Sharks: Netflix vypustí žraloka přímo v Paříži

Sharks: Netflix vypustí žraloka přímo v Paříži | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Nový horor Xaviera Ganse už se chystá. Jsou tu první fotky.

Netflix připravuje nový thriller/horor režiséra Xaviera Gense. Ten začínal v roce 2007 hororem Hanice smrti, kde pilně pracoval na tom, aby diváky znechutil. Pak dostal příležitost zrežírovat adaptaci videoherního Hitmana. Ta se však příliš nepovedla a Gens se zase vrátil k menším hororům a začal točit i různé seriály – například Gangs of London nebo Smrtící střední. Podle Variety nový film zatím nemá název, na IMDb je vedený jako „Sharks“ (Žraloci).

Děj je zasazený do Paříže. Píše se rok 2024 a město pořádá šampionát v triatlonu. Plavecká část se odehrává v Seině. Geniální vědkyně Sophia se od mladého aktivisty (aktivistky) Miky dozvídá, že hluboko ve vodě se skrývá žralok. Aby zabránili krveprolití v samém srdci města, nemají na výběr než se spojit s Adilem, náčelníkem (náčelnicí) říční policie.

Námět zní jako něco, co je hodně přitažené za vlasy. Sladkovodní žraloci existují. Třeba Glyphis garricki může dorůst až tří metrů a objevily se i vzácné případy, kdy zaútočil na člověka. Filmaři asi můžou vymyslet nějaký skoro uvěřitelný důvod toho, jak se vzal žralok v Seině. Co je však větší otázka: Jak vyždímáte ze žraloka ve městě drama? V moři často lidské postavy nemají kam utéct. V řece se žralok pustí do jednoho nešťastníka, ostatní mezitím snadno doplavou ke břehu, rozkřikne se varování, do vody nikdo další neleze. Případ uzavřen. Nebo vás napadá, jak tohle obejít, aniž by to znělo naprosto fantasmagoricky? Dejte vědět v komentářích (PS: Pokud by seděl název „Sharks“ a krvelačných potvor bylo v řece víc, tak by asi jednorázově slušnou paseku nadělat šlo…). A ještě jedna otázka: Proč hrdinové „nemají na výběr“ nic jiného, než se spojit s říční policií? Nezní to jako poměrně adekvátní řešení situace?

Ale dost škarohlídství, zpátky k podrobnostem: Hlavní role ztvárnili Bérénice Bejo (Příběh rytíře, Umělec), Nassim Lyes (seriál Agent) a Léa Léviant (Smrtící střední). Film bude uveden na Netflixu příští rok, zveřejněné fotky najdete dole v galerii.

Foto: Netflix

Zdroj: Variety

Galerie: 2

Sharks: Netflix vypustí žraloka přímo v Paříži | Fandíme filmu Sharks: Netflix vypustí žraloka přímo v Paříži | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest