Tipy a rady

Začíná sezóna teras. Jak jste na tom vy?

Rozhodli jste se pro dřevěnou terasu? Výborně! Nápad jen kvitujeme, protože v posledních letech není zejména v červnu a červenci snad ani možné vydržet venku, pokud slunce opravdu praží. Terasa je tak nezbytností. Jaké je to správné dřevo a co terasu vylepší?

Ještě před stavbou: Terasové distanční podložky a terče na dlažbu

Obložení se vybírá snadněji, ovšem myslete i na to, co je před realizací. Jednak jestli máte nerovný terén, pak jej musíte zpevnit, aby se vám terasa nerozjela a nezbortila. K tomu slouží terče na dlažbu, které srovnají podloží. Pokud je terasa dřevěná, musíte se o materiál starat. Aby dřevo ve spojích nehnilo, nesmí v místě dojít k vlhkosti. K tomu poslouží terasové distanční podložky, jež zjednoduší montáž, a hlavně vytvoří takovou skulinu, kudy proteče voda a mokré dřevo rychleji uschne. To je podstatné, protože kvůli stabilitě jsou spoje opravdu těsné, takže vlhkost zde může udělat neplechu velmi snadno.

Jaká existují terasová prkna?

Terasa je prostor kolem domu a v posledních letech je trendem dřevo. I ti, kteří bydlí v panelácích, si na balkon dají dřevěné obložení, aby vnesli trochu přírody do svého domova. Dřevo je materiál pěkný a má dlouhou životnost. Terasová prkna jako taková poslouží k realizaci chodníku, schodů či přístřešku. Dřevo jako takové může být přírodní, oblíbencem je modřín sibiřský, ale i zde představuje levnější variaci něco trochu umělého. WPC prkna jsou ze směsi pilin a recyklovaného plastu. I tak jsou ovšem ekologická, nemusí se kvůli nim kácet stromy. Výhodou tohoto materiálu je skutečnost, že mu nemusíte věnovat takovou péči v podobě nátěrů, olejování apod. A od pravého dřeva je na první pohled k nerozeznání. Hledáte experta na terasy? Tím je Gardina.cz, která má veškerý sortiment k vybudování moderní a praktické terasy. Můžete si ji postavit sami, nebo se vám firma o vše postará.