TOP 5 hvězd Švédska: produktivní zadáci i spoluhráč Kubalíka

Rasmus Sandin | Foto: nhl.com

6. května 2023, 9:44

Josef Prášek

Švédové odehráli první zápas v rámci Českých hokejových her proti Švýcarsku a teď vyzvou v sobotu v Brně Čechy. Pojďme si více představit největší opory švédské reprezentace. Zajímaví hráči jsou hlavně v obraně.

VSTUPENKY NA ČESKÉ HRY ZAKOUPÍTE ZDE »

Henrik Tömmernes (O, 32 let) 

Letošní sezona: Ženeva (Švýcarsko), 52 utkání, 18+25

Švédská obrana je skutečně pořádně nabitá. Prvním jménem je produktivní zadák, jenž válel ve Švýcarsku. V posledních dvou letech vyhrál bodování mezi obránci v celé soutěži, ročník předtím skončil druhý. Letos slavil titul ze země helvétského kříže, když 13 body v play off pomohl své Ženevě. Po velmi úspěšné sezoně se ale s klubem rozloučil, jeho novým působištěm bude Frolunda.

Jonathan Pudas (O, 30 let)

Letošní sezona: Skellefteå (Švédsko), 50 utkání, 11+34

Pudas hraje celou kariéru doma ve Švédsku, v zámoří to zatím nikdy nezkusil. Vyrostl hlavně v posledních letech, kdy pravidelně patří mezi nejlepší beky v celé místní lize. Letos byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže (mezi beky suverénně vyhrál). Doposud si ale zahrál jen na dvou světových šampionátech. 

Rasmus Sandin (O, 23 let)

Letošní sezona: Toronto (NHL), 52 utkání, 4+16 a Washington (NHL), 19 utkání, 3+12

Třiadvacetiletý talent má za sebou čtyři ročníky v NHL, letos se poprvé v této lize stěhoval. Z Toronta zamířil do Washingtonu a v novém působišti se velmi dobře ukázal. 19 utkání? 15 bodů! To je na beka parádní číslo. Pokud se něco nestane, čeká ho brzy první světový šampionát v kariéře. 

Lucas Raymond (Ú, 21 let)

Letošní sezona: Detroit (NHL), 74 utkání, 17+28

Tenhle mladík má před sebou zářivou kariéru. Už ve své první sezoně v Detroitu zapsal parádních 51 bodů, v uplynulém ročníku 45. Byl třetím nejproduktivnějším hráčem svého týmu společně s Dominikem Kubalíkem. Letos ho (nejspíše) čeká první mistrovství světa mezi muži. 

Jakob Silfverberg (Ú, 32 let)

Letošní sezona: Anaheim (NHL), 81 zápasů, 10+16

Největší zkušenosti s mezinárodním hokejem má právě Silfverberg, který má stříbro z olympiády i mistrovství světa. Startoval také na Světovém poháru v roce 2016. V nejlepší hokejové lize světa hraje téměř celou dobu za Anaheim a v NHL má už přes 800 startů včetně play off. Poslední tři sezony už ale nebyl tolik produktivní. Sám přiznal, že až mu skončí v létě 2024 smlouva, bude pokukovat po návratu do rodné země. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz