3. května 2023 • 15:45

Liga očima fanoušků: Retro v módě, do fotbalu silně zavanuly devadesátky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Dveře za základní částí FORTUNA:LIGY se zabouchly. Definitivní tečku napsalo 30. kolo, ve kterém se děly zajímavé věci. Slavia doma zaváhala a přišla o první místo v tabulce před nadstavbou. Jenže jiné zklamání se pro fanoušky „sešívaných" odehrálo i jinde než v Edenu. Sparta díky dvěma penaltám otočila skóre v Liberci a vyhrála. V Plzni počítají se třetím místem a psychicky se připravují už spíš na další sezonu. Je tu tradiční Liga očima fanoušků.

  • Slavia Praha

    Tohle bylo zklamání na všech frontách

    Poslední dubnový víkend přinesl fanouškům Slavie jen samá zklamání. V první řadě jde přirozeně o výsledek zápasu s Hradcem. V ostrém boji o titul nelze ztrácet body doma se soupeřem ze středu tabulky. Tentokrát ale nešlo jen o výsledek, tým nepředvedl výkon, za který by si zasloužil tři body. Šancí bylo pomálu a v závěru mohla Slavia lehce dokonce prohrát. Smutné bylo pozorovat, že v týmu nikdo nepředvedl nadprůměrný individuální výkon a například brankář Kolář hrál nejhůře za celé jaro. V posledních zápasech už asi nic nového vymyslet nepůjde, ale pro příští sezonu je před klubovými činovníky jasný, a přitom objektivně nelehký úkol – obměnit tým tak, ať je schopný překonávat zaparkované autobusy. Další zklamání se odehrála jinde než v Edenu. Ukázalo se, že retro je v módě a tento trend se nevyhnul ani fotbalu, kam silně zavanuly devadesátky. Své si nakonec přisadil i šéf komise krytím kiksů rozhodčích Radek Příhoda, jehož důvěryhodnost už spadla téměř na úroveň jednoho z jeho předchůdců, legendárního Milana Brabce.

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Slavia - Hradec Králové 1:1. Sešívaní přišli o prvenství i laciným gólem
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    Jen do nás, my to vydržíme!

    Věřím, že skalních fandů Spartičky je víc než těch, kteří nám spílají. Tentokrát si vzali za cíl utkání v Liberci, přesněji dvě odpískané penalty, které suverénně, a pro mě překvapivě, proměnil Mabil. Že by se pochlapil, a vybojoval si pevnější místo v sestavě? Za nás první polovina velmi špatná, takže branka osamoceného Valenty po chybě naší pravé strany V+W byla naštěstí jediná. Přiznám se, že obava, jak to tentokrát doválčíme, začala narůstat. Remíza při současném sledování utkání Slavie se mohla jevit jako výhra. Trenér asi uvažoval podobně, a nezvykle brzy sáhnul do sestavy. Hráči širšího kádru nezklamali, přestože soupeř měl další příležitosti, ale Kovář se tentokrát vyznamenal. Ve finiši již dříve zmíněné dvě penalty, první správně odpískaná, druhá odpískána být mohla, protože víme, že při každém centru do velkého vápna to vypadá jako volný styl nebo gladiátorský zápas. Takové penalty kopala jak Slavia, tak Plzeň, proč tolik humbuku? Pečetili jsme třetí brankou, takže první místo! Penalty kopat umíme, teď prosím trochu více fotbalu!

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:3. Letenští jsou v čele! Mabil dvěma penaltami otočil v závěru
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Na I. B třídě to vypadalo jinak...

    Vzhledem k jasnému rozdělení mezi 2. a 3. místem a náskoku, který máme na čtvrtou příčku, jsem fakt nevěděl, co od zápasu s Teplicemi očekávat. A na hřišti jsem viděl z mého pohledu jedno z nejošklivějších utkání v této sezoně. Asi jsem nebyl sám, kdo měl pocit, že ty naše pány na hřišti to nebaví a soupeř zase na víc prostě neměl. V hledišti jsem musel dost hlasitě fandit, jinak bych tam asi prostě nudou usnul. O den dříve jsem byl na I. B třídě a vypadalo to úplně jinak. Holt není každý den posvícení, taky bylo teplo, zřejmě jarní únava, nevím. Vysvětlit to nejde, bod byl vzhledem k výkonu maximum a víc si nikdo nezasloužil. Zápas jinak nejde hodnotit, ani nevím, kde se u nás vzaly čtyři střely na bránu, já to tipoval tak na dvě. Nic, nechme to být. Třetí zůstaneme, to je zřejmě jistý. Jak to bude dál, se nechám překvapit. Nákupy nebudou a prodeje také ne, tak musíme nažhavit tým na příští sezonu. Jestli jen s novým trenérem nebo i majitelem, nevíme. Čest královně Viktorce, zvykejme si. Dobře už bylo...

    Kovi. 55 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Plzeň - Teplice 1:1. Chytly se jen Chorého nůžky, Mucha čaroval
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Tijani se vypracoval poctivostí a dřinou

    Nakonec jsme skončili ve skupině o udržení jen kvůli horším vzájemným zápasům. Stačil bod a hráli bychom o umístění ve středu tabulky, což by ale ani tak vzhledem k ambicím klubu nebylo dostačující. Zajímavostí na našem dvanáctém místě je sice těsné, ale pasivní skóre, které nemá ani páté Slovácko. Posledních pět zápasů základní části nám celkem šlo, hra týmu se zlepšila. V defenzivě k tomu jednoznačně přispěla nová posila Bitri a v ofenzivě jako obvykle Plavšič a výborný Tijani. Ten se ke svým výkonům propracoval poctivostí a tím, že dřel každou minutu, co byl na hřišti.

    Vysoká výhra 4:1 v Olomouci byla pro všechny chachary překvapením, ovšem určitě nenapravila pachuť z další pokažené sezony. Je třeba o víkendu porazit Brno, abychom byli co nejdříve mimo místa zaručující barážové souboje. Vedení má asi dva měsíce na to, aby pořádně nastavilo koncepci a směr, kterým chce Baník v budoucnu jít. Přešlapů a omylů už bylo více než dost…

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Olomouc - Baník 1:4. Tijani hattrickem sestřelil Sigmu
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Jablonec přejel utržený zelenobílý vagon

    Poslední kolo základní části – a zrovna v Ďolíčku hraje soupeř, kterému ještě o něco jde. Jablonec potřeboval bod k vyhnutí se skupině o záchranu a nebudu lhát, asi postižen typickým českým pohledem jsem čekal, že si jej bezpečně odveze. K mému velmi milému překvapení Bohemians v retro dresech k oslavám čtyřicátého výročí zisku jediného titulu přejeli Severočechy jako utržený vagon. Kapitán Jindřišek navíc dokázal překonat legendárního Pepiho Bicana. Proměněnou penaltou se stal nejstarším ligovým střelcem v historii! Velká gratulace a nikdo se nebude zlobit, pokud nastavenou laťku v dalších zápasech ještě posune. Teď jde do tuhého, čeká nás nadstavbová část, kde – bez jakékoli fráze – není lehkých soupeřů. Každý bod v cestě za vytouženými poháry bude extrémně cenný. Ať má nadstavba dopadnout jakkoli, tak hlavně ať se rozhodne na hřišti, a ne ve vozech u videa či ještě hůř někde úplně jinde, třeba v šatnách rozhodčích. Poslední kolo nám jasně ukázalo, že když si chceš něco najít, většinou se ti to povede… Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 30 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians – Jablonec 4:1. Slavnostní odpoledne Klokanů, Jindřišek nejstarším střelcem
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud