Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jídlo

Kuchařská olympiáda proběhne letos v Praze. Do poroty usedne i Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Mluví se o ní jako o nejprestižnějším kuchařském klání na světě a letos se vrací do Česka. Prestižní soutěž Bocuse d’Or ukáže to nejlepší, co současná gastronomie nabízí.
  15:00

Soutěži Bocuse d`Or, kterou legendární šéfkuchař Paul Bocuse založil v roce 1987, se přezdívá kuchařská olympiáda či kuchařský Oscar. Letos díky Českému Gastronomickému Institutu proběhne v Praze.

Pohlreich o Češích: Drahé papriky jsou pro nás krize. Kéž by tohle byl největší problém!

„Nejtěžší bylo přesvědčit francouzské pořadatele soutěže, že jsme pro ně ten správný partner. Trvalo nám to rok a půl, ale nakonec jsme uspěli,“ říká prezident institu Adam Eliáš. „Bocuse d’Or už v Praze, a dokonce i Českých Budějovicích byla, a teď se sem po několika letech vrací,“ doplňuje.

A jak soutěž probíhá? Finalisté národního kola mají pět hodin a 35 minut na to, aby před zraky diváků uvařily dva teplé pokrmy podle vlastní receptury, kterou do soutěže přihlásili. „Bocuse d’Or je nejprestižnější gastronomická soutěž, ačkoli se zdá časový limit dlouhý, budou to mít šéfkuchaři opravdu těžké,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který usedne v porotě národního kola.

Finálové dny národního kola se v Praze konají od 4. do 6. května v pražském O2 Universum.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!