InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Kovářově se tančil čarodějnický tanec

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

KOVÁŘOV – Slet čarodějnic neminul o filipojakubské noci ani vrch Lipný v Kovářově. Akci pořádala obec ve spolupráci s dobrovolnými hasiči. Přišlo víc než sto dětí a s nimi i rodiče a prarodiče. Den byl jak malovaný, na závěr podvečera přišel očekávaný okamžik. Čarodějnice vzplála na vatře.


Radost z vysoké návštěvnosti měl celý organizační tým včetně Štěpánky Rybníčkové. „Pro děti jsme připravili celou řadu čarodějnických soutěží. Celkem deset stanovišť. Za plnění úkolů jsou odměny. U každého stanoviště čekají čarodějnice," popsala Štěpánka Rybníčková.

Děti hádaly tajné předměty, trefovaly se různými předměty do hrnce. Také překonávaly překážku z košťat, házely kostrou, létaly na koštěti nebo závodily s pavouky. Tentokrát děti nehledaly poklad, Lucie Řezáčová s nimi zatančila závěrečný čarodějnický tanec. A na úplný závěr nemohlo chybět tradiční zapálení čarodějnice.

 

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Kovářov 

    Reagovat

     

    Kdepak P. Rybníčková kulturní pracovnice obce, tou je na OÚ Kovářov paní Smrčinová z Milevska. P. Rybníčkové bylo na obecním úřadě zřízeno po podzimních volbách 2022 nové pracovní místo, s náplní práce dotace. Ještě tuhle funkci jsme tu na OÚ neměli, ale proč ne, když na dalšího úředníka máme u nás v Kovářově peníze. A ještě jí a starostce náš stát, který nemá už kde a z čeho brát, přidal od 1. ledna 2023 10 % na již tak královském platu. Jen tak dál. A akce čarodějnice zde bývala každým rokem.

    Vloženo 2.5.2023 22:32:44

  • nick 

    Reagovat

     

    Děkujeme kulturní pracovnici paní Štěpince Rybníčkové za úžasné čarodejnice

    Vloženo 2.5.2023 15:34:00

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace