Trenér Říha pokračuje, novým asistentem se stal Leška. Končí Kotásek

Vedení Zlína představilo nový realizační tým Beranů. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Miloš Říha dál zůstává hlavním trenérem hokejistů Zlína. K dispozici však bude mít nového asistenta. Realizační tým Beranů doplní Petr Leška. Jedna z klubových legend doplní Oldřicha Horáka a Luboše Horčičku. U prvního týmu naopak končí Zdeněk Sedlák starší, který se bude naplno věnovat roli šéftrenéra mládeže. Pokračovat nebude ani dosavadní vedoucí mužstva Martin Kotásek, jehož nahradí Radek Pšurný.

Informaci v pátek přinesl klubový web Beranů. „Pozice Miloše Říhy je pro nás klíčová, ani jsme o jiné možnosti pochopitelně nepřemýšleli. Zároveň jsem rád, že se k realizačnímu týmu připojí legenda zlínského hokeje Petr Leška, který bude mít na starost útočníky a nahradí Zdeňka Sedláka staršího, jenž se vrací na pozici šéftrenéra mládeže. Ten se na lavičku Beranů poprvé postavil letos v lednu a byl tak u spanilé jízdy za prvoligovým titulem. Současně však působil také jako šéftrenér mládeže a právě této roli se nyní bude věnovat naplno,“ uvedl generální manažer Robert Hamrla.

Sedmačtyřicetiletý Leška odehrál za Zlín více než tisícovku zápasů, získal šest medaili a byl u obou titulů v letech 2004 a 2014. Hráčskou kariéru ukončil v roce 2015, následně trénoval ve službách Beranů mládežnické kategorie.

„Zdeňa Sedlák nám určitě hodně pomohl a v realizačním týmu nám vše fungovalo včetně rozdělení kompetencí. Věděl jsem, že po skončení sezony se bude plnohodnotně věnovat mládeži. Jsem rád, ze se nám podařilo domluvit se s Petrem Leškou. Je to bývalý vynikající centr a cítím, že má chuť pracovat na naší společné cestě. Kompetence si rozdělíme, určitě nám pomůže zejména s rozvojem útočníků a celkově s ofenzivní fází hry,“ vysvětluje hlavní trenér Miloš Říha.

Součástí realizačního týmu bude nově také Radek Pšurný, který na tomto postu nahradí po dlouhých letech Martina Kotáska.

„Za celý klub děkujeme Zdeňkovi a Martinovi za jejich odvedenou práci u A-mužstva a přejeme do budoucna jen to nejlepší,“ dodal Hamrla.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x