Chrudimské noviny Unicorn v Chrudimi: Moderní prostory a zajímavé projekty

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Unicorn v Chrudimi: Moderní prostory a zajímavé projekty

Chrudim – Chrudimská pobočka Unicorn má stále větší potenciál a získává stále lepší renomé. Nejenže úspěšně pracuje na řadě energetických projektů s významným dopadem na evropský trh s energiemi, ale nově se také pyšní exkluzivními prostory, které dokazují zvyšující se kvalitu i rostoucí ambice v oboru. Kromě řešení významných energetických projektů se může pochlubit i jedním z nejatraktivnějších interiérů.

Chrudimští ajťáci mimo jiné pracují na projektu Core Flow-Based Market Coupling, do kterého se zapojilo už 16 evropských států s cílem vytvořit jednotný trh s elektřinou. Za zmínku stojí i PCR Matcher-Broker, který umožňuje propojit evropský denní trh s touto komoditou. Díky této aplikaci mohou burzy určovat cenu elektřiny jednotným způsobem a ve stejnou dobu. Pro evropské spotřebitele to znamená efektivnější využití elektřiny a regulaci cen.


Aktuálně se do Chrudimi přesouvá také projekt CorNet, jehož cílem je nalezení synergií, optimalizace nákladů a sdílení know-how pro účinné provádění kodexů sítě EU a poskytování kvalitních služeb zákazníkům a akcionářům sítě Coreso & TSCNET. Tyto projekty ukazují nejen profesní schopnosti místních spolupracovníků, ale i ambice pokračovat v rozvoji a inovacích.


Místo nejen pro pracovní setkání

Dalším krokem, kterým Unicorn v Chrudimi potvrzuje svůj úspěch a růst, je stěhování do nových a atraktivních pracovních prostor.  „Původní budova, která dříve sloužila jako bytový dům, prošla citlivou rekonstrukcí a nyní nabízí moderní prostory pro zaměstnance,“ říká software architect Radek Souček. Měli jsme štěstí, protože takových budov v Chrudimi moc není.“ 

Radek Souček.  Zdroj: Unicorn

Nové prostory nabízí dvě patra, soukromou zahradu, altánek a dokonce i soukromý vinný sklípek, díky čemuž se chrudimská pobočka stává atraktivním a reprezentativním místem nejen pro pracovní setkání. „V těchto prostorách vidíme obrovský potenciál a plánujeme je využívat i pro interní potřeby, jako jsou hackathony, školení, vzdělávací aktivity a týmová setkání napříč Unicornem,“ říká Stanislav Mikulecký, Managing Director produkčního streamu. Dodává, že v budoucnu budou k dispozici také elektronabíječky a kolárna. „Místo dokonale kombinuje pracovní a volnočasové aktivity, což vytváří útulné prostředí, ze kterého jsme od samého začátku nadšení.“

Stanislav Mikulecký.  Zdroj: Unicorn


Neformální a přátelský styl těchto prostor odráží i celkovou firemní kulturu Unicornu, která staví na otevřenosti, inovaci a vzájemné spolupráci. Tento krok je dalším důkazem, že Unicorn se neustále rozvíjí a investuje do svých lidí a kvality pracovního prostředí. Slavnostní otevření se uskutečnilo v pátek 21. 4.

Přidej se k nám do týmu a užij si skvělou atmosféru v týmu profesionálů i ty! Jaké pozice aktuálně naplňujeme nalezneš na webu Spolu-pracujeme.

red

Reklama