Chata a chalupa Stavíme - rekonstruujeme Zahrada

Už máte svoji terasu? A můžeme ji vidět?

Vzpomínáte, jak jste si minulou sezónu říkali, že si musíte pořídit nějaký přístřešek, aby na vás v létě nepálilo slunce a aby vám nepršelo na knihy, když si je venku čtete? Už se to teplé období blíží, proto se ptáme: Už máte terasu?

Terasová prkna: Dřevo i plast 

Až si začnete vybírat terasová prkna, překvapí vás, jaké máte možnosti. Když se řekne terasa, spoustě lidem se vybaví dřevo. Ano, můžete mít masiv. Ale jako dveře, podlahy a i okna využívají dostupnějšího plastu, tak i zde se čaruje. WPC prkna jsou ze směsi pilin a recyklovaného plastu. Nemusíte se o ně starat jako o klasické dřevo, nevyžadují nátěry kvůli údržbě. Pokud vás láká čistá příroda, pak nejoblíbenější dřevo je ze sibiřského modřínu, a to díky krásnému vzhledu, dlouhé životnosti a i příjemné ceně. Proč zrovna sibiřský modřín? Protože jde o dřevo, které hodně vydrží, však roste na Sibiři. 

Venkovní terasa: Co potřebujete? 

Výhodou dřeva je bezpochyby to, že skvěle absorbuje teplo, takže nemusíte s sebou tahat papuče jako na beton, abyste si nespálili nohy. V zimě je pak skvělé, že struktura dřeva je nerovná. Drobné rýhy zdrsní povrch, takže se po povrchu nesklouznete. Pokud srovnáme evropské a exotické dřevo, tak samozřejmě to první je levnější. Také se lépe montuje, na exotické dřevo se musí obstarat speciální nástroje. Ale je pravda, že zase vydrží déle. Co ještě budete potřebovat? Výborné jsou terasové distanční podložky. Ty totiž umí zabránit vlhkosti, jelikož vytvoří v místech spojů skulinku, kudy voda odtéká, a dřevo bude dýchat. Plánujete terasu, ale máte nerovný terén? Musíte položit základy. Těmi jsou terče na dlažbu, které krásně srovnají povrch. Nejen s tím vám poradí Gardina.cz, dlouholetý profesionál v oboru. Poradí, postaví, doporučí jen to nejlepší, aby vám terasa dělala radost co nejvíce.