Pavel Bárta
2. května 2023 • 11:20

Šance na posily pro MS z Bostonu: Zacha spíš ano, Krejčího zbožné přání

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
4
  • České hokejové reprezentaci se naskytla až nečekaná možnost povolat na mistrovství světa krajany z Bostonu. Kdo je blízko příjezdu a u koho je nominace spíš jen zbožné přání?České hokejové reprezentaci se naskytla až nečekaná možnost povolat na mistrovství světa krajany z Bostonu. Kdo je blízko příjezdu a u koho je nominace spíš jen zbožné přání?FOTO: koláž iSport.cz

    Zřejmě jen málokdo si dokázal představit, že sezonu skončí tak brzy. Jenže stalo se. Hokejistům Bostonu po rekordní základní části NHL udělala stopku Florida už v 1. kole play off. Pro českou hokejovou reprezentaci se tedy naskytla až nečekaná možnost povolat až šest hráčů. Posílí výběr trenéra Kariho Jalonena některý člen krajanské kolonie u Bruins? V článku iSport.cz se podívejte na případné posily národního týmu z vyřazeného vládce základní části NHL a jaké jsou šance, že dorazí.  

  • Jakub Zbořil

    26 let, obránce

    šance podle Sportu    20 %

    Zachův velký kamarád byl na hraně sestavy, sehrál 22 zápasů a do play off nezasáhl. Srovnatelných beků má český tým dost. Navíc na prověřování není moc času, zkouškové období co nevidět skončí.

  • Jakub Lauko

    23 let, útočník

    šance podle Sportu    45 %

    Rychlonohý a šikovný nebojsa v Bruins ještě nemá stálé místo. Testování v reprezentaci se chýlí ke konci, na proklepávání moc prostoru nezbývá. Ale za daného stavu není úplně bez šance.

  • Tomáš Nosek

    30 let, útočník

    šance podle Sportu    65 %

    Končí mu dvouletá smlouva, bude nechráněným volným hráčem. Obranář jeho ražení, navíc nejlepší hráč Bruins na buly, se může zhostit role jako loni David Kämpf, který pokračuje s Torontem.

  • Pavel Zacha

    26 let, útočník

    šance podle Sportu    70 %

    Má za sebou životní sezonu, podle GM Martina Havláta dřív naznačil, že šampionát by tentokrát neodmítl. Šance, že si Czech Line s Krejčím a Pastrňákem zařádí v reprezentaci, však není velká.

  • David Krejčí

    37 let, útočník

    šance podle Sportu    10 %

    V play off vynechal tři utkání kvůli zranění, v dalších nastupoval se sebezapřením. I kdyby si geniální tvůrce sám chtěl prodloužit svou asi poslední sezonu, může to zůstat jen zbožným přáním.

  • David Pastrňák

    26 let, útočník

    šance podle Sportu    55 %

    V sezoně nasypal 61 gólů, v play off se střelecky taky chytil. Byl by opět českým esem zpod stolu a tahákem turnaje. Pokud bude zdravý a najde chuť přebít obrovské zklamání úspěchem na MS.

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud