První lásky českých celebrit: Borhyová se zamilovala ve Španělsku, Frejová do Afroameričana, Pšenička do sousedky

Moderátorka Lucie Borhyová se poprvé zamilovala v patnácti letech ve Španělsku.Herec a zpěvák Tomas Sean Pšenička miloval sousedku. Chodili spolu čtyři roky, od jeho čtyř do osmi let.Herečka Hana Heřmánková prožila první lásku v pubertě.Herečka Kristýny Frejová se poprvé zamilovala ve školce do Afroameričana.+ 2 fotky+ 3 fotky

První máj, lásky čas. Zeptali jsme se proto šestice známých osobností, jak vzpomínají na svoji první lásku. Bratr Davida Gránského, herec a zpěvák Tomas Sean Pšenička, se například zamiloval do sousedky, moderátorka Lucie Borhyová až v dalekém Španělsku a herečka Kristýna Frejová do Afroameričana.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 05. 2023 08:00

Říká se, že na první lásku člověk nikdy nezapomene a naše známé osobnosti jsou toho důkazem. Ať už šlo o nevinné přátelství ze školky a první letmé doteky, nebo opravdovou lásku, o které jsme si mysleli, že bude i naše poslední. Vzpomínáte ještě na svoji první lásku?

Lucie Borhyová se zamilovala ve Španělsku

Moderátorka Lucie Borhyová se poprvé zamilovala v 15 letech ve Španělsku, kde byla s rodiči na dovolené. Pokukovala jsem po klukovi na pláži a on zase po mně. Ke konci pobytu byla párty. A teprve tam jsme u bazénu zjistili, že jsme oba Češi. Přišlo nám škoda, že jsme se to dozvěděli až před odjezdem, a domluvili jsme se, že se potkáme v Praze," popisuje zvláštní náhodu.

První rande si dali na Palmovce. Pamatuji si to jako dneska. Nejprve jsme spolu jen kamarádili a chodili do lesa na procházky nebo sportovat. Později jsme spolu začali chodit a strávili spolu čtyři roky," vzpomíná Lucie. S první láskou je dodnes v kontaktu. „Občas si napíšeme a párkrát jsme se také náhodou potkali," přiznává Lucie.

Kristýna Frejová a Afroameričan

To herečka Kristýna Frejová si našla první lásku už ve školce. „Dnes už nesmím říct, že to byl černoušek, ale byl to Afroameričan. Chodili jsme spolu do školky a byla to strašná láska. Na základní školu jsme ale šli každý jinam a už jsme se nikdy neviděli," uzavírá herečka trochu smutně. „Je to opravdu dávno a tehdy ještě nebyly mobily ani emailové adresy, takže je to nenávratně pryč," posteskla si.

Tomas Sean Pšenička miloval sousedku

Bratr herce Davida Gránského, herec a zpěvák Tomas Sean Pšenička, začal také randit velmi brzy. „Poprvé jsem se zamiloval do sousedky. A vlastně to byl můj nejdelší vztah," vzpomíná hvězda seriálu Sex O'Clock. Jeho první vztah trval čtyři roky. „Od mých čtyř do osmi let," upřesňuje Tomas.

Důvodem rozchodu bylo odloučení. „Ona měla mámu napůl Američanku, takže podle mě letěli na dlouho do Ameriky a to já bych v těch osmi letech psychicky nezvládl. Raději jsem to takhle ukončil. Ona mi potom z té Ameriky posílala i mušle," překvapuje s nostalgií v hlase pohledný herec.

Na první lásku má hezké vzpomínky. „Chodili jsme spolu do školky a vyhráli jsme titul král a královna halloweenského maškarního plesu," pochlubil se. Ty opravdové lásky přišly později. První pokusy, i ty sexuální, začaly někdy na základní škole."

Hana Heřmánková vídá první lásku dodnes

Herečka Hana Heřmánková je dnes spokojená po boku herce Karla Heřmánka. Poprvé se zamilovala - jak už to tak bývá - v dospívání. „Když pominu mateřskou školu, která byla důležitá, tak asi v pubertě. Byla to krásná láska. Je to už dávno. Od té doby jsme se už také potkali a vždycky se rádi pozdravíme," překvapuje herečka.

Linda Finková milovala Vítka

Muzikálová zpěvačka Linda Finková byla dlouhé roky vdaná za baviče Richarda Genzera. Její první láska se ovšem jmenovala jinak. „Chodila jsem s klukem, jmenoval se Vítek. Dodneška se stýkáme a píšeme si. Byl to můj první kluk a měli jsme se moc rádi. Dodnes se máme rádi jako kamarádi, on má tři děti a je moc fajn," zdraví Vítka muzikálová pěnice. Vlastně jsem se všemi bývalými partnery v pohodě," uzavírá Linda s odkazem na exmanžela Genzera.

U Markéty Muzikářové měli šanci jen výborní muzikanti

Houslistka Markéta Muzikářová bude první lásky svých tří dětí brzy prožívat. „Syn Maxík se mimochodem dnes zamiloval do Heidi Janků," překvapila Markéta hned zkraje. Moje první láska byly housle, bez legrace, a na kluky si moc nepamatuji. Kluci přišli až na konzervatoři - a to jen, když některý dobře hrál. Když dobře hrál, tak se mi líbil," vysvětluje houslistka svůj vkus na muže.

První opravdová láska byl cellista ve třetím ročníku na konzervatoři. Jmenoval se Pepa, hraje v Mariánských lázních v symfoňáku. A byl opravdu výborný cellista," zdůrazňuje Markéta, co bylo rozhodujícím faktorem jejich vztahu. Víme o sobě dodnes, ale už je to dávno," uzavírá.

Související články

Další články