Voda z vodovodu je na zalévání drahá

Voda z vodovodu je na zalévání drahá

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Snaha uspořit při nákupu potravin vede mnoho majitelů rodinných domů, ale také chat či samostatných zahrad ke snaze vypěstovat si co nejvíce vlastního ovoce a zeleniny. To ale naráží na další drahou položku, a to je voda. Suchá léta nutí zahrádkáře pravidelně své záhony zalévat, naopak některé obce jim používání vody z vody na zalévání úplně zakazují. Začarovaný kruh ale řešení má, stačí se naučit využívat v co nejširší míře vodu dešťovou.



Ta sice záhony zalije, ale jinak často bez užitku mizí v dešťové kanalizaci. Zmíněné řešení spočívá v instalaci retenční nádrže na dešťovou vodu. Do té se přímo ze střechy svádí dešťová voda a máme ji tam připravenu na suché dny, kdy ji můžeme používat na zalévání. Řada lidí se snaží jít v úsporách ještě dál a pořizuje si k tomu navíc ještě pískový filtr a další vybavení, aby dešťovou vodu mohli používat také na splachování toalety, praní prádla, mytí auta a úklidové práce.

vodovod

Nevíte, jak velkou retenční nádrž si pořídit? Poraďte se třeba s experty firmy Mravec Plast, nebo použijte vzorec pro výpočet optimálního objemu nádrže na webu firmy. V nabídce jsou retenční nádrže s objemem od jednoho do dvaceti metrů krychlových a vyrobené výhradně z nejkvalitnějšího primárního polypropylenu. Ten neobsahuje žádné recyklované plasty a výrobky z něj proto vynikají dlouhou životnostní a skvělými technickými parametry.

Důležitá je také konstrukce konkrétní retenční nádrže, protože do každého terénu se hodí jiný typ. Nádrže určené o obetonování se hodí na pozemky se svažitým nebo hornatým podložím, stejně jako do míst, kde se předpokládá vyšší zatížení. Další variantou jsou samonosné retenční nádrže, které se po uložení na betonovou desku obsypají zeminou. Naopak do nestabilního podloží, případně na pozemek, kde je spodní voda, jsou nejvhodnější dvouplášťové nádrže. Ke všem nádržím si lze objednat také čerpadla, filtrace a další příslušenství.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl