bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Avalanche budou postrádat Cogliana

30. dubna 2023, 15:55

Denisa Veselá

Během šestého duelu mezi Coloradem a Seattlem dostal slušnou ránu útočník Andrew Cogliano a zamířil do kabin. K překvapení všech se později v zápase ještě objevil, ale Colorado se bez něj musí následující zápas obejít.

Andrew Cogliano schytal necelé tři minuty před koncem druhé třetiny nepříjemný hit od Jordana Eberleho. Útočník Seattlu byl za svou tvrdost u mantinelu odměněn dvěma trestnými minutami za vražení na hrazení. Cogliano zamířil ihned do kabin a mnozí si mysleli, že je to pro něj v zápase konečná. Ve třetí třetině ale odehrál několik střídání a vypadalo to, že Colorado o svého útočníka nepřijde.

Den po zápase však přišli zámořští novináři se zprávou o vážnosti zranění Cogliana. Uznávaný novinář Elliotte Friedman potvrdil, že kanadský hokejista utrpěl zlomeninu krku a je mimo na neurčitou dobu.

Zkušený pětatřicetiletý útočník se do Colorada dostal během loňské uzávěrky přestupů a zvedl nad hlavu Stanley Cup. V týmu nepatří k ofenzivním esům, která bodují, letos v play off ještě kanadský bod nezapsal. Je však velmi platným článkem v obraně a kouč Bednar ví, že se na něj může spolehnout.

Colorado tak řeší už poměrně dost rozšířenou marodku. Obhájci trofeje se musí od samého začátku sezony obejít bez kapitána Landeskoga, který celý ročník vynechal kvůli kolenu. Do sedmého zápasu nezasáhnou ani Darren Helm a Josh Manson. Mimo je i Valerij Ničuškin, který řeší blíže nespecifikované osobní problémy.

Zbytek kádru je však na rozhodující duel prvního kola pořádně nabuzen. Drobnou výhodou může být pro Laviny domácí prostředí. „Velkou součástí naší identity je víra, že dokážeme překonávat překážky. Od mého příchodu do týmu jsme mnohokrát vymazali rozdíly v zápasech. Překonali jsme nepříznivé momenty. Teď máme před sebou další překážku, další horu, kterou musíme zdolat,“ burcuje před sedmým zápasem Lars Eller.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.