V dětském pokoji musí být podlaha schopna vydržet značné zatížení. Vaše děti na ní budou jezdit s autíčky, malovat i svačit. Proto je důležité zvážit tyto faktory již při výběru samotné podlahy.

Jaké vlastnosti by měla mít podlaha v dětském pokoji:

  • Lehká a snadná udržovatelnost
  • Měkkost a teplost na dotek
  • Odolnost vůči dětským hrám
  • Voděodolnost
  • Tlumení kročejového hluku

V minulosti byl nejčastější volbou pro dětské pokoje celoplošný koberec. Poskytuje dětem teplé, příjemné prostředí pro hraní a skvěle tlumí hluk. Jeho nevýhodou je však náročnost na údržbu. V posledních letech se tak stále více nahrazuje vinylovou podlahou v kombinaci s menším kusovým kobercem. To doporučuje i architektka Kamila Douděrová: „Pro rodiny s dětmi bych rozhodně doporučila kusový koberec, který je zejména pro mladší batolecí věk hodně důležitý, neboť děti si hrají hlavně na zemi.“

Je také velmi důležité, aby podlaha v dětském pokoji byla voděodolná. Rozlitá šťáva nebo voda z vodových barev nejsou nic neobvyklého. Proto může být voděodolná vinylová podlaha skvělou volbou, protože vlhkost se, ani po delší době, do podlahy nevsákne.

Vzor podlahy do dětského pokoje volte spíše neutrální a nadčasový, neboť s vaším dítkem nějaký čas jistě bude. Dřevěné vzory jsou stále oblíbené, a proto si mnoho rodin s dětmi vybírá vinylové podlahy s tímto motivem. Například vinylové podlahy Fatra SILVERO nabízejí široký výběr dubových dekorů. „Tyto dekory mají velmi věrohodnou kresbu dřeva a vinylové podlahy jsou navíc velmi příjemné na údržbu“ říká Kamila Douděrová.

Virtuální návrhář podlah je skvělý způsob, jak si vyzkoušet, jak by určitá podlaha vypadala přímo ve vašem interiéru. Jednoduše nahrajete fotku místnosti a pomocí aplikace můžete vyzkoušet různé vzory podlah a vybrat ten nejvhodnější. Pokud si však nejste jisti, zda bude daný vzor ladit s vašim stávajícím nábytkem, můžete si objednat vzorek podlahy přímo k vám domů.

Více informací najdete na www.efatra.cz.