Inspirováno skutečným příběhem. Adrenalinový trailer na filmové Gran Turismo

Foto: Sony Pictures

Videoherní série Gran Turismo patří k nejlepším závodním hrám minulosti i současnosti. O to víc nás zarazilo, jakým způsobem hodlá Sony koncept exkluzivity pro Playstation převést na stříbrná plátna. A teď už to víme. Film Gran Turismo si bere inspiraci v životním příběhu britského závodníka Janna Mardenborougha, který to z tzv. sim racingu dotáhl až ke skutečným okruhovým závodům. 

Film Gran Turismo sleduje vášnivého hráče videoherní série Gran Turismo, který se díky svým dovednostem stane skutečným profesionálním závodníkem. Očekávaný snímek si bere inspiraci v příběhu, který se opravdu stal. V roce 2011 mladý Jann Mardenborough porazil hned 90 000 soupeřů v soutěži GT Academy, což mu otevřelo vrátka ke skutečným závodům. Britský závodník má v současnosti za sebou celou řadu úspěšných závodů v nejrůznějších kategoriích.

Filmové Gran Turismo přivede na plátna kin režisér Neill Blomkamp (District 9, Elysium). V titulní roli talentovaného jezdce se představí Archie Madekwe, v těch vedlejších pak David Harbour, Orlando Bloom a Djimon Hounsou.

Gran Turismo uvidíme v kinech od 10. srpna.

Foto: Sony Pictures