Módní styl herečky Kristýny Frejové: K šatům oblékám pořádné glády, ale miluju i vysoké štekle

Módní styl herečky Kristýny Frejové: K šatům oblékám pořádné glády, ale miluju i vysoké štekle
Zdroj: Herminapress
Herečka Kristýna Frejová podporuje ekologii. Náramek, který vlastní, je vyrobený z plastů vytažených z oceánu.Kristýna Frejová promluvila v rozhovoru pro Lifee.cz o svém módním stylu.Herečka říká, že se ráda obléká žensky, ale v každodenním provozu je pro ni důležité, aby bylo oblečení pohodlné.Kristýna Frejová byla hvězdou nedávné módní přehlídky.+ 6 fotek+ 7 fotek

Dcera Ladislava Freje (81) a Věry Galatíkové (†69), herečka Kristýna Frejová (51), si nedávno vyzkoušela roli modelky. V rozhovoru pro Lifee.cz vysvětluje, že móda, kterou denně obléká, musí být hlavně pohodlná a praktická, aby se přizpůsobila jejímu akčnímu programu. Za co herečka nejvíce utrácí? A jak tráví čas s dcerou Ráchel (16)?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 04. 2023 08:00

Kristýna Frejová žije v poklusu a oblečení, které nosí, tomu musí odpovídat. Ačkoli se ráda obléká žensky, v každodenním shonu je nejraději za pořádné boty, ze kterých ji večer nebudou bolet nohy„Říkám, že nic lepšího než džíny a bílou košili stejně nikdo nevymyslí," přemítá v našem rozhovoru.

Frejová přiznává, že místo nakupování oblečení raději investuje čas i peníze do své dospívající dcery Ráchel„Utrácím za její vzdělání, abychom si mohly koupit letenku, odletět do Londýna a tam na vlastní oči vidět představení - teď třeba Racka, který se v Anglii hraje," vysvětluje oblíbená herečka.

Blíží se nám První máj. Jaká byla vaše první láska?

Myslím, že ve školce. Dnes už nesmím říct, že to byl černoušek, ale byl to Afroameričan. Chodili jsme spolu do školky a byla to strašná láska. Na základní školu jsme ale šli každý jinam a už jsme se nikdy neviděli. Je to opravdu dávno a tehdy ještě nebyly mobily ani emailové adresy, takže je to nenávratně pryč.

Pojďme k módě. Nedávno jste si při jedné z přehlídek zahrála na modelku, jaké šaty vám vyhovují?

Nejsem úplně volánový typ, ale nadchly mě šaty, které mi byly přidělené. Jsem hodně dotyková, takže jsem si na ně sáhla a hned jsem je chtěla mít na sobě. Návrhářka Vlaďka Kouřilová mi potom ještě prozradila, že v rámci udržitelné módy jsou udělané z viskózy vyrobené ze dřeva. Jsou to vlastně recyklované šaty.

Vás baví ekologie?

Ano, tyhle věci mě samozřejmě zajímají. Navíc spolupracuji s organizací For Oceans a náramek, který mám na ruce, dokonale lícuje s barvou šatů. Je vyrobený z plastových lahví vytažených z oceánu. Myslím, že bychom si planetu dál neměli ničit.

Existuje nějaký módní trend, který je vám nepříjemný a který byste neoblékla?

Jsem herečka a nakonec stejně přijde kostymérka a navlékne vás do toho, v čem vás mít potřebuje. Ale v civilu se oblékám velmi jednoduše a stroze, protože mé dny vypadají tak, že v osm ráno vypadnu z domu a vracím se kolem půlnoci.

Jak tedy vypadá váš běžný outfit?

Miluju podpatky, vysoké štekle, ale abyste v tom chodila celý den a jela v tom točit třeba do lesa v Brdech, to opravdu nejde. Ale mám hodně ráda šaty, takže nejčastěji nosím široké róby. Navíc hrozně nerada nakupuji. Nedávno jsem vletěla do jednoho obchodu a ze štendrů pobrala asi desatery šaty. Z těch jsem si pět koupila a jsem jimi nadšená. K nim obouvám pořádné glády, protože je to pohodlné, akční.

Chápu, jste stále v pohybu.

Když odpoledne učím studenty, musím vyběhnout na jeviště a válet se s nimi, zároveň večer odehrát představení. Snažím se, aby oblečení bylo také hodné mého věku. Říkám, že nic lepšího než džíny a bílou košili stejně nikdo nevymyslí. Vždycky jsem ráda, když v denním oblečení ještě můžu jít večer do společnosti. Ale že bych se nějak extrémně zdobila, na to při mém vytížení není čas. A ani mě to nemrzí.

Kolik jste schopná měsíčně za módu utratit?

Za módu? Já utrácím za úplně jiné věci. Utrácím za vzdělání své dcery, abychom si mohly koupit letenku, odletět do Londýna a tam na vlastní oči vidět představení - teď třeba Racka, který se v Anglii hraje. To je pro mě podstatnější, než abych si koupila drahou kabelku nebo šaty. Já utrácím za zážitky.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články