Netflix odvypráví příběh dalšího Monstra. Zvráceného Dahmera vystřídají vrazi svých rodičů

Evan Peters jako Jeffrey Dahmer. (Zdroj: Netflix)

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera patřil v minulém roce k nejsledovanějším a zároveň nejlepším seriálům na Netflixu. Nebylo tedy žádným překvapením, že se streamovací služba rozhodla z minisérie vytvořit antologii a projekt rozšířit o dalšího vraha. Nyní již víme, že tvůrce seriálu Ryan Murphy odvypráví příběh bratrů Lylea a Erika Menéndezových, kteří v roce 1989 zavraždili své rodiče.

V srpnu 1989 byli José a Mary Menendezovi zastřeleni ve svém domě v Beverly Hills. Po téměř sedmi letech a třech soudních procesech byli jejich synové Lyle a Erik Menendezovi shledáni vinnými z jejich vraždy a odsouzeni k doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění. Bratři se ke chladnokrevným vraždám brokovnicí nakonec přiznali, k hrozivému činu je prý dohnala sexuální týrání jejich otce. Mediálně velmi propíraný případ ve své době nabídnul řadu zvratů a dramatických svědectví.

Lyle a Erik Menendezovi v roce 1990. Foto: Nick Ut/AP Photo

Případ bratrů Menédezových se na televizní obrazovky nepodívá prvně. Natočena byla celá řada dokumentů, v roce 2017 se případem dokonce zabývala osmidílná hraná minisérie Law & Order: True Crime – The Menendez Murders.

Pouze tři Netflix seriály dokázaly v minulosti získat miliardu zhlédnutých hodin za prvních šedesát dní od premiéry. V roce 2021 to byl korejský hit Hra na oliheň, v minulém roce pak čtvrtá řada nejpopulárnějšího seriálu na Netflixu – Stranger Things a právě Monstrum: Příběh Dahmera. Tvůrce Ryan Murphy, který mimo jiné stojí také za American Horror Story, v současné době připravuje pokračování i dalšího Netflix hitu Vidím vás.

Netflix uvede Monsters: The Lyle and Erik Menedez Story někdy v roce 2024. O chystané minisérii informoval samotný Netflix v oznamovacím teaseru.

Plakát k původní minisérii: Příběh Jeffreyho Dahmera. (Zdroj: Netflix)