4. května 2023 • 04:30

Atmosféra při derby: „sešívaná invaze“, Yoda a nula excesů. Letná půl na půl

Autor: šp
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na úvod zásadní informace: pohárové finále mělo naprosto fantastickou kulisu. A ta druhá? Viditelné excesy mezi fanoušky obou táborů se nestaly. Uff… Všechno proběhlo (snad i po zápase) v hledišti letenského stadionu hladce, bez potyček a nervozity.



Rozhodující zápas MOL Cupu měl výkop v 19.00. Ovšem Praha žila zápasem už od brzkých odpoledních hodin. Metropolí se do Dejvic sunul obrovský chumel slávistů. Všichni v bílých tričkách, s červeným nápisem Sešívaná invaze. Vážně to invaze byla. Tisíce fanoušků táhly ke stadionu, zpívaly chorály, bavily se. Podle informací na sociálních sítích se neodehrálo nic dramatického, policie nemusela řešit vážné konflikty.

Fanoušci obou největších pražských klubů obsadili sektory hodinu před zápasem. Pěkně půl na půl. Z pohledu od střídaček pravá polovina patřila Spartě, levá Slavii. Jakmile se hráči dostavili na rozcvičení, vítal je ohlušující řev.

Slávisté si připravili choreo i se světlicemi
Slávisté si připravili choreo i se světlicemi

Hymna před utkáním, týmová fota, slavnostní výkop české fotbalové legendy Jana Kollera a šlo se na věc. Pro slávistického spíkra bylo před kotlem speciálně připraveno improvizované lešení, odkud dirigoval šest a půl tisíce fanoušků sešívaných.

Co se týče přípravy chorea, vyhráli slávisté. Během prvního poločasu se vytáhli třemi nádherně zpracovanými motivy. Ten nejlepší? Ke konci první půle se nad hlavami slávistů objevil obří nápis „Slávisté, ať vás provází síla“ a uprostřed přes dvě patra tribun hlava mistra Yody, vše podkreslené červenými a zelenými světlicemi.

Ano, reminiscence na ikonickou filmovou sérii Star Wars.

V hlasitosti pokřiků si však obě strany nezadaly. Společně vytvořily dokonalou kulisu nevšednímu zápasu. Po utkání ale měl však radost pouze jeden ostrov - ten bíločervený.

Slávistické oslavy poháru! Hlasitá děkovačka na Letné (s Patem a Matem v pozadí)
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud