LaLiga - preview 32. kola: Dvě pondělní dohrávky

28.04.2023, 08:37, aktualizováno 01.05.2023, 10:09
Previews
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (© AFP)

Seville se daří a formu hodlá potvrdit i v pondělí večer, to hostí Gironu. V pondělí jsou na programu hned dvě dohrávky, od sedmi hodin budou měřit síly Mallorca s Athleticem.

RCD Mallorca - Athletic Bilbao

pondělí 19:00

Baskický Athletic Club čeká na Mallorce těžké utkání, ale pokud ho zvládne, dotáhne se bodově na šesté místo, které znamená vstupenku do evropských pohárů příští rok. Svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho sice naposledy nezvládl šlágr se Sevillou, ale jinak se honosili více než slušnou formou.

Mallorca v minulém kole nestačila na Atlético Madrid (1:3) a zůstává ve druhé polovině tabulky. Boje o záchranu se jí ale v tuto chvíli netýkají a devítibodový náskok se jeví jako dostatečný polštář. V tomto ohledu mohou Bermellones hrát uvolněně a především v domácím prostředí to může hrát svojí roli. Připomeňme, že Athleticu se na Mallorce v posledních letech moc nedařilo. V minulé sezoně tam Baskové prohráli 2:3 a v té předminulé pro změnu vyšli střelecky naprázdno (0:0).

Athletic má tentokrát velkou motivaci uspět, protože se může dotáhnout na šesté místo. Evropské poháry zůstávají primárním cílem, ale cesta k nim bude ještě trnitá. Athletic v minulém kole po delší době nebodoval a Seville podlehl nejtěsnějším rozdílem. Předtím ale získal z pěti zápasů skvělých třináct bodů.

"Žádný tým vám nedá nic zadarmo. Každý bod si musíte zasloužit. Doma nedosahujeme takových výsledků, jaké bychom si přáli a na základě našich výkonů si nemyslím, že jsme si zasloužili o nějaké přijít. To, co se stalo proti Seville se stalo. Musíme makat dál a neohlížet se," prohlásil na tiskové konferenci kouč Valverde.

Domácí budou bez služeb Giovanniho Gonzáleze a Ludwiga Augustinssona, na druhou stranu se vrací do sestavy Iňigo Ruiz a Antonio Raillo. Podobná situace panuje i v táboře Basků. Ernesto Valverde nemůže počítat s Oihanem Sancetem, Iňigem Martínezem, Ikerem Muniainem, Iňigem Lekuem a Jonem Morcillem.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - A Sanchez, Valjent, Raillo, Hadžikadunić, Maffeo - Morlanes, Ruiz de Galarreta, Kang-in - Muriqi, Ndiaye

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, Yuri - Vesga, Zarraga - I Williams, Berenguer, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.84 - 2.98 - 2.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Girona FC

pondělí 21:00

Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán bude v pondělních večerních hodinách rušno. Dohrávat se zde totiž bude utkání třicátého druhého kola nejvyšší španělské soutěže mezi domácí Sevillou a Gironou. Přestože jsou tito soupeři i tabulkovými sousedy, průběh sezóny měli zcela odlišný. Kromě toho, že mají na svém kontě stejný počet bodů, tedy 41, obdrželi v dosavadních jednatřiceti zápasech i stejný počet čtyřiceti pěti branek.

Andaluský tým začal v tomto ročníku vysloveně tragicky. Na vítězství čekal až do pátého kola, úvod se mu opravdu celkově vůbec nepovedl a dlouho se musel strachovat o udržení se v LaLize. Tyto obavy jsou, zdá se, definitivně zažehnány, vždyť Mendilibarovi svěřenci okupují jedenáctou pozici a na sestupovou zónu mají náskok již deseti bodů. Bodově naprázdno navíc vyšli naposledy v půlce března na hřišti Getafe.

Minulé utkání odehráli Sevillští na půdě Athletic Clubu v Bilbau, kde si nejprve na začátku vybrali své štěstí, když domácím dvakrát po sobě v rychlém časovém sledu nebyl uznán vedoucí gól pro ofsajd, a povedené utkání nakonec vyšperkoval ve dvaadevadesáté minutě Lucas Ocampos, který proměnil pokutový kop a zařídil pro svůj tým tři body.

To Katalánci prožívají sezónu jako na houpačce. Nedávno nejprve padli proti hůře postavenému Valladolidu, pak ale předvedli doslova husarský kousek, když na domácím hřišti dokázali přemoci věhlasný Real Madrid.

A nebyla to ledajaká výhra, "Los Blancos” si z Girony odváželi "čtyřku”, životní večer navíc zažil Taty Castellanos, který se postaral o všechny čtyři branky. A navíc se stal prvním hráčem po deseti letech, kterému se to povedlo. Naposledy se ze čtyř gólových direktů vstřelených do sítě Realu radoval Robert Lewandowski.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Badé, Gudelj, Telles - Gueye, Rakitić - Ocampos, Suso, Lamela - En-Nesyri

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Espinosa, Bueno, Juanpe, Gutiérrez - Romeu, I Martin, Cyhankov - Couto, Castellanos, Riquelme

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.61 - 4.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Valencia CF

neděle 14:00

Valencii se daří vzdalovat se každým dalším kolem od pohromy, kterou by znamenal sestup. V neděli po obědě bude usilovat o třetí ligovou výhru v řadě, která by mu dodala ještě víc naděje. Ta naopak rapidně dochází domácímu Cádizu.

Cádiz se totiž nachází na 17. místě a na jeho kontě skončilo prozatím jen 32 bodů, tedy jen o jeden víc, než kolik jich posbíralo osmnácté Getafe. A jeden bod od Cádizu dělí i Valencii, což z nedělního utkání na Estadio Nuevo Mirandilla dělá opravdu klíčový duel v boji o záchranu. Poražený se může právem obávat pádu na poslední příčky tabulky.

Cádizu se nedaří především střelecky. Celku z Andalusie se povedlo nastřílet jen 23 branek, což je druhý nejhorší výsledek ze všech dvaceti účastníků LaLigy. Méně jich dalo jen bezkonkurenčně poslední Elche. Cádiz sice už jeden nedávný podobně důležitý duel relativně zvládl, když i rozdělil body s katalánským Espanyolem. Minulým kolem se ale vše vrátilo do tradičních kolejí, když si z Cádizu odvezla všechny tři body Osasuna.

Proti Valencii ale nemá Cádiz vůbec špatné výsledky. Z posledních pěti vzájemných duelů prohrál jedinkrát, přičemž dvakrát připadly všechny tři body jemu a dvakrát se urodila remíza. Teď by mu mohla dělat velké problémy marodka, která je skutečně obsáhlá. Najdeme na ní hráče jako Fali, Ocampo, Lozano, Mere, Escalante, Zaldúa, Cala nebo Garrido.

Valencia je na tom lépe, ale i ona musí sčítat ztráty. Mezi ně patří Kluivert, Correia, Castillejo nebo Marcos de Souza. Tým trenéra Barajy zvládl poslední dva ligové duely a proti Valladolidu s Elche si připsal plný počet bodů. Los Che by teď potřebovali bodovat, protože je do konce sezony čeká ještě Real Madrid, Villarreal nebo Real Betis.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Mbayé, Espino - Bongonda, Fede, Alcaraz, Sobrino - Guardiola, Ramos

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Paulista, Diakhaby, Gayá - Almeida, Musah, Gonzalez - Lino, Cavani, Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 2.91 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Celta Vigo

neděle 16:15

Po dvou ligových porážkách v řadě se Villarreal pokusí pro změnu dvakrát za sebou vyhrát. "Žlutá ponorka" stále bojuje o průnik do první čtyřky a tentokrát bude mít náročného soupeře. Do Villarrealu totiž dorazí Celta Vigo, která má pro strach uděláno.

Domácím patřila před startem kola šestá příčka a na čtvrté místo ztráceli už pět bodů. Pak se ale povedlo Realu Sociedad zvládnout jeho zápas s Osasunou, čímž se náskok La Realu na Villarreal zvýšil už na osm. A to už se nebude dohánět snadno. Villarreal navíc poslední dobou několikrát klopýtl, prohrál zápasy s Realem Valladolid a pak i se Sevillou, což vytvořilo onu osmibodovou ztrátu. Svěřenci trenéra Quiqueho Sétiena proto doufají v brzkou nápravu.

První tři příčky v LaLize jsou celkem jasně obsazeny a zřejmě se na nich moc měnit nebude, ale přes La Real by cesta do Ligy mistrů přeci jen mohla vést. Slibně vypadal poslední duel "Žluté ponorky", která ve vloženém kole přivítala na své půdě Espanyol. A zápas zvládla skvěle, zvlášť musel bavit nezaujaté diváky. Padlo v něm hned šest branek, přičemž o čtyři se postarali domácí hráči.

S Celtou Vigo si ale Villarreal neumí poradit pokaždé. Z posledních šesti vzájemných utkání ji porazil jen v polovině z nich, doma ji dokonce porazil jen jednou za poslední více než čtyři roky. Takže Celta má rozhodně na čem stavět. Navíc domácímu mužstvu chybí celá řada hráčů, kteří by normálně asi zapluli do základní formace. Mimo hru zůstávají zranění Albiol, Coquelin, Moreno, Femenía a Morales. Celta zase postrádá Alvese, Minguezu a Marchesína.

Trenér Carlos Carvalhal kormidluje svůj tým velmi úspěšně, v současnosti mu patří třináctá příčka a boj o záchranu je, zdá se, jen dávnou minulostí. I Celta má za sebou dva neúspěchy v řadě, na které ale dokázala navázat výhrou. Naposledy se mu povedlo utkání s Elche, které k radosti fanoušků Celty rozhodl až v nastavení obránce Aidoo. Celta by ale možná mohla zlepšit svou bilanci ve venkovních duelech, protože hned deset týmů v lize je na tom venku líp.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, P. Torres, A. Moreno - Parejo, Capoué - Chukwueze, Lo Celso, Pino - Jackson

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, Tapia, Galán - Pérez, Veiga, Rodriguez, De la Torre - Larsen, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.11 - 5.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Getafe CF

neděle 18:30

Celky Espanyolu Barcelona a Getafe se dostaly do velkých problémů. Vítězství mají na svém kontě jako šafránu a právě vzájemný zápas slibuje velmi urputný boj o to, který z nich se konečně odrazí od výsledkového dna a který bude naopak znovu potopen a výrazně se přiblíží sestupu. Na to odpoví nedělní podvečer.

Bilance "Periquitas" v posledních týdnech se jeví opravdu hrozivě. Z posledních osmi utkání dokázali získat pouze jeden jediný bod, a to na domácím hřišti proti Cádizu, se kterým ubránili alespoň remízu 0:0.

V minulém kole se ale představili na Estádio de la Ceramica, kde zapsal další prohru. První poločas byl pro Katalánce ještě nadějný, na jeho samotném konci se prosadil Puado, šance na první výhru po více než dvou měsících ale pohřbili hráči Žluté Ponorky ve druhé půli. Dvakrát se trefil Capoue, po jednom zásahu si připsali Parejo a Jackson, gól Josela ze třiasedmdesáté minuty nebyl hostům nic platný.

Mužstvo z předměstí hlavního města má přeci jen bilanci z posledních utkání o něco málo lepší. Z posledních pěti má na svém kontě dva body, i tak je ale rovněž výrazně zapojeno do boje o záchranu. Po nepříznivých výsledcích navíc rezignoval hlavní trenér Florés, na jehož místo usedl José Bordalás. Ten s "Azulones” dosáhl značných úspěchů v sezónách 2016 - 2021, kdy v klubu působil.

Poslední kapkou bývalého kouče byla domácí porážka s Almerií. O oba góly "Rojiblancos” se postaral Suárez, za Getafe pouze snížil Mayoral, v nastaveném čase první půle byl navíc vyloučen Djene, který se tak nedělního záchranářského duelu nezúčastní.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Calero, Gómez, Pedrosa - Bare, Vinícius, Darder - Puado, Joselu, Braithwaite

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Mitrović, Duarte, Alderete - Suárez, Maksimović, Alena, Portu - Mayoral, Ünal, El Haddadi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 2.90 - 3.49

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Atlético Madrid

neděle 21:00

Už 24 let nedokázal Real Valladolid porazit madridské Atlético a černou sérii může utnout v neděli. Domácí jsou ale v roli outsidera a mohou jenom překvapit. Atlético dostalo po minulém kole ještě šanci zabojovat o titul, reálněji se však jeví případný zisk druhého místa.

Valladolid v týdnu nenavázal na předchozí výhry nad Gironou a především Villarrealem a na Mestalle s Valencií prohrál. Nechybělo však moc a mohl si odvézt alespoň bod, protože rozhodující branku vstřelili Los Che až v nastavení.

Pucelanos tak ještě nemají jistotu záchrany a ve zbytku soutěže o ní budou muset tvrdě bojovat. V tabulce LaLigy je Valladolid čtrnáctý a na nesestupové pozice má vratký, čtyřbodový náskok. Cíl pro zbytek sezony je tedy jasný.

Atlético cestuje na stadion Josého Zorrilly jako jasný favorit. Svěřencům Diega Simeoneho se podařilo odčinit porážku s Barcelonou, která ukončila sérii neporazitelnosti a v týdnu porazili Mallorcu 3:1. Domácí tak od skončení mistrovství světa v Kataru vyhráli dvanáct ze šestnácti ligových zápasů. Atleti zároveň využili porážek Barcelony i Realu Madrid a druhému místu se před tímto kolem přiblížili na pouhé dva body. Matematicky mohou Colchoneros ještě zabojovat o titul.

Bylo už řečeno, že Pucelanos neporazili Atlético dlouhých 24 let. Madridský gigant ve vzájemných zápasech dominuje a platilo to i v prvním letošním měření sil, které na Wanda Metropolitano skončilo jasnou výhrou 3:0. Diego Simeone před soupeřem varoval a na tiskové konferenci uznal jeho dobré výkony v minulých kolech.

Valladolid se musí obejít bez Anuara Tuhamiho a nejisté jsou starty Selima Amallaha a Jawada El Yamiqa. Několik hráčů postrádá i Atlético. K dispozici nebudou brankařská jednička Jan Oblak, dále Marcos Llorente, Stefan Savić a Reinildo. Útočníka Memphise Depaye trápí svalové zranění a jeho start je minimálně nejistý. Utkání bude mít na starosti zkušený sudí Antonio Mateu Lahoz. Výkop je na programu ve 21 hodin.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Fresneda, Fernandez, Hongla, Sanchez, Escudero - Aguado, Monchu, Perez - Plata,

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Witsel, Gimenez, Hermoso, Carrasco - De Paul, Koke, Lemar - Morata, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.23 - 4.08 - 1.69

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Elche CF - Rayo Vallecano

sobota 16:15

Elche se snaží udržet své naděje na setrvání v první lize naživu, i když spíš jen v teoretické rovině. Další šanci má v domácím prostředí, kam se v sobotu odpoledne vypraví Rayo. Tým z předměstí Madridu má ale sebevědomí hodně vysoko.

Elche už je pár týdnů jasné, že příští rok nebude hrát v LaLize, nýbrž poputuje o soutěž níž. Štempl na to ještě nemá, ale blíží se každým zápasem, už v dalším kole může Elche získat jistotu. V této sezoně se mimořádně trápí, získalo za 31 zápasů jen pouhých 13 bodů! V tuhle chvíli ztrácí na 17. příčku už 18 bodů a vzhledem k tomu, že do konce sezony je ve hře jen 21 bodů, tak naděje maličkého týmu jsou opravdu jen teoretické a záchrana by se rovnala zázraku.

Los Franjiverdes sice na začátku března vykázali nějaké zlepšení, když ve dvou zápasech posbírali čtyři body, ale aktuálně mají za sebou šňůru šesti prohraných utkání. Teď navíc budou čelit hodně nepříjemnému soupeři, který nemá strach ani z velkých jmen.

Letošní sezona vychází svěřencům trenéra Andoniho Iraoly fantasticky, Rayo se nachází na výborném devátém místě a od pohárů ho dělí jen 6 bodů! Kdo by si to pomyslel na počátku sezony? Svým fanouškům navíc hráči přichystali krásný dárek v minulém kole. Poradili si totiž se slavnou Barcelonou, o což se postaralo duo Garcíů, Alváro s Franem. Ani pozdní gól Roberta Lewandowského Rayo nerozhodil.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Lirola, Mascarell, Magallán, Clerc - Gumbau, Nwankwo, Fidel, Morente - Milla, Boyé

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Palazón, López, Comesaña, A. García - Camello, Trejo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.92 - 3.39 - 2.09

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - UD Almería

sobota 18:30

Real Madrid naposledy šokoval, když v týdnu nedokázal porazit Gironu a dostal od ní dokonce čtyři branky. Z tohoto traumatu se Bílý balet pokusí vzpamatovat co nejdřív, ideálně už v duelu s Almeríou. Ta bude hodně kousat, protože ji od pásma sestupu dělí jen tři body.

Trenér Ancelotti asi jen nevěřícně kroutil hlavou, když sledoval počínání svých svěřenců v minulém kole. To se Bílému baletu absolutně nepovedlo a především obrana si vybrala hodně nepovedený den. Od Girony totiž inkasovala rovnou čtyři branky! O všechny se postaral jediný muž, mladý fanoušek Barcelony Valentín Castellanos. Tím tragicky skončila čtyřzápasová série Realu, po kterou dokázal vyhrávat.

Jednalo se o šestou porážku královského klubu v sezoně a trenér Ancelotti z ní rozhodně nadšený nebyl. I proto, že tři z těch šesti porážek se odehrály v posledních šesti ligových utkáních. Tím se samozřejmě zvýšil náskok vedoucí Barcelony, Xaviho parta má k dobru už jedenáct bodů. A definitivně to vypadá, jako kdyby se Real Madrid už vykašlal na dění v LaLize a plně se soustředil na účinkování v Lize mistrů a v Copa del Rey. Atlético Madrid se navíc na městského rivala dotáhlo na rozdíl pouhých dvou bodů.

Bílý balet stále postrádá Davida Alabu s Ferlandem Mendym a Lukou Modričem. Minulé kolo vynechal brankář Thibaut Courtois, ale už by měl být fit. Otazník ale stále visí nad starty Karima Benzemy s Edenem Hazardem. Almería postrádá Diega Fuoliho s El Bilalem Tourém, ale do hry vítá zpátky obránce Rodriga Elyho, jenž si odpykal karetní trest.

Almería má za sebou vložené kolo mnohem úspěšnější, protože z cesty na půdu Getafe si přivezla všechny tři body. Dvěma góly se pod výhru podepsal útočník Luis Suárez a Almería se díky tomu vyhoupla na 16. s náskokem dvou bodů právě na Getafe. Jednalo se o první venkovní výhru Almeríe za celý tento ročník. Doma to pochopitelně umí mnohem lépe, vyhrála už osm domácích duelů. A teď by moc ráda překvapila velkého favorita s druhou venkovní výhrou.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militão, Rüdiger, Camavinga - Valverde, Tchouameni, Ceballos - Asensio, Rodrygo, Vinícius

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Chumi, Ely, Babić, Centelles - Melero, De la Hoz, Robertone - Baptistao, Suárez, Embarba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.60 - 23.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Betis

sobota 21:00

Na věhlasném Camp Nou se v sobotu ve večerních hodinách odehraje divácky velmi atraktivní utkání. Střetne se v něm totiž domácí Barcelona, která je v tabulce první, se současně šestým Betisem Sevilla. Utkání se ponese v duchu napravování nepovedeného dojmu, který Katalánci udělali na hřišti Raya Vallecana, kde ve středu nečekaně padli. Betis zatím drží šestou a poslední pozici, zajišťující pro příští sezónu poháry, na záda mu už ale dýchá kromě jiných Athletic Bilbao, které má v současnosti velmi dobrou formu. Utkání bude jistě velmi zajímavé, komu se v něm podaří uspět?

I přes zmiňovanou prohru si fanoušci "Blaugranas” co do šancí na zisk titulu zatím rozhodně nemusejí zoufat. Postaral se o to mimo jiné i Real Madrid, který svou ztrátu mohl stáhnout na osm bodů, to by ale musel uspět na hřišti Girony. To se ale nepovedlo, madridští zde prohráli 2:4 a náskok Barcelony tak zůstal na poměrně propastných jedenácti bodech.

A mohl být ještě vyšší, to by ale Xaviho svěřenci nesměli o den později prohrát 1:2 na hřišti Vallecana. Svými přesnými zásahy se o to postarali nejprve Álvaro a poté i Fran García. Za favorita dokázal už jen v jednaosmdesáté minutě snížit Lewandowski. I tak to byla pro Barcelonu teprve třetí prohra v ročníku.

Betis v současnosti prožívá výsledkový propad. Z posledních pěti zápasů v lize vyhrál jediný, a to proti Espanyolu, jinak se ale trápí, což potvrdil i v minulém utkání, kde nedokázal vstřelit gól na domácím hřišti proti Sociedadu a z utkání si odnesl pouze bod. I ten však může pro Pellegriniho svěřence znamenat hodně, vždyť celek ze San Sebastiánu je v současnosti čtvrtý.

Andaluský tým navíc musí zapomenout na první vzájemný zápas sezóny, ve kterém s katalánským soupeřem prohrál 1:2. Tehdy skóre až ve druhém poločase otevřel Raphinha, na nějž navázal Lewandowski. Domácí Betis tehdy zaznamenal jednu branku, a to vlastní, kterou si vstřelil Koundé. Na konci velmi ostrého utkání byl tehdy navíc mimo hřiště vyloučen Portugalec Carvalho.

Za domácí nenastoupí do utkání Sergi Roberto, naopak minimálně na lavičku by po zranění měla usednout dvojice Dembélé - Christensen. Po jednozápasovém trestu za čtyři žluté karty se do sestavy vrací také Busquets. Za hosty naopak nenastoupí Fekir, Ruiz ani Sabaly.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Baldé, Kounde, Araujo, Alba - de Jong, Busquets, Pedri - Raphinha, Lewandowski, Gavi

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Felipe, Pezzella, Miranda - Rodríguez, Carvalho - Pérez, Canales, Henrique - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.19 - 8.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Real Sociedad

pátek 21:00

Páteční předehrávka 31. kola španělské LaLigy nás zavede do Pamplony, kam dorazí Real Sociedad. Domácí doufají v natažení série výher na číslo tři, La Real ale potřebuje body k tomu, aby se udržel v první čtyřce a mohl si zahrát Ligu mistrů.

Domácí Osasuna prožívá neuvěřitelnou sezonu. Tým, který se běžně spíš zachraňuje a tráví celý ročník ve druhé polovině tabulky, se nyní nachází na skvělém osmém místě. A co víc, jen tři body ho dělí od šestého Villarrealu a tedy od Konferenční ligy! Nicméně tohle pořadí se ještě asi změní, protože ve čtvrtek jsou v plánu další duely. Osasuna může být opravdu hrdá na své výkony i na herní projev, kterým se dlouhodobě prezentuje. V posledních dvou duelech si poradila s Realem Betis a s Cádizem.

Svěřenci trenéra Jagoby Arrasateho nemají s Realem Sociedad moc dobré zkušenosti, protože z posledních pěti duelů vyválčili jen jeden jediný bod. Do zápasu s La Realem se nezapojí zraněný Brašanac a také Abde Ezzalzouli, který pyká za karty. Hosté přijedou bez Merquelanze, Sadiqa a Rica.

Real Sociedad trochu začíná ztrácet dech. V posledních šesti ligových duelech se mu povedlo vyhrát jen polovinu z nich a padl s Athleticem nebo Villarrealem, tedy týmy v tabulce pod ním. Minule si jen rozdělil body s Realem Betis v duelu, kde měl mnohem víc šancí a mohl vyhrát.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Peña, Aridane, D. Garcia, Cruz - Oroz, Moncayola, Ibañez - R. García, Budimir, Barja

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Muñoz - D. Silva, Zubimendi, Merino, Mendez Oyarzabal, Sørloth

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.95 - 3.00 - 2.27

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
31
24
4
3
55 : 11
76
2
Real Madrid
31
20
5
6
65 : 28
65
3
Atlético Madrid
31
19
6
6
50 : 23
63
4
Real Sociedad
31
16
7
8
39 : 29
55
5
Villarreal CF
31
15
5
11
43 : 32
50
6
Real Betis
31
14
7
10
39 : 33
49
7
Athletic Bilbao
31
13
7
11
42 : 31
46
8
CA Osasuna
31
12
8
11
29 : 32
44
9
Rayo Vallecano
31
11
10
10
38 : 37
43
10
Girona FC
31
11
8
12
48 : 45
41
11
Sevilla FC
31
11
8
12
38 : 45
41
12
RCD Mallorca
31
11
7
13
30 : 34
40
13
Celta Vigo
31
10
9
12
37 : 42
39
14
Real Valladolid
31
10
5
16
27 : 50
35
15
Valencia CF
31
9
6
16
34 : 37
33
16
UD Almería
31
9
6
16
38 : 53
33
17
Cádiz CF
31
7
11
13
23 : 43
32
18
Getafe CF
31
7
10
14
29 : 41
31
19
Espanyol Barcelona
31
6
10
15
37 : 53
28
20
Elche CF
31
2
7
22
20 : 62
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
misinho7

Luka asi out na finale a City

Reagovat
madridcan

Po dnešku -9

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
misinho7

Vini zas assist. To uz prekonal G+A z minulej sezony nie? Blazon.

Tento rok by mohol zvysit svoje umiestnenie v GB z 8 miesta mozno aj do Top 5.

Reagovat
Well

Hlavně krásný první dotek.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Minuly rok v lige 17+10, v LM 4+6 => ucast na 37 goloch. Tuto sezonu ma v lige zatial 10+9 a v LM 6+6 => ucast na 31 goloch. Teda este to neprekonal a bude plus minus na rovnakych cislach

Reagovat
Israha

Dnešním áčkem se dostal na 22+20 ve všech soutěžních zápasech, což je naprosto stejné číslo, jako měl na konci sezony loni. To bych se dost divil, kdyby to nepřekonal...

Reagovat
Juan Román Riquelme

Ja sem pocital jen Primera Division a Champions. S Copa del Rey a Supercopou to asi bude tak jak rikas….

Reagovat
madridcan

Vini jasná červená...všetci vidíme, že si okopávaný, ale ako kokot na rozhodcu zjapať tiež nemusíš. Najmä nie za stavu 2:0 proti Almerii pri tréningovom tempe.

Reagovat
Well

To je pořád dokola, neposoudi na něj žlutý zákrok a on se začne hádat a chovat jako blb a sám si koleduje o žlutou/červenou kartu.

Reagovat
Israha

Že Vincek potřebuje kurz sebeovládání, je celkem bez debat. Karty dostává, a dost možná i méně, než by zasloužil. Ale jak je možné, že rozhodčí zápas od zápasu umožňují netrestáním kartami obráncům soupeře, aby si při neschopnosti ubránit ho čistě OPAKOVANĚ pomáhali fauly, které když nejsou žluté samy o sobě, tak minimálně v součtu, to mi hlava nebere. Jedna věc je mu nefoukat přifilmované pády, ale tady se bavíme o několikátém zápase po sobě, kdy má Vini kartu dřív, než kterýkoliv bránící hráč, co ho v průběhu zápasu opakovaně fauluje.

Reagovat
Well

Vidím to úplně stejně, ty zákroky na něj jsou často ukázkové žluté zákroky a většinou se karta neudělí. Z toho samozřejmě pramení i ta jeho frustrace, kterou na jednu stranu chápu, ale když na to bude upozorňovat tímto způsobem, myslím, že to nic nezmění. Možná v tomto ohledu má fungovat spíš kapitán a upozornit na to trošku jinou formou. Tímto si spíš ty rozhodčí vždy poštve proti sobě a žlutou má ve finále jen on. On i ten počet faulu na něj letos je šílený a je jasné, že se nechce nechat jen okopávat.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Well

Rodrygo dnes.

Reagovat
Rattlesnake

golazo

Reagovat
smazaný uživatel

Jesus Christenstensen solíííí

Reagovat
smazaný uživatel

pápá Edgare

Reagovat
Switchback

první žlutou jsem neviděl ale tahle byla jasná ... a koukám, že ještě přišel ve 13 minutě, slušný

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Lewa!

Reagovat
smazaný uživatel

to je válec!

Reagovat
smazaný uživatel

Bus geniální průnikovka, Raph skvělé zakončení

Reagovat
patas92

Zakončení pěkná haluz

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by takhle klinický byl vždy

Reagovat
EaP

On je ale zvláštna postavička . Koľkokrát si človek povie , že sa na toho chlapca nedá pozerať , ale keď si pozriem štatistiky a koľko bodov bolo len vďaka nemu , absolútne nechápem. Jedno mu ale kvitujem , že nikdy nič nevypustí a ide ako motorová myš celý zápas aj keď toho viac dojebe ako urobí ku prospechu. Kiež by si Fati ci Ferran z neho brali príklad .

Reagovat
LAM

Konečně po delšéí době zápas, kterej jde zatím podle plánu a nic naplat, ale Christensen s Araujem jsou prostě Top stoperská dvojka.

Jinak na Raphinhu se hodně nadává, ale on nakonec nebude mít zas tak špatný čísla k tomu jak vypomáhá v obraně a každej zápas odmaká na 110%

Reagovat
smazaný uživatel

Christensen byl opravdu skvělý přestup. Nikdy bych nečekal, že bude tak dobrej, když si z něho ve skoro sestupující Chelsea dělali prdel.

Reagovat
Manik...

To asi nikdo. Ani fandové Barcy ho nechtěli.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný poločas. Je vidět, že Xavi po minulém zápase hráče trochu zjebal, dnes hrajeme soustředěně.

Reagovat
Gazdo

Teraz by Xavi mohol skusit na cely polcas rovno hodit Yamala. Idealne vyhravame 3:0, super ma cervenu kartu - lepsie podmienky na debut ani nemozu byt

Reagovat
Gazdo

Fati predat alebo na hostovanie prosim

Reagovat
Eichel

Ale nebolo to s ním dnes až také strašné Ja by som ho v lete tiež pustil ale dnes mi tam nevadil.

Reagovat
Gazdo

Tak vysla mu vylozene jedna vec. Ja som sa fakt zameriaval na to co robi a on nie je vylozene spatny futbalista ale jednoducho mu to proste nejde a potrebuje restart. Vylozene delo z neho zrejme nikdy nebude

Reagovat
Eichel

Ja som sa ho snažil sledovať a prišlo mi, že často začal robiť priamy nábeh medzi obrancov, lenže loptu mal niekto v zálohe a namiesto lobu, alebo prienikovky volil loptu do strany alebo za seba na ukludnenie. Ja neviem. Nebude z neho to, čo sme čakali po prvej sezóne ale nepríde mi vyslovene zlý, len mi príde, že často tam vyzerá nepochopený.. Každopádne niekto z krídiel musí ísť, možno až dvaja hráči. Určite sa ráta s Abdem.

Reagovat
Gazdo

Tak ja sa priznam ja sa malokedy nadchnem pre teenagera po prvej sezone a v pripade Fatiho som bol skeptik odzaciatku a taky Vinicius ma hned oslovil viac uz len z videi na youtube na Fatim mi strasne vzdy vadil ten hype ktory mal lebo realne zo zaciatku mu tam padalo fakt vsetko na co siahol a ten trend nemal sancu udrzat lebo by sme museli sledovat o parnik najgolovejsieho futbalistu historie (a to fakt o parnik lebo ten pomer striel a golov mal proste nerealny) takze bolo jasne ze to skor ci neskor klesne a mimo tych golov ma uz vtedy nicim nezaujimal extra

Reagovat
Jordi Alba

Zkusit z něj udělat tmavšího Pedra, dokud je čas. Jenom nevím jak, nepodobá se mu v ničem asi.

Reagovat
Gazdo

Hmm su obaja odchovanci?

Reagovat
Jordi Alba

Tu není o čem, to vyjde.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Podobal se mu právě tím, že uměl proměňovat šance. Pedro u nás byl gólový jako svině, na to se zapomíná.

Reagovat
smazaný uživatel

321 zápasů/99+62

Reagovat
Gazdo

Jak inak

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Laminát

Reagovat
Keeper117

Ale nie je najmladší v dejinách Paulino Alcantara bol ešte o 5 mesiacov mladší okej síce v roku 1912 ale bol

Reagovat
Rattlesnake

dembele hned předvedl dembeleho.

Reagovat
Phillipinho

Lahoz je vagne magor. Hermoso zvedne ruce, dotkne se jemne Platy a ten teatrelne pada.

A ve prospech Atletica letos v lize stale 0 penalt. Ve 32. kole. Smesny.

Reagovat
Eichel

Pozitívne je, že po tejto sezóne Lahoz končí.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
DrQQ

Barca mala dve a obe jej hráči nepremenili. Proti nej sa kopali tri.

Real mal jedenásť, dve nedali a proti boli štyri.

Zaujímavé sú aj červené karty.

Barca 5, mužstvá proti 2.

Real 1 oproti 8.

Reagovat
Jordi Alba

Červených proti nám bylo víc.

Reagovat
DrQQ

Ale mimo ihriska.

Reagovat
Jordi Alba

Betis, Atlético, Elche, Espanyol.

Reagovat
DrQQ

Máš pravdu, González, Savič, Souza, Verdu.

Reagovat
Mateo16

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano

·

2h

Carlo Ancelotti: “In the future project for Real Madrid we have to sign a number nine”. #RealMadrid

“I say this because Karim Benzema has an age — even though, of course he’s doing very well. We never had any kind of problem with that”.

Dpc tutovka drevak Kane

Reagovat
Eichel

Nazvať jednu z najlepších 9tiek poslednej dekády drevákom svedčí o veľa. To nie je žiaden drevený anglický kopáč, ale komplexný útočník.

Reagovat
vilp

Po Hazardovi koupí dalšího předraženýho třicátníka? To si nemyslím.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele