Hlavní obsah

Nejdrsnější zážitek z derby S: krysy a hadi na Letné. Výhru jsem si tehdy užil, říká bývalý slávista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kopal za Spartu i Slavii. Nejslavnější zápas české historie si ale v kategorii dospělých zahrál jen v sešívaném dresu. Teď, když předčasně kvůli zdravotním problémům ukončil hráčskou kariéru, si stoper David Hovorka prestižní duel užívá jako divák. „Nejsilnější vzpomínku na derby mám, když jsme jeli na Letnou s Nikem Stanciuem. Z hlediště měly létat krysy a hadi, to bylo hodně nepříjemný. Slavia ale naštěstí všechno využila pro skvělou věc," vzpomíná v pořadu Přímák devětadvacetiletý Hovorka.

První derby za Slavii na Spartě? Bylo to nepříjemné, přiznává David Hovorka v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

V rudém dresu si zahrál derby proti Slavii leda v mládežnických kategoriích, mezi dospělými mu nebylo přáno. „Jednou jsem měl za Spartu nastoupit v Edenu, ale zrovna jsem byl nemocný. Byla to náhoda, ale asi to tak mělo být," usmívá Hovorka ve studiu Sport.cz.

Vzpomínek na derby „S" má i tak dost. Nejvíce má v paměti první derby po návratu Rumuna Stanciua do české ligy. Bývalý hráč Sparty zamířil k rivalovi do Edenu, což Letenští fanoušci nelibě nesli. Éterem se neslo, že tuhle „zradu" chtějí dát hvězdnému záložníkovi řádně najevo. Na trávník měli létat krysy a hadi. „Mělo nás čekat hodně nepříjemný prostředí," vybavuje si Hovorka.

Přímák s bývalým obráncem Davidem HovorkouVideo: Sport.cz

Nabroušená Letná se sice na Stanciua připravila, jenže protitah Slavie otupil vyostřenou atmosféru. „Slavia toho využila pro skvělou věc, vzala soupeři vítr z plachet," naráží bývalý stoper na to, že po výzvě klubu z Edenu létaly z hlediště plyšáci všeho druhu a všechny pak dostala nadace pro děti. „Najednou to bylo obrácený. I mně se trošku ulevilo. Vyhráli jsme 3:0 a bylo to pro mě takové zadostiučinění za to, že jsem si musel projít těmi věcmi," dodává bývalý fotbalista.

Maturita, autonehoda... Hovorka vysvětluje v pořadu Přímák, proč se napoprvé neprosadil ve SpartěVideo: Sport.cz

Hovorka neskrývá, že si triumf sešívaných na Letné náramně užil. „Nebylo to ale míněno proti fanouškům nebo proti klubu. Jen proti těm věcem, co se tam odehrály," naznačuje bývalý vynikající obránce, že proti Spartě nic nemá, ale rozchod s Letenskými měl do ideálu daleko.

Co dalšího zaznělo v Přímáku s bývalým obránce Slavie Davidem Hovorkou se můžete podívat ve videu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články