Čtyři útočníci a jeden obránce. Berani představili posily, zůstává Sedlák i Lang

Hokejisty Zlína posílili Werbik, Vlach, Novák, Süss a Čáp. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Hokejisté Zlína představili první posily pro následující sezonu v Chance lize, kterou letos ovládli. Berani se na spolupráci dohodli se čtyřmi útočníky a jedním obráncem, v Baťově městě zůstávají i Zdeněk Sedlák mladší a Martin Lang, oba podepsali nové smlouvy.

V uplynulé sezoně jsme zjistili s trenérským štábem, kde nás pálí bota. Stavíme tým založený na bruslení a rychlosti. V útoku chceme podpořit produktivitu více pětek, obranu chceme po odchodu Daniela Gazdy posílit. Brankářská dvojice Huf – Kořének je na Chance ligu skvělá. Na trhu jsme stále aktivní a i během sezony bychom chtěli doplňovat kádr tak, aby byl i v případné baráži konkurenceschopný,“ uvedl generální manažer klubu Robert Hamrla.

Trenér Říha kromě Sedláka a Langa počítá také s Nicolasem Werbikem. Pětadvacetiletý odchovanec Beranů se domů vrací z Finska, kde strávil poslední dva roky. Ve svých týmech patřil k nejlepším útočníkům. Jedná se o vysokého centra, kterého jsme do útoku potřebovali,“ říká hlavní trenér Beranů Miloš Říha.

Zlínský dres bude po delší době nosit i Roman Vlach. Bývalý hráč Liberce, Karlových Varů, Pardubic, Plzně a Olomouce v minulé sezoně působil v Prostějově, ve Zlíně odehrál celkem osm sezon, teď přidá další. Technicky velmi zdatný útočník, který je zároveň odchovanec klubu. Věříme, že nám pomůže zvýšit produktivitu týmu,“ přeje si Říha.

Úplným nováčkem je Martin Novák. Produktivní útočník v Chance lize odehrál 625 utkání a získal v nich 412 bodů! „Zkušený útočník vždy patřil v první lize k nejlepším útočníkům. Jedná se o komplexního hráče,“ uvedl Říha.

Další posilou do útoku je Jan Süss. Čtyřiadvacetiletý forvard v minulé sezoně odehrál za Kometu Brno 22 utkání a připsal si čtyři ody. V minulosti působil i v Přerově. Velmi kvalitní útočník v dobrém věku, který v posledních letech prokázal velký progres a věříme, že se u nás bude prosazovat i bodově,“ očekává Říha.

Defenzivu vyztuží Zdeněk Čáp. „Na Chance ligu nadstandardní obránce s dobrou rozehrávkou a výborným bruslením. Znám jej již od mládeže, takže vím, co od něj čekat. Má extraligové zkušenosti, v Chance lize byl vždy rozdílovým bekem,“ upozorňuje Říha.

Aktuální soupiska hokejistů Zlína pro sezonu 2023/24

Brankáři: Huf, Kořének

Obránci: Burian, Čáp, Husa, Novotný, Suhrada, Talafa, Riedl, Zavřel, Zbořil

Útočníci: Čechmánek, Gago, L. Heš, Kindl, Köhler, Lang, Mrázek, Pospíšil, Sadovikov, Sedláček, Sedlák, Vlach, Süss, Novák, Werbik

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x