Americká nominace na MS? Elitní borci tradičně zůstanou doma

Foto: iihf.com

5. května 2023, 10:51

Ondřej Mach

Spojené státy s předstihem odkryly svou soupisku pro letošní mistrovství světa. Největší hvězdy byste na ní klasicky hledali marně, trenér David Quinn ale bere do Evropy některá zajímavá jména.

Ofenzivním lídrem mladého výběru by měl být Alex Tuch, který v Buffalu prožil životní sezonu a se ziskem 79 bodů (36+43) se umístil třetí v produktivitě Sabres. 

V nominaci kromě toho figuruje jeho talentovaný bratr Luke, jeden z výraznějších prospektů Montrealu. Amerika ostatně do Tampere přiveze hned osm hráčů draftovaných do NHL v prvním nebo druhém kole.

Kabinu bude tmelit zkušený veterán Nick Bonino – majitel 823 startů ve slavné soutěži a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem. Benjamínkem kádru je oproti tomu teprve devatenáctiletý bek Lane Hutson.

Na světovém šampionátu se kromě Bonina už dříve představili Cal Petersen, Drew Commesso, Connor Mackey, Sean Farrell, T.J. Tynan, Conor Garland a Anders Bjork.

Gólman Commesso a útočník Farrell si zahráli také na olympiádě v Pekingu, pod pěti kruhy startoval ještě Nick Perbix z Tampy. Reprezentační debut oproti tomu čeká pět hokejistů.

„V týmu se odráží hloubka naší hráčské základny, máme skvělý mix zkušeností a mládí. Většina hráčů už navíc dřív reprezentovala a ví, co je potřeba k úspěchu,“ uvedl generální manažer Chris Clark.

„V týmu se odráží hloubka naší hráčské základny.“

Spojené státy se budou od soboty chystat v Mnichově, kde 9. května odehrají přípravné střetnutí s Německem.

O tři dny později vstoupí do šampionátu proti domácímu Finsku. Minulý rok skončili Američani na turnaji čtvrtí. 

Nominace Spojených států amerických na MS v hokeji 2023

Brankáři:
Drew Commesso (Boston University, NCAA), Casey DeSmith (Pittsburgh, NHL), Cal Petersen (Los Angeles, NHL).

Obránci:
Ronnie Attard (Philadelphia, NHL), Lane Hutson (Boston Univeristy, NCAA), Connor Mackey (Arizona, NHL), Nick Perbix (Tampa Bay, NHL), Scott Perunovich (Springfield, AHL), Dylan Samberg (Winnipeg, NHL), Henry Thrun (San Jose, NHL).

Útočníci:
Anders Bjork (Chicago, NHL), Nick Bonino (Pittsburgh, NHL), Matt Coronato (Calgary, NHL), Sean Farrell (Montreal, NHL), Conor Garland (Vancouver, NHL), Cutter Gauthier (Boston College, NCAA), Carter Mazur (Grand Rapids, AHL), Drew O`Connor (Pittsburgh, NHL), Alex Tuch (Buffalo, NHL), Luke Tuch (Boston University, NCAA), T.J. Tynan (Ontario, AHL), Samuel Walker (Minnesota, NHL).

Trenér: David Quinn. 

Foto: Markéta Křížová

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz