close
Spolupráce

Bojíte se úniků tepla? Foukaná a stříkaná izolace vám pomůže seškrtat účty za topení

strecha

Děsí vás vysoké účty za topení? Jedním z nejefektivnějších řešení je kvalitní zateplení domu. Pokud jej ještě nemáte, je možná načase začít o zateplení přemýšlet. Nejvyhledávanější metodou je aktuálně foukaná a stříkaná izolace. Jaké jsou mezi těmito metodami rozdíly a co můžete od tohoto typu zateplení očekávat?

Zásadní výhodou je především velmi univerzální použití, a to i do velmi těžko dostupných nebo stísněných prostor. Typicky se může jednat o podkroví nebo různá zákoutí, kam se s jinými metodami prostě nedá dostat. Stříkaná a foukaná izolace jsou v tomto vždy o krok napřed.

Foukaná vs. stříkaná

Foukaná izolace se uplatní zejména při zateplování střech, stropů a volných ploch. Její aplikace je zvnějšku budovy prostřednictvím foukání a celý proces probíhá velmi rychle a bez zbytečného znečištění nebo odpadu. Foukaná celulóza má skvělou výdrž a izolační vlastnosti.

Při stříkané izolaci se naopak využívá speciální pěna, která po aplikace zvětší svůj objem a promění se v pěnu. Stříkaná izolace, je-li tedy správně aplikovaná, si dobře drží svůj tvar, je odolná proti vlhkosti a netvoří plísně. Proto je také ideální zejména do podkroví a střech. Je tedy poměrně běžné, že se při zateplování domu obě metody vzájemně kombinují dle potřeby.

Stále váháte?

Vaše obavy odvane pryč společnost JP IZOLACE www.jpizolace.cz, která je dlouhodobým specialistou na tyto typy izolací a přesvědčí vás o tom, že zateplení domu vůbec nemusí být nic složitého. Pyšní se svým prozákaznickým přístupem, přijatelnými cenami a používáním certifikovaných materiálů. Výhodou také může být, že jsou odborným dodavatelem dotačního programu „Nová zelená úsporám“, díky kterému můžete na zateplení vašeho bydlení získat ještě i velmi hezký příspěvek od státu. Získáte nejen poradenství a dopravu zdarma, ale zajistí vám vše od počátečního měření termokamerou až po finální instalaci zateplení tak, aby splňovalo ty nejvyšší nároky na kvalitu a výdrž.

Zdroj obrázku: Jpizolace

The author Dalibor Navrátil

Leave a Response