Disneyovka Přání spojí hvězdy West Side Story, Star Treku a Star Wars

2. 5. 2023 - 10:48 | Trailery | Adam Homola

Disneyovka Přání spojí hvězdy West Side Story, Star Treku a Star Wars zdroj: Foto: Disney

Disney zveřejnili první ukázku k připravovanému filmu studia Walt Disney Animation Studios Přání, který bude mít premiéru v kinech 22. listopadu.

V traileru se objevuje sedmnáctiletá Asha, mocný král Magnifico, Ashin domácí mazlíček kozel Valentino a Hvězda, nebeská bytost, kterou oživí Ashino přání. Trailer obsahuje také část písně This Wish v podání Ariany DeBose, což je jedna z několika nových písní, které pro film složili Julia Michaels a Benjamin Rice.

Přání přenese diváky do Rosas, kouzelného království u Pyrenejského poloostrova, kam přijíždějí lidé z celého světa, aby jim tajemný král Magnifico splnil jejich nejtajnější přání.

Režiséři Chris Buck a Fawn Veerasunthorn vytvořili hudební komedii, která čerpá inspiraci z mnoha kultovních filmů ve stoleté historii Disney Animation, zejména z těch, které zkoumají sílu přání a odhodlání je splnit.

Film sleduje cestu Ashy, pohotové idealistky, jejíž přání je tak mocné, že přivolá vesmírnou sílu jménem Hvězda. Společně se musí postavit vládci Rosasu, králi Magnificovi, aby zachránili Ashinu komunitu a ukázali neuvěřitelné věci, které se mohou stát, když se lidská odvaha spojí s magií hvězd.

Ve filmu zazní hlasy oscarové herečky Ariany DeBose (West Side Story) v roli Ashy, Chrise Pinea (Star Trek) jako Magnifica a Alana Tudyka (Star Wars) jako Ashinho milovaného kozla Valentina.

Režie filmu Přání se ujali oscarový režisér Chris Buck (obě dvě Ledová království) a Fawn Veerasunthorn (Raya a poslední drak), producentem filmu je Peter Del Vecho (obě Ledová království), koproducentem Juan Pablo Reyes (Encanto) a výkonnou producentkou Jennifer Lee (obě Ledová království).

Lee a Allison Moore (Noční obloha, Hon na člověka) jsou autorkami scénáře k filmu, zatímco na Grammy nominovaná zpěvačka a skladatelka Julia Michaels a producent, skladatel a hudebník Benjamin Rice, držitel Grammy, přispěli původními písněmi. Hudbu k filmu složil Dave Metzger.

Přání bude uveden do kin letos v listopadu.

zdroj: Disney

Zdroje: Disney

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.