19_20230822_181100.jpg
990_20230502_215813.jpg

Vítězství turnaje PONY Krčanda už popáté pro Eagles

Historie velkého kadetského turnaje Krčanda se propojuje s organizací PONY v roce 2003. V roce 2005 pak zvítězil poprvé domácí tým Krč Altron pod vedením Aleše Chýle a je skvělé, že se Aleš mohl na turnaji objevil v roli trenéra-mentora i po 17 letech.

V roce 2005 se krčské kadetky zúčastnily poprvé i světové série na východě USA. O tři roky později jel vítězný tým opět do Spojených států, v čele s úspěšnou trenérkou Blankou Chýlovou. Pro hráčky i trenéry to byla mimořádná zkušenost, hrát s klubem v kolébce pálkovacích her.

Do Prahy s radostí jezdí mládežnické týmy z celé Evropy. Nizozemské výběry zvítězily na Krčandě 2x, německé, italské a české výběry mají po jednom vítězství. Třikrát za sebou zvítězil Dvůr Králové, a to v letech 2011-2013, třikrát si výhru připsal tým z Ruska.

Po dvou letech covidové pauzy se konal návrat k soutěži vloni v dubnu. Přicestovaly také týmy ze zahraničí a kadetky Eagles si ve finále poradily s tradičními rivalkami Joudrs Praha. Tým o prázdninách odjel do Texasu, kde se ve městě McAllen, poblíž hranic s Mexikem, konalo světové finále.

Nový ročník 2023 PONY LEAGUE U16 se ve čtyřech dnech 20.- 23.4. odehrál na všech třech softballových hřištích Eagles parku. Domácí, s koučem Petrem Čermákem – Méďou a realizačním týmem, startovali v roli favorita, který si v roce 2022 nenechal vzít vítězství na žádném z velkých turnajů U16.

Rozlosování skupiny A – zápasy domácích:

20.4.

  • Eagles vs. SBS Academy (Španělsko) 10:0
  • Litva vs. Eagles 3:10

21.4.

  • Eagles vs. Ukrajina 1 6:2
  • SaBaT Praha vs. Eagles 0:5

Následovaly zápasy o účast ve finále, kdy vedení ve skupině A znamenalo soupeře z 4. místa skupiny B, a tím byla Ukrajina 2. Mladé Ukrajinky nestačily na domácí, i když se lineup rozjížděl o něco pomaleji než obvykle, bodových zisk Eagles byl opět vysoký.

Odpoledne čekal v semifinále na zelenobílé opět trojský SaBaT. Suverénní výkon obrany v čele s nadhazovačkou Nikolou Škardovou a velmi silný útok nedal soupeřkám vydechnout a jasná výhra poslala Eagles do finále.

22.4.

  • Eagles vs. Ukrajina 2 /čtvrtfinále/ 12:3
  • Eagles vs. SaBaT /semifinále/ 7:0

Nedělní program byl pozměněn z důvodu předpovědi počasí. Finále se hrálo od 10:00, aby se o vítězi turnaje rozhodlo včas, než by začalo pršet. Do finále se přes Piranhas Beroun probojoval tým Fun & Play, který byl složený z hráček různých klubů a už si společně odehrál i březnový turnaj v Barceloně.

Finále bylo zajímavé, divácky atraktivní a obě nadhazovačky, domácí Niky Škardová a za hosty Amálie Kalčevová, předvedly skvělé výkony. Pálkařsky se ale prosadil lépe agresivní lineup Eagles, kdy si vícemetové odpaly a dosažené a stažené body připsaly zejména Lucie Červenková, Niky Škardová, Kristýna El Ghannam a Tereza Koubová. Fungoval celý tým. Pálkařky obsazovaly pravidelně mety a útok vyvíjel tlak na obranu soupeře a tým společně mířil za vítězstvím. Vynikající práce krčské osy Niky – Týna nedal soupeřkám příliš šancí a na tabuli se v poslední, šesté směně, ukázal výsledek 7:2. Výhra pro Eagles!

Zlatá vlna party Eagles kadetek trvá i v roce 2023, a pro klub je to krásné pokračování. S PONY se loučí ročník 2006. Pokračují ročníky 2007, 2008 a 2009 a ponesou vlajku opět vysoko. Je na co navazovat: Eagles, jako jediný klub v historii Krčandy, je vítězem už po páté. Co je však důležité, že se další hráčky mohly stát součástí této softballové cesty a všechny zkušenosti si ponesou dál.

Zveme do našeho areálu, jednoho z největších a nejhezčích v Evropě, všechny rodiče a příznivce, aby v každém ročníku zavítali na turnaj Suma PONY. Letošních 38 týmů zaplnilo krčské údolí a věříme, že se za rok opět setkáme u softballu a baseballu s emocemi, s kamarády a se zábavou.

Individuální ocenění na turnaji PONY COLT U16 získaly a gratulace patří:

BEST PITCHER 2023

  • Nikola Škardová /Eagles

MVP 2023

  • Lucie Červenková /Eagles

BEST HITTER 2023

  • Amálie Kalčevová /Fun & Play

Poděkování za reprezentaci klubu na mezinárodním turnaji patří trenérům:

Petr Čermák, Aleš Chýle, Michal Šedivý, Lída Gočaltovská, Daniela Viktorýnová

Hráčkám EAGLES PRAHA:

Markéta Doležalová, Natálie Nováková, Lucie Červenková, Kristýna El Ghannam, Tereza Koubová, Laura Miceli, Nikola Škardová, Ema Vaňačová, Magdalena Klímová, Kristýna Rašínová, Agáta Rollerová, Viktorie Trčková, Alice Duchoňová, Samantha Gočaltovská, Johanka Kaiserová, Nela Švestková.

Poděkování patří Lindě Šedivé, která se nemohla kvůli zranění ze Superligy zúčastnit jako hráčka a týmu pomáhala.

Děkujeme za podporu rodičům a přátelům klubu a za organizaci týmu PONY pod vedením Honzy Drábka. Těšíme se opět za rok!

Konečné pořadí Krčanda PONY League Colt U16

  1. Eagles Praha
  2. Fun & Play Praha
  3. SaBaT Praha
  4. Piranhas Beroun
  5. Blue Angels /Nizozemí
  6. SBS Academy /Španělsko
  7. Joudrs Praha
  8. Litva
  9. Ukrajina 1
  10. Ukrajina 2