ve středovém kruhu vzal balon Tuta a pelášil s ním až do šestnáctky, kde se mu příliš nevěnoval Renato Veiga, čehož rodák ze São Paula využil pro přízemní přihrávku, kterou Rexhbecaj nechtíc po zemi posunul za záda Tomáše Koubka - 1:0.

O pojistku se pokusil Ansgar Knauff a bohužel pro Eintracht ji nezařídil. V době, kdy se úvodní dějství pomalu stávalo minulostí, měl nápad zahrozit rovnou z přímého kopu střelec vítězné branky z finále mistrovství světa v roce 2014, tedy Mario Götze. Český gólman však tuhle myšlenku přečetl, a tak šel Augsburg do šaten pouze s drobným mankem.

Hned po změně stran se dobou ranou prezentoval Ermedin Demirović a Kevin Trapp musel vyrážet. Na opačném pólu Knauff vysunul Rafaela Borrého, jenž sice skóroval, nicméně Frank Willenborg po konzultaci s kolegou u videa tento zásah odvolal. A tak přišla na pořad odpoledne 58. minuta a s ní zásah, který přinesl radost všem, kdož drží palce die Fuggerstädter.

Ruben Vargas možná střílel. Kulatý předmět ve vzduchu stačil zasáhnout ve vápně číhající Ermedin Demirović, s čímž strážce frankfurtské svatyně nepočítal - 1:1. Následující pasáž už se musela obejít bez vyložených šancí. Snad s výjimkou té, o kterou se šest minut před vypršením řádné hrací doby postaral Tuta. Ke dvanácté výhře Orlů však nevedla.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 2:1

29.04.2023 15:30

Góly: 22. Serhou Guirassy, 83. Tanguy Coulibaly (pen.) - 78. Julian Weigl (pen.)

Když se v 78. minutě podařilo Hříbatům z pokutového kopu vyrovnat, tři minutky si možná věřila, že by mohla zvrátit tuhle partii ve svůj prospěch. Jenže pak vzal otěže do rukou Ko Itakura, jehož faul ve vlastním pokutovém území byl oceněn červenou kartou. Borussia tak nadále setrvává ve středu tabulky, kdežto VfB zatím drží první nesestupovou a nebarážovou pozici.

Po čtvrt hodině hry to jako první zkusil domácí Atakan Karazon, ale minul. Podobně si počínal i Dan-AxelZagadou, zatímco Enzo Millot si vylámal zuby na Jonasi Omlinovi. Ovšem už v následující, tedy dvaadvacáté minutě, se ke střele odhodlal uvnitř soupeřovy šestnáctky se pohybující Waldemar Antona a metr před bránou číhající Sehrou Guirassy usměrnil efektně balon do sítě - 1:0.

Vzhledem k nedobrému postavení obránce bylo všechno v souladu s pravidly. O odpověď se pokusil Nathan N’Goumou, ale nepropálil Antona. Po půl hodině se ve vynikající možnosti ocitnul Silas Katompa Mvumpa a Fabian Bredlow čaroval. Čerstvý reprezentant Demokratické republiky Kongo do poločasového hvizdu švýcarského brankáře ještě jednou zaměstnal.

Ve druhém dějství selhal nejprve Jonas Hofmann. Pak se delší dobu nic nedělo. Až dvanáct minut před vypršením řádné hrací doby zahrál Dan-Axel Zagadou ve vlastním pokutovém území rukou a Julian Weigl mířil po zemi do středu domácí svatyně, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením - 1:1. Nicméně pouze na 180 sekund.

Krátce po rozehrávce totiž Tiago Tomás přinutil Ko Itakuru, aby jej fauloval, což videorozhodčí vyhodnotil jako zákrok na penaltu a ten hlavní, tedy Tobias Welz k tomu přidal červenou kartu. Tanguy Coulibaly střílel po své levé ruce, zatímco Omlin skákal rovněž po své levé - 2:1. Autor vedoucího zásahu v nastavení napálil tyčku, byť zřejmě z ofsajdu. Semir Telalović si vylámal zuby na gólmanovi a Coulibaly v poslední šanci zápasu pojistku nepřidal.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Borussia Dortmund 1:1

28.04.2023 20:30

Góly: 5. Anthony Losilla - 7. Karim Adeyemi

Na brzký gól soupeře se sice hostům záhy podařilo odpovědět, jenže ve zbytku této partie už žádnou další branku nepřidali. Musí tedy doufat, že obhájce titulu klopýtne v zápase s poslední Herthou, anebo v některém z dalších čtyř zbývajících kol. Oproti tomu VfL mají tříbodový náskok na barážovou pozici, takže taky dál mají, o co hrát.

Na Vonovia Ruhrstadionu běžela teprve 5. minuta, když Mats Hummels odrazil Asanův centr jenom na hranici šestnáctky, kde stál zcela neobsazený Anthony Losilla, jehož střelu k levé tyči Gregor Kobel zkrotit nedokázal - 1:0. Že by týmu Thomase Letsche vydrželo vedení nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá.

Už za necelých 120 sekund přihrával před bránu Donyell Malen. Sébastien Haller stihnul balon pouze líznout kopačkou, takže doputoval až na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti uklízel Karim Adeyemi - 1:1. V ten moment nikdo z šestadvaceti tisíc diváků a divaček na tribunách netušil, že další branka už nepadne.

Přitom už v minutě dvanácté dobře zakončoval Takuma Asano, jenže na muže v rukavicích nevyzrál. Na opačném pólu Manuel Riemann likvidoval šanci Judea Bellinghama a Adeyemi svou dorážku nasměroval mimo. Autor vyrovnávacího zásahu si stejně počínal i v době, kdy se půl hodiny hry akorát stala minulostí.

Do konce poločasu musel ještě Niklas Süle vypomoci s pokusem Asana, a pak bochumská jednička výborně vychytala Malena. Co se gólových příležitostí týče, tečku za úvodním dějstvím udělal Philipp Hofmann, jenž si možná ještě teď vyčítá, že tak smolně zadrbal celou slibnou akci svého celku. Také ve druhém poločase se hrál dobrý fotbal.

Bellinghamův pokus tečoval do bezpečí Ivan Ordets. Další pasáž se hrála v dobrém tempu, avšak Riemann se zapotil až čtvrt hodiny před koncem, kdy vytáhnul volej Youssoufy Moukoka. Krátce poté si vysloužil potlesk znovu, jelikož pokazil radost aktivnímu anglickému středopolaři s dvaadvacítkou na dresu. V nastaveném čase sice skóroval Hummels (pochopitelně hlavou), jenže z ofsajdového postavení. A s úspěchem se nesetkala ani dalekonosná navštívenka od Giovanniho Reyny.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
30
18
8
4
81 : 33
62
2
Borussia Dortmund
30
19
4
7
67 : 40
61
3
Union Berlín
30
16
8
6
44 : 31
56
4
SC Freiburg
30
16
8
6
46 : 37
56
5
RB Lipsko
30
16
6
8
54 : 37
54
6
Bayer Leverkusen
30
14
6
10
53 : 41
48
7
VfL Wolfsburg
30
12
10
8
54 : 37
46
8
1. FSV Mainz 05
30
12
9
9
49 : 43
45
9
Eintracht Frankfurt
30
11
10
9
50 : 46
43
10
Borussia Mönchengladbach
30
9
9
12
44 : 48
36
11
1. FC Köln
30
8
11
11
40 : 48
35
12
Werder Brémy
30
10
5
15
48 : 58
35
13
FC Augsburg
30
8
7
15
39 : 55
31
14
TSG Hoffenheim
30
8
5
17
39 : 51
29
15
VfB Stuttgart
30
6
10
14
38 : 52
28
16
VfL Bochum
30
8
4
18
33 : 67
28
17
Schalke 04
30
6
9
15
28 : 57
27
18
Hertha BSC
30
5
7
18
35 : 61
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
Setwo

to je skoda... xG mal Dortmund na 4 goly... Bayern uz nema s kym stratit..

Reagovat
smazaný uživatel

Toto snáď nie je ani možné, ako dokáže Borussia trestuhodne zahodiť ponúknuté šance na navýšenie náskoku v tabuľke. Dnes rozhodla väčšia túžba hráčov Bochumu udržať sa v Bundeslige, ako túžba hráčov Borussie získať titul.

Reagovat
Seydou Doumbia

BVB je jako Arsenal, kouzelná školka s nadprůměrnými hráči, ale bez lídru a mentality vítěze...už dávno mohli mít 2,3 tituly kdyby nebyli tak neschopní

Reagovat
Nuno čomes

To jsou komedianti. Co víc chtějí Na druhou stranu je fakt, že na titul má hráče jenom Bayern. Takže i když to letos drbou jak nikdy, tak nakonec v suchem triku. Nedivil bych se, kdyby BVB ještě tak 2x ztratili.

Reagovat
Nuno čomes

Btw. zajímalo by mě, jestli je to vůbec sere. Jestli v kabině někdo udělá bordel za to, že to nezvládli a zase ztratili, když hrajou o titul. Je tam nějaký takový lídr? Tipnul bych si, že ne. Bych vyváděl jak nikdy

Reagovat
Fairplay

To jsem si přesně říkal, jestli to tam vůbec někoho se.re, nakonec v tomhle směru by jim ta tehdy diskutovaná spolupráce s Ronaldem možná prospěla

Reagovat
Raul=Real

Vážne se.re ?

Reagovat
Rudnevs

Sere ich to dosť

#BVB - Der Schiri-Frust war so groß, dass nach @SPORT1-Infos neben Edin Terzic und Sebastian Kehl auch Kapitän Marco Reus nach Schlusspfiff in die Kabine des Unparteiischen stürmte. „Es wurde sehr laut“, so Terzic. Schiri Stegemann wollte sich übrigens nicht äußern.

Reagovat
Gazdo

Neverim tomu Reusovi. On mi nikdy neprisiel taky vylozene lider. Tam keby mali Puyola alebo Keana tak ti chlapci chodia zo satne s modrinami

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Rudnevs

Tak celkovo sa dnes hrá futbal trochu ináč než a čias Puyola či Keana. Myslím, že tí hráči sú všeobecne menej takí "násilní".

Reagovat
Gazdo

Narazal som na tu mentalitu. Nemyslel som to tak ze by ich naozaj niekto mlatil (i ked ten Kean mozno hej )

Reagovat
Benzema

Dortmund majú po titule

Reagovat
vladino10

Tak to sme si hovorili aj po stuttgarte

Reagovat
Setwo

Pri Mainzi bola ale dobrá šanca že ich oberie o body.. Mainz a Gladbach vedia Bayern posledné roky potrápiť.. ti súperi ktorí Bayernu zostávajú, tak im o níc nejde a Hertha vyfasuje

Reagovat
fenixLFC

Mam na herthu listky tak snad zatial ale vzdy domavi prehrali bez skorovanego golu ked som bol nazivo

Reagovat
Salfovic

Union tempo, to ještě dotáhnete

Reagovat
Beči

Nejhorší Bayern za poslední léta, ale Borussia ten titul prostě nechce. To jen fakt souboj slepého s hluchým

Reagovat
smazaný uživatel

Včera byl hlavně Dortmund solidně seřezanej. Chápu ještě, že nepísknuli tu ruku, ale v kterém vesmíru tohle není faul?

https://twitter.com/nocontextfooty/status/1652200860619776000?t=-SVO86-D6jGh2wpa3cEdzg&s=19

Reagovat
Martin9719

Tohle bylo skoro jako mistr Orel, ale v Bundeslize. Vůbec co se týče Serie A a Bundesligy tak ta úroveň sudích je strašná. Penalta naprosto jasná a ani se to nezkoumalo. Naopak ta ruka je diskutabilní ohledně pravidla úhlu od těla, ale vzhledem k tomu že to bylo při pádu tak za mě v pořádku. Nejlepší bylo ale stejně jak byl v 2. půli sprasenej Can - což byl zákrok možná i víc jak na žlutou a on odpískal nastřelenou ruku z bezprostřední blízkosti proti BVB. Nicméně BVB takový zápas musí vést v poločase 4:0 pokud chce titul a vůbec se tady o tom nemusíme bavit. Vůbec Bundesliga jde strašně dolů kvalitou na hřišti. Taková Hertha by hrála střed tabulky možná i v český lize.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kily

neskutečné, že tohle (pokud to byl ten faul z 65. minuty) jako penaltu neposoudí ani někdo, kdo to vidí v klidu u videa

Reagovat
Jordi Alba

Ten Dortmund to už musí dělat schválně, ne?

Reagovat
Arnar Resmusonn

BVB ztráta "až tak nepřekvapí" ano měli dát prostě goly a byl by klid....jenže je to fotbal a sudí se vážně nevyznamenal!! Nevím jestli mu šlo vážně o to aby nevyhráli ale faul na Adeyemiho v vápně? Víc už pentla být nemůže. Zprasení Cana v druhém poločase, no pískne ruku a u konce místo ruky(muselo by se hodně koukat) tak jen "vyřešil" víc než jasný offside Hummelse a ruka nic( byla předtím hlavně)

V žádném případě netvrdím něco o vlivu Bayernu ! Ale sudí jak kdyby sám chtěl prostě aby BVB nebylo první

Reagovat
Setwo

Ten offside Hummelsa som nechápal že to nepozerali dôkladnejšie. Škoda že v BL neukazujú čiary ako v PL, príde mi že v PL to vždy narysuju tak že gól platí. Ako teraz gól Stonesa proti Arsenalu.

Reagovat
Bayern +

Bochum fantastická práca

Reagovat
Rudnevs

* Rozhodca

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
eder

Bayern jsou mrdky protekční a haluzácké....

Reagovat
monty25

Schalke Naděje žije.

Reagovat
c_core

Parádní závěr a zasloužená výhra, i když teda i trochu se štěstím

Reagovat
MarcoBanco

Žije ešte tam su hratelní superi, do konca sezony. Akurat to Lipsko vonku na posledne kolo nieje bohviečo

Reagovat
Rudnevs

Nevidel som to, ale paráda. Bodovo sme moc nezískali, lebo aj súperi bodovali, ale aspoň to nie je strata a možno trochu ujdeme aspoň Herthe, ktorá ak nevyhrá s Bayernom, tak bude spolu s BVB asi najviac stratový tím na tomto kole.

Ani neviem, kedy sa nám naposledy podarilo vyhrať zápas, v ktorom sme prehrávali. Ked mi na livetickeri zasvietil gol Duckscha, už som si vravel, že zostup je spečatený.

Reagovat
cologneFC

Potrebujem zo dostať tú zlosť, ktorú vo mne vyvolali DFL a Bayer 04 Leverkusen.

Ako som už písal v predchádzajúcich dňoch, znova sa ukazuje, že v lige sme si všetci rovní, ale niektorí sú predsa len rovnejší. Liga totiž presunula náš nasledujúci zápas proti Leverkusenu z nedele na piatok. Dôvod - Leverkusen má ďalší štvrtok semifinále UEFA Europa League proti AS Roma a potrebujú vraj viac času na prípravu

Keby bol zápas ponechaný podľa rozlosovania, tak by mali 4 dni na prípravu, čo je normálny a dostačujúci čas. Nám na jeseň odmietli preložiť zápas o jeden deň, keď sme proti 1.FC Slovácko museli kvôli hmle hrať zápas Conference League v piatok a v nedeľu sme museli nastúpit proti TSG Hoffenheim. Liga argumentovala zachovaním integrity súťaze.

Moja otázka teda znie - nenaruší sa integrita súťaže? Samozrejme, že sa nenaruší, ja iba narážam na nezmyselné rozhodnutie na jeseň, keď my sme mali na prípravu na zápas 48 hodín a tie nám vraj stačia. Leverkusenu teraz vraj nestačí 96 hodín…

Steffen Baumgart na včerajšej tlačovke vtipne a trochu sarkasticky skočil do reči trénerovi Streichovi a spýtal sa ho, že či im bude stačiť do utorka čas na prípravu na zápas (Freiburg hrá semifinále DFB-Pokal).

Takže ako to je v Bundesliga? Naozaj sú niektoré kluby vyvolené? Toto chceme? Scheiss DFL & Leverkusen Nejako si spolu rozumejú a vôbec sa nečudujem, že je celá liga proti nim…

Reagovat
Rudnevs

Asi to berú tak, že skupina konferenčnej je nepodstatná oproti semifinále EL - to je predsa len úspech, ktorým sa môže pýšiť celé Nemecko.

Čiste teoreticky - chápem že možno pre Teba ako fanúšika, čo chodí na zápasy, to mení plány a program. Ale pre klub ako taký, čo na tom Köln stratil? Vlastne asi ani nič. Ale chápem že ide aj o princíp.

Reagovat
cologneFC

Ide o princíp. Nemám žiadny problém s preložením zápasu. Nerozumiem ale, prečo ostatným zápasy neprekladajú. Koľkokrát hral napr. Bayern semifinále európskych pohárov? A koľkokrát im bol preložený zápas?

A áno, ľuďom to mení plány. Nie jeden mal rezervovaný a zaplatený lístok na vlak, pobyt v Kolíne. Poznám chalanov, čo lietajú z Anglicka, kto im preplatí letenky a ubytovanie čo im prepadne?

Futbal sa hrá pre ľudí. To ale v Leverkusene neplatí, oni to hrajú iba kvôli propagácii obchodnej značky. Im sú ľudia ukradnutí. A bohužiaľ DFL sa uberá podobnou cestou. Ale to si určite postrehol.

Reagovat
Seydou Doumbia

No abych tě vyvedl z omylu - fotbal se už dávno nehraje pro nějaké lidi. Takhle mi to v poslední době příjde, během kovidu se taky hrálo před prázdnými tribunami a bylo to všem jedno. Je to vše o prachách, když se nelíbí fans tak at nechodí, tak mi to obecně příjde ve fotbale že to je. To že se hraje fotbal pro lidi je už jen na oko.

Reagovat
cologneFC

Covid by som neriešil. Ale toto by takto byť nemalo. Sme v Nemecku, tu ešte predsa len fanúšik niečo znamená. Aj keď pre vyššie spomenutý klub nie.

Reagovat
fenixLFC

Rozdiel teda uz na prvy pohlad vidim v tom ze vam by ten zapas presuvali na poslednu chvilu co je proste hrozne komplikovane pre vsetkych zainteresovanych. Teraz presuvaju zapas tyzden vopred. Takze by to chcelo akcentovat aj tieto rozdiely

Reagovat
cologneFC

Týždeň je veľmi krátka doba. Hlavne ak to máš naplánované mesiac dopredu. Tu ide ale o princíp. Všetci sme si rovní, ale niektorí sú rovnejší.

Vidím, že si bol na Bundeslige (ak keď Bayern a Lipsko sú také slabšie adresy ). Ak chceš zažiť naozaj niečo výnimočné, tak sa niekedy vyber s nami

Reagovat
Salfovic

Pro Bayern to bude bez hroťáka ještě obrovské trápení. Před prvním gólem měli xG 2.

Reagovat
fenixLFC

Kde by to nabrali

Reagovat
Rudnevs

Ani som si nevsimol, ze HSV zasa prehralo. S Magdeburgom. To je nejaka karma za ten vtedajší vyhadzov Titza. To mal byť náš Streich a s ním by sme boli už bundesligista.

Reagovat
fenixLFC

Tak som bol na bayerne. Stadion super, ale mimo mesto takze dostat sa tam zaberie tak 20 minut z hlavneho nadrazi a cca dalsich 10 dokial sa k nemu pride. Tym ze to ale nie je v centre ako pri lipsku tak clovek nema uplne ten pocit ze cele mesto tam naraz ide. Ale to je aj kvoli velkosti mnichova kde sq tie desattisicr ludi stratia lahsie. Co je dolezite zmienit- ked ma clovek batozinu tak jr fakt najlepsie nechat ju na nadrazi. Usetri si tak hodinu a pol zivota na bayerne je vidiet kombinacia toho ze je to dlhorocny klub a svetova znacka na ktorej sa ale pochopitelne snazia zarobit. Vsetko tam posobi profesionalnejsie nez v lipsku vratane detailov ako opakovanie golov a situacii, otvaracich hodin fanshopu atd. Na druhu stranu mat na velkoplosnrj obrazovke reklamy napriklad qatar airways (alebo kto to bol) bolo mierne otravne. Fanusikovia ale bozi, sice isu dokola velmi casto vlastne dva chanty+ treti pri ktorom vstava aj zvysok stadiona (neviem po nemecky, takze netusim) ale ta podpora tam je ovela "profesionalnejsia" nez v lipsku. A to nemyslim zle, je to proste rovnake ako porovnavat uroven ceskych komentatorov/fanusikov s tymi z top lig

K samotnemu zapasu- tuchrlov rukopus je viditelny a nie je to dobra sprava. Ten tim bol 55 minut nechopny vymysliet cokolvek inak ako cez krajnych bekov a kridla, podovne ako v chelsea. Co je teda problem ked mazraoui nehral vlastne nic a jedinu aktivitu tak mali v prvom polcase cancelo a coman. Do toho sa ale ukazuje ze ta obrana je proste neista. Hertha nepredviedla skoro nic ked chodila do utoku v max dvoch hracoch a aj tak ten jeden dokazal narobit chaos, respektive posobil bayern dost chaoticky. A problrm na hrote je proste vidiet. Mane je vlastne v tomto time uplne zbytocny a neprinasa vobec nic. Niektori fans liverpoolu ho adoruju ze sa ma vratit ale chvalabohu ze je prec. On je proste tam kde bol predtym ako vyhral afcon

V druhom polcase to ale jednoducho rozhodli striedania. Je bozi pocut nadsrnie fans ked prichadza muller. A pre herthu a vlastne hocikoho v lige to musi byt frustrujuce drzat bayern na uzde a oni tam potom poslu mullera saneho gravenbercha atd. Ale fungovalonto. S mullerom a sanem zacali vznikat vylozenejsie sance aj ked teda by bolo odvazne tvrdit ze gol visel vo vzduchu. Ale ked chce bayern nieco uhrat, muller proste hrat musi. Naproti tomu hertha uz je vlastne out a dnes neukazala nic co by naplnalo kohokolvek akymkolvek kuskom nadeje ze to udrzi...

Zazitok rozhodne super a odporucam ked sa podari zohnat listky tam ist. Atmosfera vybornaz stadion krasny...a najma dat si po zapase pivo na tribune a len tak c allianz arene chillovat, to bude hodne silny zazitok este velmi dlho

Reagovat
Heresy

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele