VÁLKA S UFO VE STAROVĚKÉ INDII A JEJÍ LÁKAVÉ SOUVISLOSTI S MODERNÍM FENOMÉNEM UFO

Ti, kdo fenomén UFO sledují již delší dobu, dobře vědí, jak nás tyto podivné vzdušné stroje matou svými zdánlivě podivnými a nepředvídatelnými pohyby, které se zcela liší od pohybů běžných dopravních letadel nebo vojenských letadel. Skutečnost, že očití svědci z celého světa uvádějí podobný soubor bizarního chování spojeného s UFO, nám napovídá, že se na našem nebi již dlouho děje něco nevysvětlitelného. Vskutku dlouhou, dlouhou dobu, pokud otočíme stránky dávných záznamů lidstva. UFO totiž nejsou vůbec novým jevem a byly pozorovány, zaznamenávány a předávány ústní tradicí mnoha kultur. Jedním z horkých míst UFO ve starověkém světě byla Indie, kde se v legendách opakovaně zmiňují vzdušné dopravní prostředky zvané "vimany".

Než se tam však vydáme, dovolte mi, abych v rychlosti sepsal některé klíčové rysy UFO z celé škály zaznamenaných pozorování za posledních několik desetiletí. K tomuto seznamu se vrátím později, až začnu probírat válku UFO popsanou ve staroindickém textu.

Zdá se, že UFO mají kovové tělo se schopností odrážet světlo. Mají různé tvary, např. ve tvaru disku, koule, válce, trojúhelníku atd. Některé zprávy naznačují, že UFO mohou také měnit svůj tvar.

UFO se mohou vzdalovat a mizet extrémně vysokou rychlostí, která daleko přesahuje rychlost zvuku. Přesto tak činí bezhlučně, aniž by vydávala očekávaný "zvukový třesk". Jak se vzpírají známým fyzikálním zákonům, se můžeme jen dohadovat.

Dokážou extrémně rychle zrychlovat/zpomalovat nebo vertikálně stoupat/klesat. Obyvatelům UFO zřejmě nevadí velmi vysoké přetížení.

Jsou velmi obratní. Mohou v okamžiku prudce změnit směr a někdy se pohybují klikatým pohybem.

UFO byla pozorována, jak stojí nehybně ve vzduchu a vznášejí se nad určitým místem.

UFO spatřené v noci má obvykle jasnou soustavu blikajících světel různých barev.

Někdy se jedno UFO může rozdělit na více UFO, která sviští různými směry. Naopak několik UFO s blikajícími světly se může spojit a působit dojmem jediného objektu. Někdy se může skupina UFO pohybovat ve formaci ve tvaru písmene V.  

UFO může zhasnout svá světla a stát se neviditelným. To se obvykle stává, když se k němu stíhací letouny dostanou příliš blízko, aby ho mohly prozkoumat. V takových případech se světla opět rozsvítí, jakmile se stíhací letouny vzdálí.

Někdy UFO vysílá zářivé paprsky světla na zem nebo do vodních ploch. Pomocí světelného paprsku mají schopnost zvedat těžké předměty, včetně automobilů, lidí a zvířat. Byly pozorovány, jak sestupují do vodních ploch, jako jsou jezera a oceány.

Mnoho lidí vidělo malé světelné koule, které vycházejí z UFO ve vzduchu a šipkují kolem, jako by to byly inteligentní, vědomé entity.

UFO způsobují elektronické rušení autorádií, motorů a komunikačních systémů letadel. Existují zprávy od pilotů leteckých společností, že jejich zbraňové systémy byly dočasně vyřazeny z provozu, aby se po odletu UFO opět obnovily.

To jsou některé z charakteristik UFO, které se opakují v různých zprávách očitých svědků. Tento seznam je samozřejmě možné ještě doplnit, protože UFO nás svým chováním čas od času překvapí, ale prozatím nám tento seznam bohatě postačí. Je docela překvapivé, že některé ze zde uvedených znaků byly pozorovány a zaznamenány již před tisíci lety v neuvěřitelném příběhu o bitvě UFO ze staré Indie.

Příběh, který budu vyprávět, byl zaznamenán ve starověkém textu zvaném Šrímad Bhágavatam, jehož sepsání je připisováno mudrci Vjásovi - téže osobě, která sepsala indický epos Mahábhárata. Vypráví se v něm o králi jménem Salva, který se pokáním poklonil Pánu Šivovi a získal vimanu, tj. vzdušný dopravní prostředek. V hinduismu je Šiva patronem jógy a meditace, který na sebe na konci jugy bere nelítostnou podobu "ničitele". Vimana, kterou Salva získal, se jmenovala Saubha a postavil ji "asura" zvaný Maya nebo Mayasura. To nám říká text:

"Velký Pán Umapati Šiva je známý jako "ten, který se rychle zalíbí", a přesto teprve na konci roku uspokojil Salvu, který se na něj obrátil s prosbou o přístřeší, tím, že mu nabídl vybraná požehnání. Salva si vybral vozidlo, které nemohli zničit ani polobozi, ani démoni, ani lidé, ani Gandharvové, ani Uragové, ani Rakšové, které mohlo cestovat, kamkoli si přál, a které děsilo Vrsnise. Pán Siva řekl: "Tak ať se stane." Na jeho příkaz Maya Danava, který dobývá města svých nepřátel, postavil létající železné město jménem Saubha a daroval ho Salvovi".

Maya - který toto létající železné město postavil - nebyl obyčejný člověk. Byl to "danava", tj. jeden ze synů prastaré bohyně vod Danu. Danavové byli spolu s daity (tj. dětmi bohyně Diti) v hinduistické mytologii řazeni mezi "asury" neboli "titány". Výraz "asura" znamená "mocný" nebo "mocný" a může souviset s výrazem "aesir" ze severských legend, kde znamená "pán" nebo "bůh". Asurové jsou mocné bytosti s magickou mocí, a přestože jsou od přírody štědří a zbožní, jsou také náchylní k tomu, aby je sužovala pýcha, hněv, žárlivost, chtíč, chamtivost a další egoistické sklony, což je přivádí do častých konfrontací s bohy (dévy). Maya byl jedním z vůdců asurů a proslul svými architektonickými a astronomickými schopnostmi. Zda měl nějakou vazbu na mayskou civilizaci v Mezoamerice, se můžeme jen domnívat, protože v indických textech se v tomto směru nic konkrétního neuvádí. Nicméně vzhledem k tomu, že Mayové byli rovněž zkušení stavitelé a astronomové, nebylo by od věci se domnívat, že mayští asurové hráli určitou roli ve vývoji jejich civilizace.

Vrátíme-li se k příběhu, Salva po získání Saubha vimany okamžitě zaútočil na Dvaraku, zlaté opevněné město vybudované Pánem Krišnou na západním pobřeží Indie. Podle hinduistické víry byl Pán Krišna inkarnací Nejvyšší bytosti, která se zrodila ke konci Dwapara jugy (Stříbrného věku), aby očistila planetu od mnoha krvelačných, mocných válečníků a tyranů a znovu předala posvátnou moudrost, která měla sloužit jako maják světla pro lidstvo v temném věku Kali (Železného věku), jenž měl brzy následovat. Salva považoval Krišnu za svého nepřítele, protože Krišna zabil mnoho jeho mocných spojenců. V textu se píše: "Kršna se stal králem:   

"Toto nedobytné vozidlo bylo naplněno temnotou a mohlo jet kamkoli. Když ho Salva získal, vydal se do Dvaraky a vzpomněl si na nepřátelství Vršňanů vůči němu. Salva s velkým vojskem oblehl město, O nejlepší z Bharatů, zdecimoval odlehlé parky a zahrady, sídla spolu s jejich observatořemi, věžovité brány a okolní hradby a také veřejné rekreační oblasti. Ze své skvělé vzducholodi shazoval přívaly zbraní včetně kamenů, kmenů stromů, blesků, hadů a krupobití. Zvedl se prudký vichr a zahalil všechny směry prachem. Takto strašlivě sužováno vzducholodí Saubha nemělo město Pána Krsny klid, ó králi, stejně jako země, když na ni zaútočila tři vzdušná města démonů.....

V jednu chvíli se kouzelná vzducholoď, kterou postavil Maya Danava, objevila v mnoha stejných podobách a v další chvíli byla zase jen jedna. Někdy byla vidět a jindy ne. Salvovi protivníci si tak nikdy nemohli být jisti, kde se nachází. Z jednoho okamžiku na druhý se Saubova vzducholoď objevovala na zemi, na obloze, na vrcholku hory nebo ve vodě. Jako vířící plamenný obušek nikdy nezůstávala na jednom místě. Kdekoli se Salva se svou lodí Saubha a svým vojskem objevil, tam velitelé Yadu stříleli své šípy... Jak tak Yaduové a Salvovi stoupenci pokračovali ve vzájemných útocích, bouřlivá, děsivá bitva trvala dvacet sedm dní a nocí".

V této pasáži nacházíme řadu nápadných souvislostí mezi popisy Salvovy vimany a charakteristikami UFO, které jsem uvedl dříve. Projdu je jednu po druhé. Za prvé, vimana, kterou Salva získal, byla popsána jako "létající město ze železa", které je schopno letět kamkoli. Na druhou stranu UFO byla většinou popisována jako kovové objekty s lesklým povrchem. Podle všeho jsou tedy tyto vzdušné dopravní prostředky vyrobeny z nějakého kovu, pravděpodobně s vysokým obsahem železa.

Salva vimana se někdy objevovala jako jediný objekt, jindy v mnoha stejných podobách. To se v případě pozorování UFO stává často. Několik jasných UFO se může shluknout dohromady a působit dojmem jediného objektu, a pak se náhle rozdělí na více jasných objektů, které odletí různými směry. Salvova vimana byla někdy vidět a někdy ne. Svědci UFO uvedli, že tyto objekty mohou náhle zhasnout svá světla a stát se neviditelnými. UFO mohou také zrychlovat pryč nesmírně vysokou rychlostí a téměř okamžitě zmizet. A konečně, Salvova vimana prý neustále těkala z jednoho místa na druhé a nikdy nezůstala na jednom místě. To souhlasí s extrémní manévrovatelností UFO. Mnoho pozorování se zmiňuje o tom, že UFO mohou drasticky a rychle měnit svůj směr, což zase stíhacím letounům velmi ztěžuje jejich sledování.

Chrám Dwarkadhish v Dwarce ze 16. století, zasvěcený Pánu Krišnovi.
Byl postaven nad dřívější svatyní z roku 200 před naším letopočtem.
Předpokládá se, že se v této oblasti nacházelo starověké město Dvaraka.
Vimana vyobrazená na stěnách chrámu Ta Prohm v Kambodži

Z těchto souvztažností je zcela zřejmé, že vimána popsaná ve Šrímad Bhágavatamu je to, co dnes známe jako UFO. Pro staré lidi to ovšem nebyl "neidentifikovaný" létající objekt. Dobře věděli, kdo ji postavil a jak se k ní dostal král Salva. Neměli by však ani ponětí o tom, jak se tyto stroje stavěly, protože, jak se píše v textu, postavil ho Maya, vůdce asurů. Lidé se na jejich stavbě nijak nepodíleli. Vraťme se nyní zpět k příběhu, abychom se podívali, jak tento letecký útok na Dvaraku nakonec skončil. Důvod, proč Salvův útok na Dvaraku trval dvacet sedm dní, spočívá v tom, že Krišna, který byl nejpřednějším bojovníkem Yaduů, se vydal do Indraprasthy (poblíž dnešního Dillí), aby se zúčastnil královské oběti. Po jeho návratu bitva poměrně rychle skončila.

Na pozvání Yudhisthiry, syna Dharmy, se Pán Krsna vydal do Indraprasthy. Nyní, když byla obětování Rádžasuji dokončeno a Sisupala zabit, začal Pán vidět nepříznivé znamení. Rozloučil se tedy s kuruovskými staršími a velkými mudrci, a také s Prthou a jejími syny, a vrátil se do Dvaraky ... Když dorazil do Dvaraky a viděl, jak Jeho lidu hrozí zkáza, a také spatřil Salvu a jeho vzducholoď Saubha, Pán Kesava [Krišna] zařídil obranu města a poté oslovil Daruku [Krišnův vozataj] následujícím způsobem: "Ó kočí, rychle odvez Můj vůz k Salvovi. Tento pán ze Saubhy je mocný kouzelník, nenech se jím zmást." "Ať tě zmátne," odpověděl Kraruka.

Takto přikázaný Daruka převzal velení Pánova vozu a vyrazil... Pán Krsna pak Salvu probodl šestnácti šípy a zasáhl Saubhovu vzducholoď záplavou šípů, když se proháněla po obloze... Zatímco Salva na Něj dál s velkou silou vrhal proudy zbraní, Pán Krsna, jehož udatnost nikdy neselhává, vystřelil na Salvu Své šípy, zranil ho a roztříštil jeho zbroj, luk i erbovní klenot. Poté Pán Svou holí rozbil Saubhovu vzducholoď Svého nepřítele. Vzducholoď Saubha, roztříštěná holí Pána Krsny na tisíce kousků, se zřítila do vody. Salva ji opustil, postavil se na zem, vzal svou hůl a vrhl se k Pánu Acyutovi [Krišnovi]... Pán Hari [Krišna] použil svou diskovou zbraň a odstranil hlavu toho velkého kouzelníka i s náušnicemi a korunou, stejně jako Purandara [Indra] svým bleskem usekl hlavu Vrtrovi.

Tak byla nakonec kouzelná Saubha vimana, kterou vytvořil Maya asura a kterou Pán Šiva daroval Salvovi jako dobrodiní, zničena Pánem Krišnou pomocí jeho hole. Z toho vyplývá, že i dnešní UFO se mohou zřítit nebo mohou být svrženy vhodnými zbraněmi. Existuje několik příběhů o haváriích UFO, z nichž nejznámější je roswellský incident z roku 1947, i když je obtížné si být jistý fakty tohoto případu a dalších podobných. Dalším důležitým poznatkem, který lze z tohoto příběhu získat, je, že starověká UFO nebyla postavena nějakou prehistorickou společností Boeing, ale "asury" neboli "titány" - rasou mocných, polobožských bytostí s magickými schopnostmi. Pokud vás zajímá, kde asurové žijí, nemusíte chodit daleko; nežijí totiž na jiné planetě, ale přímo pod našima nohama v podzemní říši zvané Patala, což je sanskrtský termín, který znamená "to, co je pod nohama".

Podle staroindických textů má Patala sedm říší, které obývají asurové spolu s dalšími nadpřirozenými bytostmi, jako jsou nágové (kříženci člověka a hada), rakšasové (obři), jakšové (trpaslíci) atd. V Bhágavata Puráně je těchto sedm říší popsáno jako sedm podzemních rájů (bila-svargas), které jsou plné krásných domů, hájů, jezer, krásných panen, nádherných šperků a neomezeného bohatství. Mayasura v Patale vybudoval mnoho skvěle zdobených měst. Život zde je neustálým potěšením a smyslovými požitky. V Patale neexistuje stáří, úpadek ani nemoc. I když v těchto končinách nesvítí slunce, záře zářivých drahokamů, kterými se obyvatelé Pataly zdobí, rozzáří celý kraj. Právě díky absenci slunečního světla neexistuje v Patale pojem času a její obyvatelé se těší nesmírně dlouhému životu bez úzkosti a strachu.[2]

Patala zní jako ideální cíl příští dovolené! Až na to, že není snadné se tam dostat. Vchody do tohoto podzemního ráje jsou maskované a přísně střežené. V tibetském buddhismu lze do Pataly (což znamená "podzemí") vstoupit přes specifické jeskyně asurů v sakrální krajině, které jsou přísně střeženy dakiními ("nebeskými chodci") - buddhistickými protějšky britských víl. Robert Mayer z Oxfordské univerzity píše: "Jakmile se jogín ocitne v Patale, může získat taková dobrodiní, jako je dlouhověkost, magické vědění, pohádkové materiální poklady a v neposlední řadě i mimořádné rozkoše, zejména erotické."[3] To zní skoro jako jedna z těch exotických cestovních brožur, které čtete během dlouhého nudného letu.

Mluvíme tedy v podstatě o skryté, podzemní dimenzi velkého bohatství a rozkoší, jejíž vchody střeží neviditelné víly. Není divu, že tyto věci časem přešly do říše fantazie a legend. V určitém okamžiku se o tom asi prostě nedalo mluvit s vážnou tváří. A přesto tu teď máme celosvětový fenomén UFO a starověké texty nám říkají, že UFO staví nadpřirozené bytosti z Pataly. A aby toho nebylo málo, UFO byla spatřena, jak vstupují do vodních ploch, a mnoho očitých svědků vyprávělo o trpasličích mimozemských bytostech, přičemž trpaslíci jsou jedněmi z příslušníků vílího lidu.

Rozhodně je načase vytáhnout téma Patala ze skříně, oprášit ho a podívat se na podobné víry z celého světa novým pohledem. Je totiž docela dobře možné, že některá pozorování UFO a mimozemšťanů mohou mít podzemní původ. Pokud jde o to, jaké mají s lidstvem plány, proč cítí potřebu unášet lidi a píchat je jehlami nebo co získávají mrzačením zvířat - to jsou otázky, které nás budou zatím stále mást.